A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки чуден проблем со дигиталнава, ми се појавија 4точки на телевизорот, се извадив од памет, прво мислев дека е до телевизорот, но сменив на аналогна и ги нема тие точки. Од што може да е така? Има ли кај вас нешто такво?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Skart ili HDmi cabel nz sto imas

Прво ја забранија и избришаа оваа телевизија и сеа пак ке ја тураат,голема работа ,дај хбо нека пуштат

Zar bi daval 300den za HBO?

Skart ili HDmi cabel nz sto imas

Zar bi daval 300den za HBO?
Со скарт е поврзано, црн апарат (без ХД тој)

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

HBO каналите на операторите им препорачуваат цената за пакетот канали да биде 200 денари, а на операторите им преостанува колкава ќе биде конечната цена.
Искрено јас би дал 200, а можеби и 300 денари бидејќи моменталната филмска понуда на blizoo е благо речено: катастрофа.

HBO каналите на операторите им препорачуваат цената за пакетот канали да биде 200 денари, а на операторите им преостанува колкава ќе биде конечната цена.
Искрено јас би дал 200, а можеби и 300 денари бидејќи моменталната филмска понуда на blizoo е благо речено: катастрофа.
Не можам да разберам како им препорачуваат?

Во Тотал тв е 190денари месечно.

Исто како што прават од Пивара, да речеме. Имаш лименка на која пишува 25 денари, ама во некои продавници сепак се продава по 30. 25 денари е таа препорачана цена, ама не мора да значи дека мора да се продава само по таа цена. Така и со HBO.

Ти одговори Tranquility.[DOUBLEPOST=1398583971][/DOUBLEPOST]
Во Тотал тв е 190денари месечно.
Како што рекоа погоре, препорачана е 200, а дали операторот ќе ја намали или зголеми, од него зависи.
Плус за totalTV колку пари зема за пакетите и опрема и сл. (барем така знам јас), добро и волку што е цената на овој пакет.

Инаку добро би било во Македонија да се зголеми пакетов и да дојдат HBO HD, HBO Comedy HD, Cinemax, Cinemax HD, Cinemax 2, Cinemax 2 HD, па не е лошо ниту HBO +1. Сите овие (со исклучок на HBO +1 кој го има во бугарија), ги има во земјите од ex-yu, само кај нас ги нема.

Исто како што прават од Пивара, да речеме. Имаш лименка на која пишува 25 денари, ама во некои продавници сепак се продава по 30. 25 денари е таа препорачана цена, ама не мора да значи дека мора да се продава само по таа цена. Така и со HBO.
Ок, разбрав што е поентата.[DOUBLEPOST=1398589983][/DOUBLEPOST]
Ти одговори Tranquility.[DOUBLEPOST=1398583971][/DOUBLEPOST]
Како што рекоа погоре, препорачана е 200, а дали операторот ќе ја намали или зголеми, од него зависи.
Плус за totalTV колку пари зема за пакетите и опрема и сл. (барем така знам јас), добро и волку што е цената на овој пакет.

Инаку добро би било во Македонија да се зголеми пакетов и да дојдат HBO HD, HBO Comedy HD, Cinemax, Cinemax HD, Cinemax 2, Cinemax 2 HD, па не е лошо ниту HBO +1. Сите овие (со исклучок на HBO +1 кој го има во бугарија), ги има во земјите од ex-yu, само кај нас ги нема.
А овие Синемакс се на некој начин ,,сестрински,, канали на ХБО или не?

А овие Синемакс се на некој начин ,,сестрински,, канали на ХБО или не?
Да. Cinemax нуди премиери исто како HBO, додека Cinemax 2 всушност е истиот cinemax, само со програма од претходниот ден.
Еве што пишува за каналот на сајтот од HBO.mk

„Cinemax“ е филмски канал кој ги соединува врвните филмови и врвните актери во добри приказни. Тоа е поинаков и интелигентен филмски канал кој се фокусира на класици, култни филмови, меѓународни и европски сензации од филмските фестивали, како и филмови со врвни ѕвезди кои не влегле во поширока дистрибуција.

Но исто така стои и:

„Cinemax“ се емитува 24 часа на ден, со македонски превод и нема реклами.
Кога „Cinemax“ ќе биде достапен во Македонија? За воведување на каналот „Cinemax“, операторите треба да исполнат минимални деловни и технички предуслови. Ви предлагаме да го контактирате својот оператор и да прашате за можноста за воведување на каналите „Cinemax“ и „Cinemax 2“.
За тоа дека се нуди на македонски и дека операторите се одговорни, не е точно, каналот нема воопшто мкд. превод, но и нема права во Македонија, кои ги обезбедува самиот канал, а не операторите.

Да. Cinemax нуди премиери исто како HBO, додека Cinemax 2 всушност е истиот cinemax, само со програма од претходниот ден.
Еве што пишува за каналот на сајтот од HBO.mk

Но исто така стои и:

За тоа дека се нуди на македонски и дека операторите се одговорни, не е точно, каналот нема воопшто мкд. превод, но и нема права во Македонија, кои ги обезбедува самиот канал, а не операторите.
Оф леле... Прво тие нека средат со емитувње во МКД, па после да збориме за Близу, Т-Хоум...

Blizoo оваа година ништо нема направено. Уште од Јануар ветуваат некои канали филмски и ништо од тоа. Ниту Спорт Клуб HD не додадоа. Интернет 10 мегабити за 5 мегабити повеќе смешна доплата од 50 денари. Cinestar,AXN канали нема. Па и овој Cinemania што го имаат и тој заклучен. Спорт Клуб 3, се доплаќа. Па кога имаат глупава понуда, зошто да се доплаќа SK3 и пар другите канали. Исто што ме многу нервира, на HD каналот на Eurosport нема српски туку бугарски коментатор. Иста е програмата освен навечер каде ваму на SD каналот има реклами, а на HD каналот се врти едно видео до 8 часот наутро каде започнуваат истите преноси и на двата канала. Толку ли ги мрзи да го стават српското аудио. И човече каква е таа дигитализација. Ги исклучуваат реоните каде што очигледно се краде на големо аналогна, а притоа на дигиталната тв ги нема локалните и регионалните канали. Пример кај мене во Куманово TВ Нова и Крт ги неам на дигиталната. На што личи ова?

Blizoo оваа година ништо нема направено. Уште од Јануар ветуваат некои канали филмски и ништо од тоа. Ниту Спорт Клуб HD не додадоа. Интернет 10 мегабити за 5 мегабити повеќе смешна доплата од 50 денари. Cinestar,AXN канали нема. Па и овој Cinemania што го имаат и тој заклучен. Спорт Клуб 3, се доплаќа. Па кога имаат глупава понуда, зошто да се доплаќа SK3 и пар другите канали. Исто што ме многу нервира, на HD каналот на Eurosport нема српски туку бугарски коментатор. Иста е програмата освен навечер каде ваму на SD каналот има реклами, а на HD каналот се врти едно видео до 8 часот наутро каде започнуваат истите преноси и на двата канала. Толку ли ги мрзи да го стават српското аудио. И човече каква е таа дигитализација. Ги исклучуваат реоните каде што очигледно се краде на големо аналогна, а притоа на дигиталната тв ги нема локалните и регионалните канали. Пример кај мене во Куманово TВ Нова и Крт ги неам на дигиталната. На што личи ова?
Како прво аудио јазикот на каналите зависи од самата телевизија, а не од операторот. Како второ понудата им е тапа. Напиши им на ФБ што да стават, тие ставаат се некои лименки. Веќе не се мачам да им пишувам, но кога ќе дојдат краевите на договорите сами ќе видат каде згрешиле. И кога еднаш ќе не заебат повеќе нема да дозволиме да ни го направат тоа.

Ма што ке пишуваш, се глупираат со некои наградни игри...Останува се со стримови да се снаоѓам, единствено нетот им е добар. Можеби во иднина би ставил Тотал ТВ, ама читам на нет Sport Klub HD канали ептен слаб битрејт 4 мегабити ништо работа. Со телекомците не сакам да си имам работа...

Ма што ке пишуваш, се глупираат со некои наградни игри...Останува се со стримови да се снаоѓам, единствено нетот им е добар. Можеби во иднина би ставил Тотал ТВ, ама читам на нет Sport Klub HD канали ептен слаб битрејт 4 мегабити ништо работа. Со телекомците не сакам да си имам работа...
А што значи тоа битрејт???

А што значи тоа битрејт???
Video[edit]
In telecommunications and computing, bit rate (sometimes written bitrate or as a variable R[1]) is the number of bits that are conveyed or processed per unit of time.

The bit rate is quantified using the bits per second (bit/s or bps) unit, often in conjunction with an SI prefix such as kilo- (kbit/s or kbps),mega- (Mbit/s or Mbps), giga- (Gbit/s or Gbps) or tera- (Tbit/s or Tbps). Note that, unlike many other computer-related units, 1 kbit/s is traditionally defined as 1,000 bit/s, not 1,024 bit/s, etc., also before 1999 when SI prefixes were introduced for units of information in the standard IEC 60027-2.[2]

16 kbit/s – videophone quality (minimum necessary for a consumer-acceptable "talking head" picture using various video compression schemes)
128–384 kbit/s – business-oriented videoconferencing quality using video compression
1.15 Mbit/s max – VCD quality (using MPEG1 compression)[19]
3.5 Mbit/s typ – Standard-definition television quality (with bit-rate reduction from MPEG-2 compression)
9.8 Mbit/s max – DVD (using MPEG2 compression)[20]
8 to 15 Mbit/s typ – HDTV quality (with bit-rate reduction from MPEG-4 AVC compression)
19 Mbit/s approximate – HDV 720p (using MPEG2 compression)[21]
24 Mbit/s max – AVCHD (using MPEG4 AVC compression)[22]
25 Mbit/s approximate – HDV 1080i (using MPEG2 compression)[21]
29.4 Mbit/s max – HD DVD
40 Mbit/s max – Blu-ray Disc (using MPEG2, AVC or VC-1 compression)[23]

Колку поголем битрејт толку поквалитетна слика.
На пример симињаш филм блуреј рип 1,2гига 1080p ,a а истиот филм го има и во 720п а е 4гб ,и двата се ХД али има разлика во квалитетот на сликата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom