Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    781
Не прочитав никаде, ама по темата е и дека украинскиот парламент донесе одлука или закон пред некој ден, со кој Крим се прогласува за окупирана територија.

можат да прогласуваат што сакаат, крим е изгубена територија која нема да ја добијат назад. Можат само да загубат уште многу, да не беа идиоти и Јанукович уште да беше претседател украина ќе беше уште цела каква таква. Али се знае дека америка умеша прсти во ова од почеток, така да мислам дека беше неизбежно ова што се случи. Кај и да го пикаат носот тие проклетници само хаос се случува, време е путин да им застане на патот и да им покаже кој е главен.

Се договорија овие што се договорија, но мене по муабетот, Путин ми изгледаше сеуште гладен за "Новоросија", како што ја нарече.

Putin's annual Q&A session 2014 (FULL VIDEO)
5 Things Putin had to say about Ukraine

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

92-годишен ветеран од Втората Светска Војна се пријавува за доброволец во Днепропетровск

Последно уредено:
Се договорија овие што се договорија, но мене по муабетот, Путин ми изгледаше сеуште гладен за "Новоросија", како што ја нарече.

Putin's annual Q&A session 2014 (FULL VIDEO)

Новоросија е историски термин, кој влегол во употреба во 18 век после војните со Турција во Црноморскиот регион. Опфаќа и делови од денешната југо-источна територија на Украина.

Во второј половине XX в. территорија Новороссии в пределах Украинској ССР стала обозначатьсја устојчивым понјатием «јужнаја Украина»

Денес овој термин се користи како синоним на Новоросијската губернија:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Новороссијскаја_губернија

Затоа ајде пак без тенденциозни интерпретации, ок?

Она што беше најзначајно денеска, потпишувањето на женевскиот документ беше отфрлено од страна на украинските пучисти, кои го прогласија за “необврзувачко“ и дека нивната воена акција во југот и понатаму ќе продолжела.
Досега ако некому не му беше јасно кој посакува војна сега не би требало да има сомнежи.

Денес овој термин се користи како синоним на Новоросијската губернија:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Новороссијскаја_губернија
Тука е суштината на Украинското прашање, западните делови имале западно влијание.

Она што беше најзначајно денеска, потпишувањето на женевскиот документ беше отфрлено од страна на украинските пучисти, кои го прогласија за “необврзувачко“ и дека нивната воена акција во југот и понатаму ќе продолжела.
Досега ако некому не му беше јасно кој посакува војна сега не би требало да има сомнежи.
Мајданци нема да ја задржат власта ако остане мир во Украина. Нив им треба омраза кон Русите, за да добијат принудна подршка од мнозинството од западниот дел на Украина. Мене како што ми се чини, мајданци идат на поделба на Украина. Инаку зошто би толерирале толку анти-Руска пропаганда? Зошто би го укинале Рускиот јазик? Што планираа со 10+ милионско население, што Рускиот им е мајчин јазик? Мислам дека агендата на мајданци е поделба на Украина и стварање на омраза. Ако сум во право, тогаш најверојатно западот ја има истата цел.

BTW, проруски сили заземале некој репетитор во некој од тие региони и го оспособиле да емитува програма на Руски јазик на неколку соседни области. Тоа значи дека во овие региони го гледале денешното интервју на Путин со народот.

Хунтава во Киев очигледно не сака мир а земјиве од НАТО пак бесцелно мавтаат со закани, изгледа status quo ќе продолжи. Кога ќе ескалира е прашање на време.

PS Што е со Канада само некои санкции и забрани воведува,да си помисли човек дека е кој знае колку значајна за нешто.

PS Што е со Канада само некои санкции и забрани воведува,да си помисли човек дека е кој знае колку значајна за нешто.
Ова Канаѓаниве ми изгледа ко да тераат сеир.

Конзервативна десничарска влада на чело со Стивен Харпер, канадскиот Џорџ Буш.
Исто најголем ривал на Харпер и лидер на опозицијата, до скоро време, беше либералот Мајкл Игнатиев, кој има руско потекло.

Ова Канаѓаниве ми изгледа ко да тераат сеир.

Смешни ми се, ми изгледаат како да сакаат да се покажат како некој и нешто со тоа што толку "силно се спротиставуваат", иако никој не ги ни приметува.

Polish media outlet Nie has published a bombshell account about direct Polish involvement in Ukraine’s destabilization. Its source alleges that the Polish Foreign Ministry had invited Ukrainian militants into the country and trained them outside of Warsaw in September 2013. Considering the destructive actions and fatalities they would later be responsible for during the EuroMaidan riots, such a connection would directly link Warsaw to the pandemonium. It would also implicate Poland in being the “Slavic Turkey” of NATO in Eastern Europe. The impact of Nie’s reporting can also affect domestic Polish politics, as it would prove that the political elite misled members of Parliament, which could later have direct political repercussions for Tusk’s ironically named “Law and Justice Party”. This scandal serves to highlight that Poland is starting to emulate the methods of its invited neo-colonial headmaster, the US, thereby deepening the puppet-master relationship between Warsaw and Washington.

According to the report, 86 Euromaidan militants, some of whom appeared to be over 40 years old, came to Poland under the invitation of the Ministry of Foreign Affairs. The pretext for plausible deniability was that they were in the country to promote cooperation between the Warsaw University of Technology and the National Technical University in Kiev. In reality, however, these individuals were whisked away to Legionowo, a town on the outskirts of Warsaw. There, at the police training center, they spent four weeks engaged in a regiment of destabilization training.

Polish police academy “students” beating Ukrainian anti-riot police officer on Euromaidan in Kiev, January 2014.

The source goes on to state that pictures of the participants show them clothed in Nazi regalia and tattoos, with their Polish military instructors lacking any outward identification as such. At the facility, militants learned the following techniques: crowd management; target identification; tactics; leadership; behavioural management under stressful conditions; protection against police gasses; building barricades; and importantly, they engaged in shooting classes, which incidentally included sniper rifles. Quite clearly, the “students” who came to Warsaw were there for war, not academic work, and their training there resulted in the christening of Bandera’s spiritual descendants.

http://www.globalresearch.ca/poland...azi-militants-for-euromaidan-protests/5378129

^Не е вистина ова, луѓето се бореа за демократија.

Мајданци нема да ја задржат власта ако остане мир во Украина. Нив им треба омраза кон Русите, за да добијат принудна подршка од мнозинството од западниот дел на Украина. Мене како што ми се чини, мајданци идат на поделба на Украина. Инаку зошто би толерирале толку анти-Руска пропаганда? Зошто би го укинале Рускиот јазик? Што планираа со 10+ милионско население, што Рускиот им е мајчин јазик? Мислам дека агендата на мајданци е поделба на Украина и стварање на омраза. Ако сум во право, тогаш најверојатно западот ја има истата цел.
Агендата на хунтата е да остане власт, а за тоа мора да ги слуша сите инструкции од тие што ги ставија на власт со финасирање и иницирање на воениот удар.
Така да излишно е да се праша што е агендата на мајданци, подобро прашај што е агендата на puppetmaster-от кој им ги влече конците на мајданците.

По се изгледа таа агенда е вовлекување на Русија во воен судир по секоја цена. Таква директна инволвираност на Русија во воен судир, сигурно е можно да повлече прекин на економската сорабтка меѓу Русија и ЕУ. Тоа пак, може да и користи само на САД.

Еден од најупотребуваните методи на остварување на светска доминација на САД е да иницира воени судири ширум светот. Додека другите слабеат, САД се богатат продавајќи оружје за евтини ресурси од тие држави. Тоа додатно обезбедува големо влијание и контрола врз властите на тие држави.

Сосема истото го прават и во Украина.
Што и да се случи сега понатаму САД секако се во ќар. Го спречија влегувањето на Украина во Евроазискиот економски сојуз и направија состојба на целосна омраза кон Русија, ја вовлекоа Русија во скапа специјална војна, и на добар пат се да ја вовлечат во целосна војна.
Ох, да супер ќе им беше да можеа да земат цела Украина со се Крим (а најверојатно тоа и им беше оригиналниот план), ама да бидеме објективни... и вака воопшто не им излегуваат лошо сметките.

