Се е ок, нели?

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Многу често така правам. А кога не можам така да направам, се тргам на страна, да не ме гледа никој. И си тагувам на само.

И бидејќи сè тече, сè се менува и сè минува, знам дека и тој тежок период ќе помине. Па тоа ми дава сила да се насмеам и да продолжам понатаму. :helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Неможам да сокријам кога сум тотална катастрофа.А несакам да бидам лигуш и затоа се затворам дома два до три дена,не комуницирам со никого да не му се истурам некому непотребно.Ако морам во тој период да се движам меѓу луѓе (на работа) тогаш едноставно молчам по цел ден,не разговарам.
Значи колку и да сум силна како карактер,емотивните катастрофи неможам да ги прекријам со насмевка.Затоа и се изолирам,за да не ја покажам слабоста.

Z

ZeroStyle

Гостин
Сите познаници мислат дека сум младич без проблеми, па не би сакал да ги разочарам:smir:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Напротив - кога сум катастрофа - очигледно е.
По природа сум екстровертна личност, отворена, забавна па секоја промена се забележува на моето лице и во моето однесување.
Најчесто најтешките моменти сакам да ги минам сама - затворена во соба - со спуштени ролетни и во кревет ... по неколку дена таков самотнички живот ... огрева сонце во мојата душа и полека станувам на нозе ... добивам надеж за нова борба / нов почеток ... :smir:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Дали ми се случило.... хах, да речеш така било ноколку пати..... да ми се случило и тоа речиси секој ден ми се случува...... :( :)

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Не се преправам. Ако ми е катастрофа ден, се познава. Не гледам причина да кријам. Не е ништо лошо или срамно. На сите им се случува некогаш.
Евентуално, ако работиш со луѓе, нормално дека ќе мораш да им се насмевнеш, ама не значи дека треба да бидеш цело време окезена.
Ако сакам да одглумам дека се` е ок, можам, ама најчесто ако ми е до толку тапа, ич не се замарам како изгледам. Ако некој ме праша нешто и ако не сакам да одговорам, ќе им го кажам тоа. Нареден пат можеби ќе треба да им се извинам, ама би требало да сфатат.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Не се преправам. Ако ми е катастрофа ден, се познава. Не гледам причина да кријам. Не е ништо лошо или срамно. На сите им се случува некогаш.
Евентуално, ако работиш со луѓе, нормално дека ќе мораш да им се насмевнеш, ама не значи дека треба да бидеш цело време окезена.
Ако сакам да одглумам дека се` е ок, можам, ама најчесто ако ми е до толку тапа, ич не се замарам како изгледам. Ако некој ме праша нешто и ако не сакам да одговорам, ќе им го кажам тоа. Нареден пат можеби ќе треба да им се извинам, ама би требало да сфатат.
A има ли нешто по иритирачко од тоа кога некој близок очигледно не е ок и ти прашуваш зашто не е ок и што му/и е, затоа што ти е битно, а он/а ти вика ништо бе ништо се е ок....:tapp: Ова ме вади од памет.
А иначе за темава незнам сум немал некои ептен шит денови да паѓам у депресии и чуда, ако ме изнервира некој, онда сите ми се криви и ми се познава али брзо поминува така да не е страшно...

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
Денешниов ден тргна многу лошо, прво ми ја откажаа резервацијата за одмор за 1 мај, а и одмор зедов од работа. На работа хаос беше, проблеми на сите страни. Но како што поминува денот си оди и лошото.. се ќе биде ок, се надевам

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
Да, во моментов на пример... во сите сфери нешто се распаѓа, а јас гледам да сум силна и да ги преживеам овие кризи, макар што внатрешно пукам. :unsure:

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
A има ли нешто по иритирачко од тоа кога некој близок очигледно не е ок и ти прашуваш зашто не е ок и што му/и е, затоа што ти е битно, а он/а ти вика ништо бе ништо се е ок....:tapp: Ова ме вади од памет.
А иначе за темава незнам сум немал некои ептен шит денови да паѓам у депресии и чуда, ако ме изнервира некој, онда сите ми се криви и ми се познава али брзо поминува така да не е страшно...
А треба јас да глумам дека сум ок, само за тој некој да не се иритира затоа што не ми е до муабет? Ако некој сака да ти каже, ќе ти каже, ако не, незнам зашто ТИ се иритираш. Очигледно на некој не му е денот и ти уште полош треба да му го направиш? Затоа што ТИ сакаш да знаеш? А и што ако ти каже? Што ако неможеш да го решиш ти тоа што го мачи? Која е поентата да ти каже? За тебе да ти е подобро? :)
Сигурна сум дека и тебе некогаш не ти е до муабет правење, и како ќе ти биде тебе некој да ти поставува прашања цело време?

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
Па некои дури и се ситат или си пукаат сеир после со твојот проблем, дури можеби и ќе го пренесат низ муабети, а ти не сакаш баш сите да знаат за твојата состојба. Остави тоа што не може ни да ти го реши проблемот.

S

StormRage

Гостин
Па ноќта е глува и нема, се се одбива од ѕидовите па сфаќаш дека нема кој да те чуе... А утрото, во утрото си го ставаш насмеаното лице, ретко кој низ очите може да ти го препознае пеколот. :)

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
1.А треба јас да глумам дека сум ок, само за тој некој да не се иритира затоа што не ми е до муабет? 2.Ако некој сака да ти каже, ќе ти каже, ако не, незнам зашто ТИ се иритираш. 3.Очигледно на некој не му е денот и ти уште полош треба да му го направиш? 4.Затоа што ТИ сакаш да знаеш? 5.А и што ако ти каже? 6.Што ако неможеш да го решиш ти тоа што го мачи? 7.Која е поентата да ти каже? 8.За тебе да ти е подобро? :)
9.Сигурна сум дека и тебе некогаш не ти е до муабет правење, и како ќе ти биде тебе некој да ти поставува прашања цело време?
1. Па кога веќе си со некој немора да значи дека треба да седиш намуртен/а и да не правиш муабет, незгодна ситуација само по себе доаѓа прашањето „Што ти е“?
2. Па ако сака тој некој/а да НЕ биде прашан ваљда треба да се потруди поуспешно да го прекрие разочарувањето/расположението
3. Зошто полош? Давам знаци на грижа и интерес кон проблемите, можеби ќе можам да помогнам, обично со муабет се решаваат многу ствари, а не со ќутење.
4. ДА САКАМ ДА ЗНАМ СЕ :P
5. Па ништо ваљда полесно ќе му/и биде.
6. Доволно ќе биде да го ислушам понекогаш и тоа помага
7. Па можеби нема поента, едноставно наместо да ќутиме и еден да се дурли, ќе праиме муабет за „битни“ ствари
8. Па можеби да во некои случаи кога е премногу awkward ситуација...:confused:
9. Па мене секад ми е до муабет :love:

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
Тој што сака да разговара за некој проблем со личност на која и верува или точно личноста е дел од проблемот, сам ќе и кажи дојди, сакам да се видиме и имам муабет...
Ако не сака некој да зборува ќе си кажи дека не му се прави муабет за тоа или имал малце проблеми, но ќе поминат и не мора да се мурти, ќе си се понаша нормално и ќе си продолжите со другите активности.

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
1. Па кога веќе си со некој немора да значи дека треба да седиш намуртен/а и да не правиш муабет, незгодна ситуација само по себе доаѓа прашањето „Што ти е“?
2. Па ако сака тој некој/а да НЕ биде прашан ваљда треба да се потруди поуспешно да го прекрие разочарувањето/расположението
3. Зошто полош? Давам знаци на грижа и интерес кон проблемите, можеби ќе можам да помогнам, обично со муабет се решаваат многу ствари, а не со ќутење.
4. ДА САКАМ ДА ЗНАМ СЕ :P
5. Па ништо ваљда полесно ќе му/и биде.
6. Доволно ќе биде да го ислушам понекогаш и тоа помага
7. Па можеби нема поента, едноставно наместо да ќутиме и еден да се дурли, ќе праиме муабет за „битни“ ствари
8. Па можеби да во некои случаи кога е премногу awkward ситуација...:confused:
9. Па мене секад ми е до муабет :love:
Значи или треба да се прави дека се` е ок, или да биде спремен да ги одговори сите прашања од секој? Интересно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom