Радиодифузна такса

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ајде некој на правна основа да ми каже дали можам да не плаќам радиодифузна такса врз основа на тоа што МРТВ е јавен сервис а има молк за најударната и најјавна вест во Македонија моментално.
Целосен молк од провладините медиуми – ни збор за снимката со 1,5 милиони евра во кеш!

http://libertas.mk/целосен-молк-од-провладините-медиуми/
Претчуствувам ако продолжи вака аболицираниов дека ќе им прави друштво на Велија и Љубе.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Ова е класичен медиумски мрак. Ова е недозволиво за земја во Европа во 2014 година. Имаш ударна вест каде премиер на држава е замешан во тежок корупциски скандал, имаш Народна Банка која претставува ѕид на сигурност објавено на снимката, има имиња на лица кои имаат голем акционерски удел во земјата и медиумите молчат. Класична диктатура.

Среќа имаме интернет па за 5 секудни се проширува веста. Еден црн бумбар за македонските новинари, срамота на кое ниво паднаа.
Се уште...
После избориве очекувам да ја поклопат Телма и да "воведат ред" на порталите.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се уште...
После избориве очекувам да ја поклопат Телма и да "воведат ред" на порталите.
Овде надворешен фактор е умешан чим почнаа да искачаат вакви наслови (млада демократија во слободен пад, со опис на диктатор) низ Европа одбројано е времето :)

Junge Demokratie im freien Fall

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Овде надворешен фактор е умешан чим почнаа да искачаат вакви наслови (млада демократија во слободен пад, со опис на диктатор) низ Европа одбројано е времето :)

Junge Demokratie im freien Fall
Што знам....
Моја претпоставка е дека Ден сам ги снимал разговорите,за секој случај..По принципот на онаа српскана,злу не требало,не знаеш утре шо носи,со политичари си имаш работа,може ќе те заебат,нема да ти го дадат делот,ќе те наместат,не е лошо некој кец да имаш во ракав.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ај малце ќе забегам од темава :icon_lol:

Пред некоја недела случајно ми беше телевизиорот пуштен кај Јанко, и слушам се јавува еден постар човек накај 60 години од К.Вода или Аеродром и вика дека за една неплатена сметка му напишале казни, па го тинтареле да оди по шалтери, за да на крај да плати негде севкупно 5000 денари... и тоа само за една сметка што не ја платил од 200 денари.

Искрено ќе кажам, јас радиодифузна такса не плаќам еве веќе година ипол, нормално кога никој од кај мене не плаќа, и сеуште никој ми нема дојдено на врата да ме тормози. Се мислев долго време, и си викам "Не се селам од Чаир бе", најубаво место на живеење. Ако случајно дојдат да ми пишуваат казни нешто ваму-таму, прво ќе ги пратам до комшилукот кај "браќата", на нив прво да им пишат казни :icon_lol:

Yeah
, ебати државата, за некого мајка, за некого маќеа...
Другар не доаѓаат да ти пишат казни, УЈП ќе ти ја блокираат сметката (т.е. сите сметки) што ги имаш во било која банка.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што знам....
Моја претпоставка е дека Ден сам ги снимал разговорите,за секој случај..По принципот на онаа српскана,злу не требало,не знаеш утре шо носи,со политичари си имаш работа,може ќе те заебат,нема да ти го дадат делот,ќе те наместат,не е лошо некој кец да имаш во ракав.
Ден е староседелец не би си играл, не е чист оддамна.

Туку јавен обвинител немаме или слави Велигден? Не ми е јасно, покана да не треба да му прати некој да почне со процедура. Не ми е јасно стварно, има ли институции во земјата или ги снема и нив исто како новинариве. Нормални новинари би убиле за ваква вест. Нашиве се испичкале у глувчја дупка напикани сите до еден.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972

Туку јавен обвинител немаме или слави Велигден? Не ми е јасно, покана да не треба да му прати некој да почне со процедура. Не ми е јасно стварно, има ли институции во земјата или ги снема и нив исто како новинариве. Нормални новинари би убиле за ваква вест. Нашиве се испичкале у глувчја дупка напикани сите до еден.
:pos::pos:
Јавен обвинител?!?Институции?
Се се тоа клонови,mini-me,кои се водат по принципот-Бог на небото,партијата на земјата..

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Сепак за едно е во право Груевски,ИМА РАЗЛИКА со милион и пол во џеб.И ја да ги имав ќе имаше разлика и кај мене.

B

Bafra

Гостин

А што се чекало до сега со снимкиве !!! Не сум правник ама мислам 10 год случајот е веќе застарен.
Е сеа за институции ниту сме имале ниту ќе имаме. Врски во нашево општество се фаќаат уште во основно и се е последица на тие врски.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Не сум ни јас правник ама логички нема шанси кривично дело да застарува после 10 години

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Другар не доаѓаат да ти пишат казни, УЈП ќе ти ја блокираат сметката (т.е. сите сметки) што ги имаш во било која банка.
Знаеш да му се сучило на некој вакво нешто?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Знаеш да му се сучило на некој вакво нешто?
Да, мене и уште еден куп други. Едноставно ти ги блокираат сите сметки што ги имаш по матичниот број.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Не ми зема ништо извршителот си платив + си платив за блокада/деблокада околу 2000.
Ми ги блокираа сметките така да сите пари што ги имав на сметка ми беа замрзнати, значи неможеш да живееш.

Kajgana Shop

На врв Bottom