Агендата на хунтата е да остане власт, а за тоа мора да ги слуша сите инструкции од тие што ги ставија на власт со финасирање и иницирање на воениот удар.

Што и да се случи сега понатаму САД секако се во ќар. Го спречија влегувањето на Украина во Евроазискиот економски сојуз и направија состојба на целосна омраза кон Русија, ја вовлекоа Русија во скапа специјална војна, и на добар пат се да ја вовлечат во целосна војна.
Ох, да супер ќе им беше да можеа да земат цела Украина со се Крим (а најверојатно тоа и им беше оригиналниот план), ама да бидеме објективни... и вака воопшто не им излегуваат лошо сметките.

Секој со свои агенди. Исто како во случајот со Албанциве, кои одработуваа 2 агенди, својата и таа на САД бидејќи во 90% се поклопуваа.

Пучистите се разбира сакаат да останат на власт, Олигарсите сакаат да го држат Путин на страна и со тоа се створени предуслови за имплементирање и на западната агенда пред се’ од САД.
Според мене овие се точките каде им се преклопуваат интересите:
- минимизирање на руското влијание во Украина со воведување на сила специјални мерки кои на крај требаше да доведат до бркање на Русите од воената база на Крим, отсекување на руската воена индустрија која во голем дел се снабдуваше од Украина, што секако воено-логистички драстично би ја онеспособило Русија.
- агресивна де-русификација на Украина, создавање на се’ потешки услови за украинските Руси што би резултирало со нивно постепено емигрирање или асимилирање, а индиректно би значело понижување на Русија и неможност да ги заштити своите сонародници што би се одразило во незадоволство кон актуелната Власт на Путин.
- на долг рок ќе се врши се’ поголема милитаризација на Украина која ќе послужи како главна база за следниот бран офанзива против Русија - уфрлање на вооружени групи на нејзина територија(види Косовско сценарио), проследено со НАТО трупи во Црно Море и Украина која до тогаш несомнено ќе биде нивна членка.

Како дел од економската агенда е секако превземање на најголемата житарица во Европа од страна на глобалните корпорации како Монсанто и превземање на воената украинска индустрија која во себе содржи голем дел од производството за вселенските програми на Русија, развој на ракети, напредни технологии и сл.

Украинските олигарси би добиле легални бизниси со западот, обезбедувајќи ги своите позиции на долг рок, украинските националисти ќе бидат поблиску до чиста Украина и воена моќ да ги унапредат своите амбиции (којзнае какви), а украинските политички лидери ќе уживаат во новата верзија на корумпирана и марионетска влада врз плеќите на народот.

САД и Западот би се префрлиле на директно конфронтирање со Русија, интенвизирајќи ги нејзините погранични конфликти, воведувајќи економско-политички санкции и доведување на Русија во статусот на денешен Иран, изолираност и ранливост.
Одвнатре ќе ја засилат Петтата колона и сигурно ќе пробаат преврат на власта во Москва, ќе се инфилтрираат во нејзиниот систем и ќе почнат систематизирано да ја слабеат од сите аспекти, при што првин ќе ги превземат нејзините стратешки ресурси, а подоцна ќе ја доведат до цепење на териториите кои ќе ги разделат на кантони меѓу себе како што тоа го сторија во Авганистан и Ирак.

Во зависност кога ова се’ би се остварило и како би напредувало, ќе го отворат случајот - Кина и ќе го работат истото.

Кога и тоа ќе го завршат, не верувам дека Американците тука ќе сопрат и би ме интересирала визијата на Западна Европа што доколку тие бидат следни на америчкото мени. :) Не случајно САД го спонзорира радикалниот ислам и не случајно гледаме политика на исламизирање на ЕУ, преполнета со емигранти од Африка и Блискиот Исток.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom