Што научивте од вашите родители...

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
абе кој родител лошо му мисли на детето, тие си трубат, што е можно на подобри работи ме учат ама.....сега за сега не палат кај мене. здравје понатака може

С

сашенко

Гостин
Многу начив од моите родители...научив како да живеам....

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Многу работи затоа ги ценам премногу и ми се на 1во место

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Многу важни работи....искренос,лојалност,да имам цврст карактер, да разликувам шо е лошо а шо не! и уште многу сеа ама...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Ако сакаш да имаш доволно пари, треба да бидеш вреден и макотрпно да работиш, тоа е единствениот начин за материјатлна сигурност и Секој труд вложен во нешто, можеби нема одма, ама некогаш ќе ти се исплати.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Ништо... изгледа не по нивна вина....
Како тече време нивните грешки ги правам и кога ќе ми се случи некоја последица ми се враќаат бои од нивниот живот и си викам „ааа да!“.... ептен сум тупава како можеа толку тупава да ме остават, или не сваќав ништо па се откажале... треба да имаш нерви за мене да ме научиш нешто, нон стоп запаѓам во невољи и чудни фрки, пола живот потрошив на чудни непознати луѓе... да умрев не ќе знаев дека има луѓе што и гомцето што го сериш би го искористиле...
Секој родител прави се што може најдобро, некој мисли дека пари требаат трча по пари, некој по воспитување образование, секој негде претерува и негде крати ама прават најдобро што знаат... има дел што паѓа и на децата или ќе сватат ќе научат или животот ќе ги научи со тек на време.... тоа е.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Да не трчам во партии. Работа во државна администрација е за мрзливи и неспособни. :icon_lol:

Да ја сакам таа што ме сака мене.

Нема пријатели туку вечни интереси. Најдобар пријател е твојот брат.
Секој прави како што му одговара, луѓето не се такви како што изгледаат.:pipi:

Доволно е ова што го научив.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Зошто мислиш дека е лош?
Затоа што не вреди да бидеш лош со луѓето само затоа што некои (повеќето) би ти се качиле на глава, кога би бил добар. Со тоа што не си добар со нив, ќе си наштетиш многу повеќе себе си, одколку што вреди тоа што нема да ти се качат на глава.
Инаку, скроз ми е јасно дека денес, во ова општество, добрината не се смета за доблест, на која треба да и се одаде признание, туку слабост која треба да се искористи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Затоа што не вреди да бидеш лош со луѓето само затоа што некои (повеќето) би ти се качиле на глава, кога би бил добар. Со тоа што не си добар со нив, ќе си наштетиш многу повеќе себе си, одколку што вреди тоа што нема да ти се качат на глава.
Инаку, скроз ми е јасно дека денес, во ова општество, добрината не се смета за доблест, на која треба да и се одаде признание, туку слабост која треба да се искористи.
Ако не си добар кон луѓето, не значи дека си лош нели. Има една сива зона на рамнодушност „што сакаш прави само мене не ме замарај“. Едно е да си добар, друго е да си лош. Немаш потреба лошо да им правиш на луѓето, али воедно и немаш потреба да бидеш добар кон секоја будала. Од фала не се живее, напротив се се злоупотребува.

Kajgana Shop

На врв Bottom