Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 септември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
8
Даден ми е АД Заласта,би сакала да знам нешто повеќе за нејзе

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Децо, паднав по скали, директно на глаа. Од левата страна ме боли глаата. За сеа сум нормална со памчење и слично. Шо да праам со глаава шо ме боли?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Децо, паднав по скали, директно на глаа. Од левата страна ме боли глаата. За сеа сум нормална со памчење и слично. Шо да праам со глаава шо ме боли?
Можно е да имаш слаб потрес, зошто ипак по скали си се спуштила.
Јас би ти препорачал да одмараш сега (напи се бруфен за болката), и во секој случај да поминеш на лекар едно сминање на глава да ти направат да не имаш некоја внатрешна повреда што не се манифестира веднаш.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа каква повреда Цветаааааааааааан не ме плаши бе. Слаб потрес... Еднаш еден овде ми кажа дека можно било да сум имала рак на града. :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа каква повреда Цветаааааааааааан не ме плаши бе. Слаб потрес... Еднаш еден овде ми кажа дека можно било да сум имала рак на града. :)
Де бе, не приумирај. Детални дијагнози од типот на рак, тумор, леукемија, лудило, сида, сифилис, гонореја, хемороиди и егземи, овде не може. Тука може само претпоставки:) Ја затоа ти реков на лекар да појдеш за секој случај да провериш затоа што главата ни е доста битна:)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
A ti sto ocekuvas na forum nekoj da ti kaze? Se znae za takvi raboti deka se odi na doktor i za glavata ja bi otisol na doktor i toa pod hitno

Член од
5 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ima li nekoj sto znae nesto za Balanitis?Ako ima, ako moze da kaze nesto za lekuvanje.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Фала.
Инаќе сеа ја на десната града нели кај брадавицата кога се пипнам ко нешо топче има и то ме боли. Е од шо е тоа?
Топче на градата може да биде обилно масно ткиво, но може да биде и тумор, што и да е обично се отстранува хируршки и тоа кај нас.....под итно на лекар (ако е површно многу на кожата тогаш не земајте предвид ова што ви го пишав) поз

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Топче на градата може да биде обилно масно ткиво, но може да биде и тумор, што и да е обично се отстранува хируршки и тоа кај нас.....под итно на лекар (ако е површно многу на кожата тогаш не земајте предвид ова што ви го пишав) поз
Па незнам за масно ткиво а за воа другото уше толку, значи одма под кожата но му се менува големината според мене и кога вежбам ме боли. Летото ме болеше па ми помина, па сега пак така чат-пат заболи.

--- надополнето ---

Згрешив... на левата било.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Па незнам за масно ткиво а за воа другото уше толку, значи одма под кожата но му се менува големината според мене и кога вежбам ме боли. Летото ме болеше па ми помина, па сега пак така чат-пат заболи.

--- надополнето ---

Згрешив... на левата било.
Што и да е ќе мора да се отстрани! Бреку биопсија ке се утврди што е....сепак секој ден што поминува а не одиш кај лекар може да биде твоја загуба

--- надополнето ---

Ima li nekoj sto znae nesto za Balanitis?Ako ima, ako moze da kaze nesto za lekuvanje.
Нормално, сериозна инфекција на глансот на пенисот....право на лекат уште во понеделник

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom