Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
True Detective Имам изгледано над 30 одприлика серии но вакво нешто ..

Појако нештo не е направено

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки се мислам помеѓу 2 серии... многу малку знам за нив па малце помош добро би ми дошла.

се мислам помеѓу DEXTER и The Wire

што предлагата која серија прво да почнам да ја гледам?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
дечки се мислам помеѓу 2 серии... многу малку знам за нив па малце помош добро би ми дошла.

Зависи каква серија ти се гледа.
Dexter први 4 сезони неверојатно добри, натаму од лошо полошо. Побрзо дејство од The Wirе.
The Wire 5 сезони, крими-драма, бавно дејство, политички игри, сценарио ептен на ниво (ама зависно од тоа каков вид на серии/филмови сакаш, оваа може и досадна да ти биде).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

The Wire, Dexter како што кажа Iceboy има 4 добри сезони, после провалија, The Wire е на екстремно високо ниво во секоја сезона. Ако не си ја гледал BB, или Sopranos исто така ремек дела.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
The Wire е многу поквалитетна серија од Dexter со многу реални и допадливи ликови. Dexter е повеќе one man show.

Се сложувам дека The Wire е многу спора серија но тоа ни овозможува многу полесно да ги абсорбираме ликовите. Исто многу јак дијалог има во серијата, ќе си фаќаш забелешки. Топ 5 или оној прв тиер што го викам јас, Dexter е интересна но сепак е втор тиер серија.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
ајде предложете некоја серија .... барам серија која е искочена во целост - неможам да чекам допрва да излагаат сезони...

до сега изгледани ми се -

the walking dead
the 4400
spartacus
heroes
fringe
merlin
prison break
На се тоа што ти препорачаа до сега додади и Battlestar Galactica (Sci-fi) и Band of Brothers (WW2 drama/action). Второто ти е мини серијал од 10 епизоди севкупно.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
The Wire е многу поквалитетна серија од Dexter со многу реални и допадливи ликови. Dexter е повеќе one man show.

Се сложувам дека The Wire е многу спора серија но тоа ни овозможува многу полесно да ги абсорбираме ликовите. Исто многу јак дијалог има во серијата, ќе си фаќаш забелешки. Топ 5 или оној прв тиер што го викам јас, Dexter е интересна но сепак е втор тиер серија.
Dexter има одлични прва и четврта сезона кои се на ниво на Брејкинг Бед, Вајр, Тру Детектив ... Јаки дијалози, камера, развојот на дејството, врзувањето со сите ликови у овие 2 сезони е маестрално. Другите сезони се соу демн шити.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Dexter има одлични прва и четврта сезона кои се на ниво на Брејкинг Бед, Вајр, Тру Детектив ... Јаки дијалози, камера, развојот на дејството, врзувањето со сите ликови у овие 2 сезони е маестрално. Другите сезони се соу демн шити.
No, just no. Dexter, до 4-та сезона, 8.5... e одлична, но BB & TD се на друго ниво.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Dexter има одлични прва и четврта сезона кои се на ниво на Брејкинг Бед, Вајр, Тру Детектив ... Јаки дијалози, камера, развојот на дејството, врзувањето со сите ликови у овие 2 сезони е маестрално.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
The Wire, Dexter како што кажа Iceboy има 4 добри сезони, после провалија, The Wire е на екстремно високо ниво во секоја сезона. Ако не си ја гледал BB, или Sopranos исто така ремек дела.
BB ја изгледав и ептен ми се свиѓаше серијата. секоја чест... ако е на исто ниво ко што викаш тогаш да очекувам многу... ги симињам сите 5 сезони у HD па се надевам вечер дека ке бидат симнати.
Се дискутира која е боље, The Wire или Dexter. :facepalm:

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Arrow или Once upon a time? И двете ми се у план, само не знам која попрво. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom