- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 1.644
- Поени од реакции
- 1.677
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eве уште едем доказ дека во Украина се води специјална војна
Во Источна Украина се појавиле пораки дека Евреите треба да се регистрираат извести А1 он
„Доколку не се регистриаат, на Евреите им се заканува укинување на државјанствата, „протерување од државата и конфискација на имотот“
http://a1on.mk/wordpress/archives/317805
Тоа е веќе стара вест и беше демантирано, кога ќе се земе во предвид неговото кампањско покритие во сите западни медиуми укажува на уште еден обид за дискредитација.
Истите медиуми досега пасивно или срамежливо информираа за анти-еврејските ставови на сегашните пучисти во власта.
Израелските медиуми први ја пренесоа оваа вест. Од поголемите западни медиуми само ЈуЕсЕј Тудеј.
Ukraine’s ‘Jew Register’ Either a Hoax or a Crude Extortion Scheme
Не си во тек.
Polish media outlet Nie has published a bombshell account about direct Polish involvement in Ukraine’s destabilization. Its source alleges that the Polish Foreign Ministry had invited Ukrainian militants into the country and trained them outside of Warsaw in September 2013.
Хмм интересен осврт си напишал, браво. Баш пред некој ден слушав некоја стара снимка од Путин отприлика во врска со оваа тема (инаку насловот на клипот е погрешен).САД и Западот би се префрлиле на директно конфронтирање со Русија, интенвизирајќи ги нејзините погранични конфликти, воведувајќи економско-политички санкции и доведување на Русија во статусот на денешен Иран, изолираност и ранливост.
Одвнатре ќе ја засилат Петтата колона и сигурно ќе пробаат преврат на власта во Москва, ќе се инфилтрираат во нејзиниот систем и ќе почнат систематизирано да ја слабеат од сите аспекти, при што првин ќе ги превземат нејзините стратешки ресурси, а подоцна ќе ја доведат до цепење на териториите кои ќе ги разделат на кантони меѓу себе како што тоа го сторија во Авганистан и Ирак.
Што сакаат овие рускиве говеда. Да се случуваше ова во Русија, демек сакале право на избор, ќе беа некаде во логори.
-----------------------------------------------------------------------------
Shell Pledges to Continue Projects in Russia
-----------------------------------------------------------------------------
How to Save Ukraine
by Igor Ivanov, Russia's foreign minister from 1998 to 2004, the president of the Russian International Affairs Council.
Што сакаат овие рускиве говеда. Да се случуваше ова во Русија, демек сакале право на избор, ќе беа некаде во логори.
Украинската тајна служба исто така објави дека уапсиле руски агенти што имале направено домашни бомби и имале за цел да создадат насилни демонстрации и хаос.
Не е битно што веста демантирана, битно е дека е пуштена. За неколку дена ќе пуштат нова вест, пак ќе демантираат, па пак итн.
Ширење дазинформации е вообичаена воена тактика.
Баш напротив, ја прочитав оваа вест пред неколку дена, но претпоставував дека ќе биде демантирана. Претпоставката испадна точна. Затоа и не ја постирав на форумов.
Немам желба да се расфрлам толку либерално со обвинувања за нацизам, без разлика дали се насочени кон едната или другата страна.
Какви курви се политичарите... украинските нео-фашисти за икона и најголем украински херој го имаат Бандера, кој во СВ2 направи крваво етничко чистење на Пољаците во Украина.
Poljacive si go baraat izgleda, koa ke im dojdat milioni begalci i koa rusite pak nema meso da uvozuvaat od niv ke plachat posle.![]()
Смрт за зони и пајак воз. има право, лошо е што некои од нас наседнуваат на вакви вести. На Спароу тоа му се случува нешто почестоали другарски не му замерувам, подобро е што го постираше за да можеме да го демистифицираме и тој настан и да продолжиме даље. Од друга страна се загрижив за момент помислив дека го испуштил тој мастерпис оф олдскул пропаганда
![]()
А пример за едно такво пропагандно наседнување, кое му се случи на Спароу со терминот “Новоросија“
Какви се тоа шпиони и диверзанти што носат руски патни легитимации па дури и лични кредитни картички?
Иначе сликиве се од ФБ профилот на една украинска новинарка:
https://www.facebook.com/oksana.denysova.9
Посмешно не можеше да испадне, али ајде, нека има забава за прости маси.
Не зезај, ова тебе тие доказ дека таа што ја фатиле е Руски офицерВеста е од украинските служби.
SSU Apprehended a Russian Spy
Направи споредба меѓу сликата објавена од СБУ
и од порталот
Се работи за истото лице.