Радиодифузна такса

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ова ти се живи глупости, како иначе пари ќе збираат.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Нема никаков начин да се избегне плаќањето? :(
Освен нели, да идам да се пишам дека сум глува/слепа..и дека живеам на марс... пизда ли им материна нивна :mad:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Како стоиш со трансакциони сметки? Мислам дека сега воопшто и не идат, кога ќе ти ги блокираат сметките, сам ќе трчаш по нов.
Да ама трансакциска сметка на која примаш плата не смеее да ти ја банира.
Доколку ја банира тие пари се мртви,односно ни двајцата не можате да ги користите без взаемна согласност.
Не гледам никаков проблем зошто не би плаќал 1-2 или повеќе РДТ,
Проблемот е што парите се злоупотребуваат.

Член од
17 септември 2013
Мислења
194
Поени од реакции
54
Имам прашање во врска со радиодифузна такса.
Значи станот во кој живеам го купив пред две години и го префрлив на мое име. Првите неколку месеци доаѓаат сметки од ујп, потоа се востанови дека имам преплатено па 6-7 месеци не требаше да плаќам.
Кога се десија фрките во ујп, кога почнаа да им праќаат сметки на сите членови на семејствата почна да ми стига сметка на име на претходниот газда. Јас не го одјавив, и сеге ми стигна опомена на негово име за неплатени сметки за задњи 10 месеци.
Сметка во тој период на мое име не доаѓа.
Сега не знам што да правам.
Ако дојде извршител на врата, дали може нешто да направи бидејќи станот е на мое име а он бара за наплата на име на претходен газда за период во кој станот е на мое име.
Треба да одам до УЈП/МТВ или да си свиркам ;)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Избегнување на радио дифузна такса!Како прво ни МРТ1 ниту па МРТ2 гледам,ниту сум гледал,ниту ќе гледам.Еве плаќаме,ама програма нека направат и објективно нека известуваат барем, инаку сакале,нејќеле(а кој сака да плаќа!) морале,нема заобиколување.:(

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Стварно незнам зошто плаќам. Дали 5 пати во годината сум уклучил МРТ, а ми стига да плаќам.
Слушнав кај комшиите маж и жена исто така не гледаат МРТ, а му стигнале 2 сметки на различно име, една на мажот, друга на жената, а заедно живеат и воедно не гледаат. Срамота ова што се прави.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
:tapp: ^^ Абе луѓе кого го прашале колку гледа МТВ, не му мери некој на некого..доста престанете со детски коментари.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ајде некој на правна основа да ми каже дали можам да не плаќам радиодифузна такса врз основа на тоа што МРТВ е јавен сервис а има молк за најударната и најјавна вест во Македонија моментално.
Целосен молк од провладините медиуми – ни збор за снимката со 1,5 милиони евра во кеш!

http://libertas.mk/целосен-молк-од-провладините-медиуми/

Член од
16 април 2014
Мислења
30
Поени од реакции
28
Ајде некој на правна основа да ми каже дали можам да не плаќам радиодифузна такса врз основа на тоа што МРТВ е јавен сервис а има молк за најударната и најјавна вест во Македонија моментално.
Целосен молк од провладините медиуми – ни збор за снимката со 1,5 милиони евра во кеш!

Јужна Кореа сме ние друже , искрено да ти кажам и не ме чуди али ете сега сами ако не се избориме за правата тогаш никој нема да го направи тоа за нас.
Ама некако народот не го интересира ништо подалеку од нивниот нос. Жално за сите нас.
Парите кои ги даваме за радиодифузна такса се апсурдни и ненормални ставени само со причина да не цедат дополнително.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Јужна Кореа сме ние друже , искрено да ти кажам и не ме чуди али ете сега сами ако не се избориме за правата тогаш никој нема да го направи тоа за нас.
Ама некако народот не го интересира ништо подалеку од нивниот нос. Жално за сите нас.
Парите кои ги даваме за радиодифузна такса се апсурдни и ненормални ставени само со причина да не цедат дополнително.
Се се сложувам, имаш мал лапсус , мислиш на Северна Кореја:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Ова е класичен медиумски мрак. Ова е недозволиво за земја во Европа во 2014 година. Имаш ударна вест каде премиер на држава е замешан во тежок корупциски скандал, имаш Народна Банка која претставува ѕид на сигурност објавено на снимката, има имиња на лица кои имаат голем акционерски удел во земјата и медиумите молчат. Класична диктатура.

Среќа имаме интернет па за 5 секудни се проширува веста. Еден црн бумбар за македонските новинари, срамота на кое ниво паднаа.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.524
Поени од реакции
87.574
Ај малце ќе забегам од темава :icon_lol:

Пред некоја недела случајно ми беше телевизиорот пуштен кај Јанко, и слушам се јавува еден постар човек накај 60 години од К.Вода или Аеродром и вика дека за една неплатена сметка му напишале казни, па го тинтареле да оди по шалтери, за да на крај да плати негде севкупно 5000 денари... и тоа само за една сметка што не ја платил од 200 денари.

Искрено ќе кажам, јас радиодифузна такса не плаќам еве веќе година ипол, нормално кога никој од кај мене не плаќа, и сеуште никој ми нема дојдено на врата да ме тормози. Се мислев долго време, и си викам "Не се селам од Чаир бе", најубаво место на живеење. Ако случајно дојдат да ми пишуваат казни нешто ваму-таму, прво ќе ги пратам до комшилукот кај "браќата", на нив прво да им пишат казни :icon_lol:

Yeah
, ебати државата, за некого мајка, за некого маќеа...

Член од
5 февруари 2014
Мислења
58
Поени од реакции
49
Кога сме кај Јанко, синојка било забрането јавувања на гледачите во живо , можете да предпоставите која е причината .

Член од
16 април 2014
Мислења
30
Поени од реакции
28
Кога сме кај Јанко, синојка било забрането јавувања на гледачите во живо , можете да предпоставите која е причината .
Озбилно ? И на никој од тие не им текнува да рече , абе еј може вака посумљиви ќе бидеме ? Ама не... сакаат луѓето да си го докажуваат идиотизмот. Поштуем.

Kajgana Shop

На врв Bottom