Зависи каква серија ти се гледа.дечки се мислам помеѓу 2 серии... многу малку знам за нив па малце помош добро би ми дошла.
се мислам помеѓу DEXTER и The Wire
што предлагата која серија прво да почнам да ја гледам?
The Wire, Dexter како што кажа Iceboy има 4 добри сезони, после провалија, The Wire е на екстремно високо ниво во секоја сезона. Ако не си ја гледал BB, или Sopranos исто така ремек дела.дечки се мислам помеѓу 2 серии... многу малку знам за нив па малце помош добро би ми дошла.
се мислам помеѓу DEXTER и The Wire
што предлагата која серија прво да почнам да ја гледам?
На се тоа што ти препорачаа до сега додади и Battlestar Galactica (Sci-fi) и Band of Brothers (WW2 drama/action). Второто ти е мини серијал од 10 епизоди севкупно.ајде предложете некоја серија .... барам серија која е искочена во целост - неможам да чекам допрва да излагаат сезони...
до сега изгледани ми се -
the walking dead
the 4400
spartacus
heroes
fringe
merlin
prison break
Dexter има одлични прва и четврта сезона кои се на ниво на Брејкинг Бед, Вајр, Тру Детектив ... Јаки дијалози, камера, развојот на дејството, врзувањето со сите ликови у овие 2 сезони е маестрално. Другите сезони се соу демн шити.The Wire е многу поквалитетна серија од Dexter со многу реални и допадливи ликови. Dexter е повеќе one man show.
Се сложувам дека The Wire е многу спора серија но тоа ни овозможува многу полесно да ги абсорбираме ликовите. Исто многу јак дијалог има во серијата, ќе си фаќаш забелешки. Топ 5 или оној прв тиер што го викам јас, Dexter е интересна но сепак е втор тиер серија.
No, just no. Dexter, до 4-та сезона, 8.5... e одлична, но BB & TD се на друго ниво.Dexter има одлични прва и четврта сезона кои се на ниво на Брејкинг Бед, Вајр, Тру Детектив ... Јаки дијалози, камера, развојот на дејството, врзувањето со сите ликови у овие 2 сезони е маестрално. Другите сезони се соу демн шити.
Dexter има одлични прва и четврта сезона кои се на ниво на Брејкинг Бед, Вајр, Тру Детектив ... Јаки дијалози, камера, развојот на дејството, врзувањето со сите ликови у овие 2 сезони е маестрално.
BB ја изгледав и ептен ми се свиѓаше серијата. секоја чест... ако е на исто ниво ко што викаш тогаш да очекувам многу... ги симињам сите 5 сезони у HD па се надевам вечер дека ке бидат симнати.The Wire, Dexter како што кажа Iceboy има 4 добри сезони, после провалија, The Wire е на екстремно високо ниво во секоја сезона. Ако не си ја гледал BB, или Sopranos исто така ремек дела.
Се дискутира која е боље, The Wire или Dexter.