Six Feet Under

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Слушај, дај да се договориме нема пишење у темава пред спиење. Сеа читајќи ве, пак збесна чворот од меланхолија и чувства шо го имам од (и за) серијава позади папок. Уште една непроспиена ноќ. :(

Hai и од мене. :)

Серијава почнав да ја гледам затоа што џимеј никогаш не ме терал да ја гледам. (n) Ме гњавеше за The Straight Story, Chasing Amy и други мех филмови (псај сигурно ме мрази за првиов што го ставив во мех категорија), но никогаш не потел да ја гледам Six Feet Under, иако знаев дека му е меѓу омилените. И нормално, ја спуштив. Грлс лоџик, шо не е јасно? Отпосле сфатив дека момакот сакал да ме поштеди од оние благи и меки депре моменти што нежно те галкаат додека те горат истовремено.

Прво нешто што ми остави силен впечаток беа оние реклами за производи и погребални домови што ги имаше во првата епизода. Ептен ми се допаднаа, и прочитав дека во план било да ги има низ цела серија, но за жал не се повторија. Крајот на втора епизода од прва сезона беше првото нешто што ме лупна од земја; моментот кога Бренда ги качи Дејв и Нејт во автобусот. Туку ај, кога го почнав постов, си ветив дека нема да го тупам со одредени сцени, па ќе престанам тука. Иако веќе има месеци како ми „легна“ серијата, сè уште ми е тешко да изберам омилен лик. Би се мислела помеѓу Дејв и Нејт, но повеќе ме влече накај Дејв зашто во прва сезона повеќе се доближив до него, додека Нејт ми беше некако разгален. Ликовите болат од што се реални, и речиси со сите ликови можев да се поврзам, почнувајќи од Клер, преку браќава, па сè до Рут. Морам да ја споменам Сара, сестра ѝ на Рут, ја обожавав. Епизодата која ми помина како да траеше пет минути е онаа кога Дејв беше киднапиран (мислам дека на моменти заборавав да дишам), а сцена која ми остана најмногу врежана e ecotone сцената, односно сонот на Дејв. Ова де, сонот на Нејт. На двајцата. :) Таа и епизодата после неа ме болат и ќе ме болат цел живот. Како што реков, нема да го потам со други сцени, секако голем дел се веќе по неколку пати постирани во темава.

Сега кога се читам што сум пишала, сè е некако расфрлано, ама не знам, мислам дека никогаш нема да можам да зборувам за серијава, иако поминаа можеби пет месеци откако ја изгледав. Речиси и да нема ден а да не ги мислам Фишерс. Кога ја изгледав последната сцена, беше околу 9 саат во сабота навечер. До 2 саат ноќта си потплакував, враќав сцени одново и одново, посебно гореспоменатата ecotone сцена. Ќе речам дека ова е серија што секој мора да ја изгледа, а сепак, на никој досега не сум ја препорачала.

И за крај, наместо Breathe Me, ќе си го поздравам другарчето што беше до мене нонстоп додека ја гледав серијава и се чудеше зошто неговиот снабдувач со храна и belly rubs се потресува гледајќи.

Во драгонскај стил, сакам да потенцирам дека сите ликови имаат варано во серијава. Покрај другите (реални :rolleyes:) недостатоци и полоши срања што ги имаат направено.

predlog za nekoj dobar film :)
drama covecki sudbini vo toj stil
гледај ја серијава (six feet under)
многу добра драма, можеш да забележиш по сите позитивни коментари по страните и форумов
за судбина, живот, смрт, љубов, семејство, проблеми...
ако си по драмите ова е must see

Дечки, читам многу позитивни коментари и високи рејтинзи за серијава, а јас сум моментално при крај на 2-ра сезона и едвај чекам да заврши секоја епизода што ќе ја пуштам. Дали и на вас ви беше исто во овој период од серијата, и кажете ми дали вреди да продолжам да ја гледам затоа што прочитав некаде дека крајот бил :eek::eek:

Дечки, читам многу позитивни коментари и високи рејтинзи за серијава, а јас сум моментално при крај на 2-ра сезона и едвај чекам да заврши секоја епизода што ќе ја пуштам. Дали и на вас ви беше исто во овој период од серијата, и кажете ми дали вреди да продолжам да ја гледам затоа што прочитав некаде дека крајот бил :eek::eek:
Како бе гледаш серија, на втора сезона си, а читаш за крајот. Зошто си правиш спојлери и си ја уништуваш приказната.
Остави ја серијата нека те носи. Тешка е тоа да. Ќе гасиш на сред епизода, некое време нема да ти се гледа, ама пак со мислите ќе се враќаш на моментот, на што после тоа, како понатака ќе се развие.
Нормално дека вреди, не се откажувај.

И сега ќе ја гледаш со мачење само за крајот да го видиш? Не те сфаќам.

Мора да ти се допаднало нешто па си стасал до втора сезона, мене ми беше така во прва сезона, ја запирав и не ја гледав по неколку денови, ама после крајот на прва сезона се навлеков и ја изгледав цела.

Последно уредено:
Tracy: "Why do people have to die?"
Nate: "To make life important. None of us know, how long we've got. Which is why we have to make each day matter."

Само да се најавам дека почнав да ја гледам пред некој ден, и моментално сум до 3-та сезона.

За сега, можам да кажам дека ми се допаѓа премногу!
Начинот на кој започнува секоја епизода, самото соочување на ликовите од серијата со вистински животни прашања/проблеми...
Ликовите сите погодени! Рут ми е ѕверка! :cool: На Дејвид геј сцените во Kill your darlings не можев ни да ги гледам, а во серијава без проблем! :noze: Клер ми е се посимпатична и поинтересна...

Одам да продолжам да ја гледам. :гик:

P.S. @Pluh :P

Уште не можам се соземам... :place: :place: :place: :place: :place:
Проклето добра серија!

To Nate!

A Breathe me... :place: :place: :place:
О боже... :(

" I'm just saying you only get one life. There's no God, no rules, no judgments, except for those you accept or create for yourself. And once it's over, it's over. Dreamless sleep forever and ever. So why not be happy while you're here. Really. Why not? " - Nate

Само некако ептен брзо ја изгледа. Проаѓа после некое време, и после ќе се потсетиш пак :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom