I
Immigration man
Гостин
Фала, брату.Во преговори се или 2014 или 2015 за Канада, а за Австралија не знам, најверојатно 2015-2016.
Sent from my iPad using Tapatalk
Фала, брату.Во преговори се или 2014 или 2015 за Канада, а за Австралија не знам, најверојатно 2015-2016.
Со Бугарски пасош се оди без виза во Австралија (туристички), само се пријавуваш електронски која дата ќе стигнеш на Аеродром (Они ја викаат eVisitor програма, значи како за државјаните на пример на Англија или за Германија исто важи и за Бугарите)...Значи не се плаќа ништо, не се оди по амбасади... Иначе за Америка ќе биде наскоро кога Бугарија ќе влезе во т.н. Visa Waiver program. За добивање на виза со бугарски пасош (кој е во група со ЕУ земју, Швајцарија, Норвешка) е многу полесно во однос со македонскиот (Кој е во група со пакистан, боливија...).Во преговори се или 2014 или 2015 за Канада, а за Австралија не знам, најверојатно 2015-2016.
да но дали можи да се работи со бугарскиот и од кога дали знаешСо Бугарски пасош се оди без виза во Австралија (туристички), само се пријавуваш електронски која дата ќе стигнеш на Аеродром (Они ја викаат eVisitor програма, значи како за државјаните на пример на Англија или за Германија исто важи и за Бугарите)...Значи не се плаќа ништо, не се оди по амбасади... Иначе за Америка ќе биде наскоро кога Бугарија ќе влезе во т.н. Visa Waiver program. За добивање на виза со бугарски пасош (кој е во група со ЕУ земју, Швајцарија, Норвешка) е многу полесно во однос со македонскиот (Кој е во група со пакистан, боливија...).
Никогаш ќе нема да може да се работи со Бугарски пасош во земји кој се надвор од ЕУ или ЕЕА-Европска економска област (Членки: Исланд, Лихтернштајн и Норвешка плус Швајцарија која не е членка ама има исти права). Секој кој вика дека само со Бугарско државјанство ќе може да се работи (без работна виза/дозвола) во не-европски земји како САД, Канада или Австралија, лаже.да но дали можи да се работи со бугарскиот и од кога дали знаеш
а ако добијаш работна понуда од австралија дали тогаш можиш да работиш и колку трае таа виза 1 година или колку сакашНикогаш ќе нема да може да се работи со Бугарски пасош во земји кој се надвор од ЕУ или ЕЕА-Европска економска област (Членки: Исланд, Лихтернштајн и Норвешка плус Швајцарија која не е членка ама има исти права). Секој кој вика дека само со Бугарско државјанство ќе може да се работи (без работна виза/дозвола) во не-европски земји како САД, Канада или Австралија, лаже.
Toj sto saka da te zezne ne do sofija tuku do viena ke te osnese pa ne se malku 5000 evra. a ima mnogui od vasite zartucani koi ke dadat tolku pari e takvite mozers da gi lazes i da im kazuvas bajki za decaПасошот легален е во софија... Тоа што го збориш Нема врска. Беше и ги уапсија
Све експерти. Кој сака нема повели.Toj sto saka da te zezne ne do sofija tuku do viena ke te osnese pa ne se malku 5000 evra. a ima mnogui od vasite zartucani koi ke dadat tolku pari e takvite mozers da gi lazes i da im kazuvas bajki za deca
aha, a taa rabota mozi posrednikot da ja svrsi?Лекарското ти е брат одприлика 20 лева 600 денари по Македонски!!
Sam.Ti so posrednik odis ili sam ???
Kazuvam od iskustvo zosto znam luge sto bile izgoreni od eksperti kako tebe[DOUBLEPOST=1398017309][/DOUBLEPOST]Све експерти. Кој сака нема повели.
Kazuvam od iskustvo zosto znam luge sto bile izgoreni od eksperti kako tebeСве експерти. Кој сака нема повели.
Ако си се зезнал не значи дека сите се такви. Уствари твој проблем. Кој што е албанец и сака бг пасош има легален начин. Само ако има пари и среќа да го одобрат. И доста више квази бугари што се праите а немате врска.Kazuvam od iskustvo zosto znam luge sto bile izgoreni od eksperti kako tebe
Pa sto vikam jas,koga ke dade 5000 evra kje mu napravis falc pasos kaj tebe doma vo podrum,i na prva krivina ke go fatat covekot. Em bez pari,em bez pasos,em vo zatvor haha toa e tvojot nacinАко си се зезнал не значи дека сите се такви. Уствари твој проблем. Кој што е албанец и сака бг пасош има легален начин. Само ако има пари и среќа да го одобрат. И доста више квази бугари што се праите а немате врска.