Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Ејј ете што ќе се гледа денес[DOUBLEPOST=1397146781][/DOUBLEPOST]Enemy

Може да се развие многу дискусија за филмот, само не знам како ќе знаеме кој е во право :)

Јас ништо не разбрав, ама убаво возеше филмот.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Уште еден прекрасен шпански трилер, браво !

Тhe Body гледајте го обавезно го има и во одлична Блу Реј снимка со вграден превод. Од мене 9ка

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас ништо не разбрав, ама убаво возеше филмот.
Јас го разбрав како демек Адам е единствениот, сообраќајката дека значи заборавање и крај на аферата со другата жена која дознава дека всушност тој е женет со прстен во раката. Исто и пајакот мислам дека е другата жена, и дека на крајот само му се појавува дека доколку продолжи да се гледа со другата ќе стане уште поголем. Всушност тој е женет за оваа трудната, нели и мајка му на крајот од филмот му се јавува, како и на почетокот, по тоа ќе видиме дека бил еден.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
The Lives of Others одлично филмче било, преубав крај, не знам како ми се измкнал да не го гледам, вајда пошто е германски. (y)

Иначе Enemy го има некој гледано, вреди?
Па, еве погоре збориме за тој, гледај го, јак е. Ако нешто не ти е јасно, отвори го спојлерот на Mylo :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Јас го разбрав како демек Адам е единствениот, сообраќајката дека значи заборавање и крај на аферата со другата жена која дознава дека всушност тој е женет со прстен во раката. Исто и пајакот мислам дека е другата жена, и дека на крајот само му се појавува дека доколку продолжи да се гледа со другата ќе стане уште поголем. Всушност тој е женет за оваа трудната, нели и мајка му на крајот од филмот му се јавува, како и на почетокот, по тоа ќе видиме дека бил еден.
Јас само еден коментар прочитав на нет и никако не беше поврзан со твојот заклучок.

Колку што разбрав јас филмот е од книга меѓутоа нема вистински одговор, крајот е оставен секој сам да си го објаснува

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Fight Club, еден од подобрите филмови кој го имам гледано. Колку само често се случува кај луѓето тоа што му се случи на Нортон. Значи кога ќе влезиш во некоја машина, секој ден ти се случуваат исти работи, плус ја мразиш својата работа, и реално е да настанат онакви последици.

И исто така кога сме веќе кај шизофрениите, A beatiful mind, стварно филмска класика.
[DOUBLEPOST=1398347902][/DOUBLEPOST]А Сигнал а факинг сингал фак јеах

Лец си ват ве гот хер

Дали си од земјта Да океј откако го установивме тоа одиме следна фаза горам жижици со девојка ми леј колку романтично еј многу ептен романтика левел 1000% горење жижици дефинитивно не сум видел порамантична ствар и така наредниот ден шетавме низ житото или високата неискосена трева-грмушки како и да е шетавме сонцето сјаеше удираше право у камера се мазевме на тревата како двајца средношколци и наеднаш човек летна во воздухот а камерата се тресеше доека го снимаше тоа Хм ова мора да е нешто ново на филмската сцена никогаш немаме видено такво нешто(само едно 100пати) кога налета нигерот со плавата и црвената пилула и ја уништи целата наша романтика прашањ прашања и само прашања ко да сум на ебан милионер со трендо и да се вратиме на кратко кај романтиката бев на панаѓур и на девојка ми и фатив Мече плишано мече(нешо као бонд стил демек) нели јеее се смееве(да прснеш) за на крај да си подркаме на ефектите и потцетување колку убаво ни беше и као се смеевме со нашиот хипстерски пријател ...

Холивуде холивуде шта си тоа црни холивуде урадио

Клучни зборови фацепалм или лол

Последно уредено:

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
А Сигнал а факинг сингал фак јеах

Лец си ват ве гот хер

Дали си од земјта Да океј откако го установивме тоа одиме следна фаза горам жижици со девојка ми леј колку романтично еј многу ептен романтика левел 1000% горење жижици дефинитивно не сум видел порамантична ствар и така наредниот ден шетавме низ житото или високата неискосена трева-грмушки како и да е шетавме сонцето сјаеше удираше право у камера се мазевме на тревата како двајца средношколци и наеднаш човек летна во воздухот а камерата се тресеше доека го снимаше тоа Хм ова мора да е нешто ново на филмската сцена никогаш немаме видено такво нешто(само едно 100пати) кога налета нигерот со плавата и црвената пилула и ја уништи целата наша романтика прашањ прашања и само прашања ко да сум на ебан милионер со трендо и да се вратиме на кратко кај романтиката бев на панаѓур и на девојка ми и фатив Мече плишано мече(нешо као бонд стил демек) нели јеее се смееве(да прснеш) за на крај да си подркаме на ефектите и потцетување колку убаво ни беше и као се смеевме со нашиот хипстерски пријател ...

Холивуде холивуде шта си тоа црни холивуде урадио

Клучни зборови фацепалм или лол
Пробај со друг сигнал :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Која е оваа на сликата на сите што ви е Аватар ?

Kajgana Shop

На врв Bottom