Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Мрш бе лицемер ти фаќаш повеќе сеир. Еве и твоево глумење “дрвен адвокат“. Поголем сеир веќе ...амин.Па признај дека им фаќаш сеир.
Мрш бе лицемер ти фаќаш повеќе сеир. Еве и твоево глумење “дрвен адвокат“. Поголем сеир веќе ...амин.Па признај дека им фаќаш сеир.
Ја не кријам дека фаќам сеир. Многу пати сум го потенцирал тоа. Сеир не фаќам само за Хриситјанството, бидејќи сум и самиот Хриситјанин.Мрш бе лицемер ти фаќаш повеќе сеир. Еве и твоево глумење “дрвен адвокат“. Поголем сеир веќе ...амин.
Хаха, не по врат по шија. Не бе неееееее, ти сеир на христијанство? Ма јок.Ја не кријам дека фаќам сеир. Многу пати сум го потенцирал тоа. Сеир не фаќам само за Хриситјанството, бидејќи сум и самиот Хриситјанин.
Не сум адвокат, туку едноставно, си стојам на омилената страна
Јас не можам да те спречам да веруваш во тоа што го говориш.Хаха, не по врат по шија. Не бе неееееее, ти сеир на христијанство? Ма јок.
Нормално дека нема. Бог е широк поим, има разни концепти за Бог.Абе Ипси, убао викам значи не ти се допаѓа лицемерието на свештените лица и МПЦ, како и луѓето кои застануваат во нивна одбрана. Значи нема врска со Бог ова
Значи имаше конкретни примери каде ја бранеше праксата на поповите да наплаќаат, негираше дека парите и христијанството не одат заедно и слично, иако му постирав цитати од евангелијата каде јасно и недвосмислено се нагласува дека неможе да им служиш и на Бог и на парите, дека бесплатно добиле и бесплатно треба да даваат...и слично. Ако тоа не е лицемерие, тогаш што е?Згора на тоа мислам дека Мики1 секогаш велеше дека има кој да му суди на грешниот поп. И дека он стои на страната на црквата Христова.
Ок. Вакви ситници (со парите и наплатата) не се интересни за вистинска дебата. Со нив се постигнува само да се негира противничкиот став, нелиНормално дека нема. Бог е широк поим, има разни концепти за бог.
Значи имаше конкретни примери каде ја бранеше праксата на поповите да наплаќаат, негираше дека парите и христијанството не одат заедно и слично, иако му постирав цитати од евангелијата каде јасно и недвосмислено се нагласува дека неможе да им служиш и на Бог и на парите, дека бесплатно добиле и бесплатно треба да даваат...и слично. Ако тоа не е лицемерие, тогаш што е?
Ти? Ем Христијанин. Ем доблесен. Иди бе бегај.Јас не можам да те спречам да веруваш во тоа што го говориш.
Како доблесен Христијанин, можам само да ти простам на овој јавен испад.
Конечно мудрост и од твоја страна.Ти? Ем Христијанин. Ем доблесен.
Мудрост? Не бе Доналд. Се смеам обично на виц. Си ја згрешил темава.Конечно мудрост и од твоја страна.
Хмм. Типично антихристијанско, атеистичко, богоборечко размислување.Мудрост? Не бе Доналд. Се смеам обично на виц. Си ја згрешил темава.
Постот требаше да ти биде тука
http://forum.kajgana.com/threads/Вицеви-без-наслов-2-дел.6939/page-505#post-6579161
Христијаните имаат едно правило, го постирав на темава, гласи - "Прави им го на другите тоа што сакаш другите да ти го прават тебе". Што значи, ако некој од нив тврди дека другите се во заблуда, сака и очекува и другите да го тврдат тоа за него. Кога клевети, сака и очекува да го клеветат. Кога "лепи" епитети, сака и очекува да му "лепат" епитети итн, итн.Ок. Вакви ситници (со парите и наплатата) не се интересни за вистинска дебата. Со нив се постигнува само да се негира противничкиот став, нели
Но, тоа воопшто нема да ја поткопа нечија верба во Бог?
Откај го извади ова правило?Христијаните имаат едно правило, го постирав на темава, гласи - "Прави им го на другите тоа што сакаш другите да ти го прават тебе". Што значи, ако некој од нив тврди дека другите се во заблуда, сака и очекува и другите да го тврдат тоа за него. Кога клевети, сака и очекува да го клеветат. Кога "лепи" епитети, сака и очекува да му "лепат" епитети итн, итн.
Не беше ти атеист едно време?Откај го извади ова правило?
Еве јас сум Христијанин, и воопшто не ми епознато ова правило.
Никогаш не сум бил атеист, нит ќе бидам.Не беше ти атеист едно време?