Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Без борба се предадени
10151956_686642831372565_2197142416731935966_n.jpg

Обично оди јас го викам постариот брат да те џумка тебе во детството.Иначе овие знамиња на Делије заедно точно немат вредност како Питот али грчките знамиња посебно 2 од них имат и каква вредност за грците што значи индиректно не со вас али со вашите браќа ја добиле битката Гробари сепак неможеш да ме убедиш дека знамиња кои редовно се вадат со кои се сликале нивни играчи не вредат.Е сега кој по се избрукал вие или Забрањени со тоа за цирадата е тешко бидејќи ако се секаваш вие извадивте знаме на клуб Партизан од некое село со Брдо беше знаме кое стоело на канцелариите од клубот коe нема никаква врска со Гробари па кој е поголем идиот испаднал тоа тешко некој да одговори.Како се паднале не е битно паднале они што не ги бранеле тоа е нивен проблем Гробари ги земаа излегоа победници во таа битка и толку.

На Бумбарево Брдо мислиш. Да, тоа е единствена би рекол срамота наша со тоа Гробари Бумбарево Брдо.
Ама има разлика од ЕДЕН таков кикс, до овие што буквално си немаат ни едно врска. Дербито кога се извади тоа Бумбарево Брдo (143то), се извадија и уште многу други, некои небитни реално како Блаце, ама имаше и вредни застави и барјаци: Пожаревац, Кумови и уште други не можам да се сетам...

Не знам, според мене ова не е освета со Гејт 7 случајот. За питот да се освети треба да падне циганска застава, и тоа вредна а се знае кои се тие. Владичин Хан не е сигурно...

Питот сака крв циганска ова само му го смири желудникот за кратко :) BBRS Heroes Ultras Ultra Boys Brigate и тука би можело да се најде онаа на Хијене иако таа ми е некако резервирана како што зборувавме пред некое време за Номади (поточно за UF и бидејќи беа дел од групата можно и Гробари Кумодраж) а и Нишлије Ужице и некоја секција јака би завршила работа исто за Хеадхантерси.

Од секциите Нишлије, Нови Сад, Чачак, Ваљево... Има за бирање :D

Баш ме заинтересира, ќе може некој на пример @RedStarFan или некој друг да пише како е поделба на делије и гробари и на фанови на двата клуба во Белград. Дали има поделба на традиционално "гробарски" и " цигански" населби или тоа не е правило и се е мешано, кој е попопуларен кај помладите а кој кај постарите. Кај повеќе во градските кој во приградските. :)

Во Белград, како и во цела Србија, Звезда е попопуларна. Има повеќе фанови, нема населба која е 100% чиста да речеме.
Но ете за звездашки се сметаат да речеме Звездара, повеќето блокови од Нови Београд, Бежаниска Коса, Миријево, Миљаковац, Сењак... Најгробарски се смета Дорчол, Медакович, Обреновац (ова е приградска). У главном така е...

Во внатрешноста речиси сите градови се Звездашки, освен можеби во Врање е Партизан попопуларен, Крушевац..
Е сега бидејќи ова ривалство излегува и надвор од границите на Србија, може да се каже дека Партизан е попопуларен во Црна Гора, а Звезда во Република Српска.

Но ете за звездашки се сметаат да речеме Звездара,
Звездара не беа повеќе Радовци? :) Или грешка сум?
Иначе низ повеќе градови во Србија сум приметил дека Звезда е попопуларна, барем јас таков впечаток имам, дека Звезда има повеќе фанови...

Кумодраж и Бањица се радовски населби како мислам и еден блок у НБГД.А убедливо најгробарска си ја заборавил е Падинска Скела од каде идат едни од најлудите Гробари и еден од воџите од 80тите кој уште е активеn имат и подгрупа Лудаци-Падинска скела која беше и на листата на забранети групи таму циган не смее да помине цела населба навива за Партизан.А од НБГД убедливо БЛОК 21 (Хијене)цигански и БЛОК 70 Гробарски сите други се измешани освен уште можеби 3-4 блока.Иначе градови и Суботица и после распадот на Ужас пак Гробарите се побројни од вас циганите Врање исто знам имам пријател која мајка му е од Врање за другите неможам да зборувам бидејќи стварно не знам.

Суботица сме ужас и они и ние, не е вредна за спомнување. Да Падинска Скела односно Падињак, ама па од што се луди 97 пати им падна знаме :D Освен Блок 21, и 25 е Хијене територија.

Ама лани добро ги подбраа на Таурнум Бојс кога им гостуваа у населбата на ПКБ -Земун како што пишуваше тогаш Земунци јаделе тежок ќотек како што јадеа Хантерси само што со разлика на овие не им паднало знаме.

Во Белград, како и во цела Србија, Звезда е попопуларна. Има повеќе фанови, нема населба која е 100% чиста да речеме.
Но ете за звездашки се сметаат да речеме Звездара, повеќето блокови од Нови Београд, Бежаниска Коса, Миријево, Миљаковац, Сењак... Најгробарски се смета Дорчол, Медакович, Обреновац (ова е приградска). У главном така е...

Во внатрешноста речиси сите градови се Звездашки, освен можеби во Врање е Партизан попопуларен, Крушевац..
Е сега бидејќи ова ривалство излегува и надвор од границите на Србија, може да се каже дека Партизан е попопуларен во Црна Гора, а Звезда во Република Српска.

Најозогласените :P

Има прилично доста Делије и на Карабурма, а исто има и Гробари. Мешана населба во која преовладуваат Унионисти.
Пошто бев на неколку утакмици по ред да гледам Офк, приметив дека Гробошите намерно се собираат и прават кортео од Задња(Карабурма) се до стадионот. Посебно тоа го прават Забрањени кои имаат и тоа доста сериозни проблеми со Унија, дури и меѓусебни убиства.
Али последниов пат немаше ништо посебно пошо вриеше од полиција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom