Заслужена елиминација на Челзи. Најреално, еден од позаслужените порази на Челзи од кога јас паметам. Ви реков и пред 2 недели дека против еден факинг Атлетико не се игра дефанзивно, мечот можеше да биде решен таму. Без сарказам тврдам дека би поставил победничка тактика против Атлетико. Првото полувреме денес беше супер,реално гледано и како игра и како тим ама ептен некоординирани беа играчите, не знам од која причина можеби се занесоа, можеби биле премногу импресионирани од 1/2 финалето сеедно. Сепак млад е тимов, има време.
Е сега нешто што не ми се допаѓа (освен катастрофалната игра во второ) е тоа што после мечов не верувам дека Мурињо ќе смени премногу во пристапот на вакви мечеви, и очекувам 200 милиони да фрлиме за непотребни и дебилни трансфери.
Нејсе, живи били па видели. Поразов денеска лежи на душа на Мурињо, иако пеналот беше дискутабилен не беше решителен.
Честитки до сите фанови на Јунајтед,Милан,Баерн,Барса и некој што по грешка како мал фаќал ТВ само кога играле Атлетикод Мадрид, заслужен пораз на Челзи. Реал во момементов има волеј сличен на оној на Зизу против Баер. Само треба да се шутне топката. Карло е и повеќе од добар менаџер за да ја освои титулата, ако гледаме слична игра на онаа што ја негуваше во Челзи, Реал ќе си ја освои титулата лагано налик токму на мечот против Баер (Леверкузен). Атлетико не би се изненадил и да заврши без титула сезонава па по форумов да читаме "Штета дечките игра со срце за разлика од некои".
Од друга страна и ние ќе завршиме без титула, ама за разлика од фановите на другите екипи уште пред месец си се евалуиравме.
Топ3 во ЕПЛ и 1/4 по можност 1/2 финале во ЛШ. А и некоја титула од страна ќе биде добра.
Тоа е тоа, за другата сезона рано е да зборам, знам дека премногу играчи ќе бидат изморени, ама сепак најмногу ми е страв од купување на играчи ко Коста, германец од Руска лига, Французин од Бугарска и двајца од Фулам и Њукасл што ќе се бавтаат за џабе.
Криво ми е за поразов пошто е таков во кој што се е реално, знаеш дека не можеш ништо да направиш а и знаеш дека си можел повеќе.
Нема простор за жалење, идеме напред
http://tindeck.com/listen/nhbg