Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Абе вратот ми е мернат нешто, одпозади на левата страна, боли бе, а и нервоза е ... Неможеш ко човеш да спиеш, бев на шинка ама ништо неможеш со вратот да мируваш, ај шо да му направам да го врзам :O ?

Благодарам однапред ...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Пред 2 дена јадев риба..и од тогаш имам заглавено мало кофче во вратов..ме грепка цело време...пробуев со корки леб,со чаеви со лимон(демек киселината ќе го протера) не бе брате..мало е а ме грепка онака на моменти..не се сеќава многу..сигурен сум дека е тоа...препорачајте нешо да јадам/пијам жити све да не се брукам на лекар :uvo:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Пред 2 дена јадев риба..и од тогаш имам заглавено мало кофче во вратов..ме грепка цело време...пробуев со корки леб,со чаеви со лимон(демек киселината ќе го протера) не бе брате..мало е а ме грепка онака на моменти..не се сеќава многу..сигурен сум дека е тоа...препорачајте нешо да јадам/пијам жити све да не се брукам на лекар :uvo:
Јади погуста храна, пробај со попара... пиј течности.

Оди на лекар, можеби само да ти е Плацебо ефект....

Јас имав сличен проблем пред 3 години со тоа што самата коска ми пропадна после 10 минути но јас сеуште осеќав дека ја имам, отидов на доктор од чиста паника.

Ми пикна огледалце во грлото а со штипка ми го држеше јазикот, малце болно беше но сепак ништо ненајде.

Коската ја осеќав 2-3 дена, но сето тао беше Плацебо ефект.

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Најверојатно ти е некое слабо воспаление што секој маж го имал.Пробај со маст Canesten мачкај се по двапати во денот три дена и веднаш ќе се повлече.За тоа време да немаш секс зошто можеш да го пренесеш на партнерката.Не е ништо страшно и маста не е штетна.

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0
значи вака пред неколку дена на главата на пенистот ми се појавиаја неколку црвени точкички и мало црвенило , е сега по неколку дена точкичките скоро исчезнаа ( ги има но ептен малце се познаваат ) а црвенилото остана , исто така некој проблеми немам освен што на моменти знае да ме чеше и освен тоа што желбата за секс , односоно нагонот за оргазам ми е ептен зголемен , па поради што би можело да биде ова ? исто така досега ништо како креми и сл не сум му ставал

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?4309-Дежурна-ординација!/page164#ixzz18xdk8oHp

еве по неколку време барање на интернет всушност увидев дека станува збор за Баланопостит http://cancer.com.mk/index.php?optio...e-un&Itemid=79 дали некој знае нешто повеќе за ова ? дали после одредено време и колку време се повлекува , само со редовна хигиена значи секојдневно миење , и без секс додека не помине , затоа што сексот само ја влошува состојбата , исто така ако нешто знаете повеќе дадете некој совет , исто така ова ми се појавува за прв пат , досега слични проблеми не сум имал

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?4309-Дежурна-ординација!/page164#ixzz18xdqR835

дали можам да чујам уште некое мислење ,

T

Tetro

Гостин
значи вака пред неколку дена на главата на пенистот ми се појавиаја неколку црвени точкички и мало црвенило , е сега по неколку дена точкичките скоро исчезнаа ( ги има но ептен малце се познаваат ) а црвенилото остана , исто така некој проблеми немам освен што на моменти знае да ме чеше и освен тоа што желбата за секс , односоно нагонот за оргазам ми е ептен зголемен , па поради што би можело да биде ова ? исто така досега ништо како креми и сл не сум му ставал

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?4309-Дежурна-ординација!/page164#ixzz18xdk8oHp

еве по неколку време барање на интернет всушност увидев дека станува збор за Баланопостит http://cancer.com.mk/index.php?optio...e-un&Itemid=79 дали некој знае нешто повеќе за ова ? дали после одредено време и колку време се повлекува , само со редовна хигиена значи секојдневно миење , и без секс додека не помине , затоа што сексот само ја влошува состојбата , исто така ако нешто знаете повеќе дадете некој совет , исто така ова ми се појавува за прв пат , досега слични проблеми не сум имал

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?4309-Дежурна-ординација!/page164#ixzz18xdqR835

дали можам да чујам уште некое мислење ,
Консултирај се со уролог, тој ќе ти препише маст за терапија. Не барај некој да ти каже, веќе поминаа три дена, ти уште бараш помош по форуми?

--- надополнето ---

Кажете лек за хронично секојдневно труење со основни премази за дрво, конкретно, пајц, лак, и сл.
ПС.
Секојдневно сум изложен на овие хемикалии, Чаре! :toe:

Оф-топик сме на темава, ама ако имаш проблем, ќе ти појаснам:

Зошто се труеш? Работата ти е таква?
Побарај заштитна маска од шефот, ако одбие да ти даде, можеш да го тужиш. Никој не заслужува секојдневно да биде изложен на труење со хемиски отрови.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Кажете лек за хронично секојдневно труење со основни премази за дрво, конкретно, пајц, лак, и сл.
ПС.
Секојдневно сум изложен на овие хемикалии, Чаре! :toe:
Млекото му е мајката... само млеко, пробај ако можеш 2 часа работај 15 минути земи пауза.... обавезно по 2 литра млеко тебе ти се потребни.

Вака работат во Крајслер фабриката.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Консултирај се со уролог, тој ќе ти препише маст за терапија. Не барај некој да ти каже, веќе поминаа три дена, ти уште бараш помош по форуми?

--- надополнето ---

Оф-топик сме на темава, ама ако имаш проблем, ќе ти појаснам:

Зошто се труеш? Работата ти е таква?
Побарај заштитна маска од шефот, ако одбие да ти даде, можеш да го тужиш. Никој не заслужува секојдневно да биде изложен на труење со хемиски отрови.
Заборавив да кажам и тоа дека со маска работам, ама само за од прашината. А за ова хемикалииве, само ја проветруваме просторијата одвреме навреме. Таква е работата. Не сум многу изложен на тоа хемикалиите, колку што сум на прашината.
Сепак благодарам на советите!

--- надополнето ---

Млекото му е мајката... само млеко, пробај ако можеш 2 часа работај 15 минути земи пауза.... обавезно по 2 литра млеко тебе ти се потребни.

Дали можи да земам замена за обичното млеко, со СОИНО?

T

Tetro

Гостин

Млекото е за заварувачи, за авто лакери мислам дека не важи ова. (ако се работи за авто лакер)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Млекото е за заварувачи, за авто лакери мислам дека не важи ова. (ако се работи за авто лакер)

Чим 1 литро млеко ќе те прочисти од 100 грама издувана трава и нема да ти се најде ништо во крвта после 2 дена....

Самата хемикалиа и прашината навлегуваат во хранопроводот се лепат, се вдишуваат, логично е да се залепат ете народно кажано.

Баш горе што спомнав за Крајслер, таму имам тетин кој работи со никелот.... не е за варувач.

Млеко чисти се.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Точно! Сум работел и со апарати за електрично заварување! Тоа го знам. И за тоа пијав доста млеко.
Не , не сум автолакер. Не е ни приближно слична мојата работа со тоа.
Се работи за прашина од дрво, која реален да бидам и не е толку опасна. Но е во енормно голема количина.

T

Tetro

Гостин
Чим 1 литро млеко ќе те прочисти од 100 грама издувана трава и нема да ти се најде ништо во крвта после 2 дена....

Самата хемикалиа и прашината навлегуваат во хранопроводот се лепат, се вдишуваат, логично е да се залепат ете народно кажано.

Баш горе што спомнав за Крајслер, таму имам тетин кој работи со никелот.... не е за варувач.

Млеко чисти се.
Не биди толку сигурен дека чисти отрови. Отровите од лакови оставаат трајни последици по здравјето. И тон млеко не помага откако ќе се растворат отровите во системот.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Не биди толку сигурен дека чисти отрови. Отровите од лакови оставаат трајни последици по здравјето. И тон млеко не помага откако ќе се растворат отровите во системот.
Човекот бара помош, работи со хемикалии. Заштита има но мора да зема превентива.

И матичниот ќе му го каже истото.

T

Tetro

Гостин
Точно! Сум работел и со апарати за електрично заварување! Тоа го знам. И за тоа пијав доста млеко.
Не , не сум автолакер. Не е ни приближно слична мојата работа со тоа.
Се работи за прашина од дрво, која реален да бидам и не е толку опасна. Но е во енормно голема количина.
Се оддалечивме многу од темата сега, еве ти од чичко Гугал повеќе за отрови во дрвопреработувачката индустрија
Линк

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51

Млеко чисти се.
Не би рекол дека чисти се! Но сепак верувам дека доста помага.
Еве од искуство нешто да кажам. - Кога ќе се напијам газиран пијалок, било тоа да е сок или минерална вода, осејќам некое олеснување! Што викам јас „ Да ја поттурниме прашината“ . Мала шала - на моја сметка се разбира.

--- надополнето ---

Се оддалечивме многу од темата сега, еве ти од чичко Гугал повеќе за отрови во дрвопреработувачката индустрија
Линк
Благодарам на корисниот Линк. Но сепак преферирам Мак фонд. (ме мрзи да преведувам волку доцна) па затоа не го искористив чичко Гугл! ;-)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom