- Член од
- 25 октомври 2008
- Мислења
- 541
- Поени од реакции
- 77
Да без сервер го извршував. Фала на одговорот.Предпоставувам го извршуваш без користење на сервер , симни wamp или сличен dev environment ,инсталирај , конфигурирај и ќе ти работи кодот
Да без сервер го извршував. Фала на одговорот.Предпоставувам го извршуваш без користење на сервер , симни wamp или сличен dev environment ,инсталирај , конфигурирај и ќе ти работи кодот
Ако имаш вклучено сесии или кукис и ако правилно ти се исконфигурирани во апликацијата, тогаш да, би требало да те пушти.Ако имам некоја апликација, и ми работи со локална база,кога се логирам на апликацијата ако го ископирам линкот и го пуштам во друг browser дали треба да ме пушти или треба да ми даде дека сум одјавен?
Можеш со користење на локален сервер како xampp и слични.Користам сесиска променлива.А можам ли да проверам дали е ок без да ја хостирам апликацијата?
WAT?Ако имаш вклучено сесии или кукис и ако правилно ти се исконфигурирани во апликацијата, тогаш да, би требало да те пушти.
Ќе направиш табела продуктс и тука ќе ги имаш сите продукти и ќе ги категоризираш по категори ид ( пр. лаптопови се ид 1 , таблети ид 2 )Значи вака.
Во првиот Drop down имам да се избере нешто од ИТ галантерија(лаптоп,глувче .....),после ако одберам лаптоп,во вториот Drop down треба да ми ги прикаже марките на лаптопите,па од таа марка да се прикажат нивните модели.
Ти мислеше дека имам табела Лаптоп?
Лесно ми е ако имам табела Лаптоп,ама неможе за се од ИТ јас да правам табела.
Не знам како ти е моменталната архитектура на базата али можам да ти предложам нешто овакво : ќе ти треба табела Тип_На_Продукт, Марка_Продукт, Опис_Продукт. Кога ќе одбере корисникот тип на продукт (лаптоп), ке селектираш од база сите марки на лаптопи. Кога ке одбере марка на лаптоп, ке ги селектираш сите серии на таа марка. Треба да имаш примарен клуч од Тип_На_Продукт во Марка_продукт како надворешен клуч, потоа примарен клуч од Макра_продукт во Опис_продукт како надворешен клуч. Мислам дека со оваа архитектура би ти било најлесно да пристапиш до податоците што требаат за секој дропдаун и плус ќе можеш да ги земеш и останатите податоци за описот на продуктот.Значи вака.
Во првиот Drop down имам да се избере нешто од ИТ галантерија(лаптоп,глувче .....),после ако одберам лаптоп,во вториот Drop down треба да ми ги прикаже марките на лаптопите,па од таа марка да се прикажат нивните модели.
Ти мислеше дека имам табела Лаптоп?
Лесно ми е ако имам табела Лаптоп,ама неможе за се од ИТ јас да правам табела.