Неможеме со сигурност да тврдиме за што се работи додека не направиш алерго тест, како и да е тоа не смее да чека податоци од интернет ПОЗДРАВОва веќе не е нормално!
Ај што имав некакви си лишаи на кожата како алергија, сеа имам друга алергија која не можам да ја најдам никаде на нет:S
Имено, ја префатив изгледа од сестра ми(индиректен контакт) и почнаа и мене да ми се јавуваат како мали црвени пликчиња по телото, прво почнаа на рацете две три, сега гледам и кај слабината.Нешто што забележав е дека после туширање тие се повеќе нараснуваат..
Уште нешто што може да биде корисно.. Дали е можно да е од гел за туширање?Затоа што земав само малку завчера за да го пробам на рацете(сестра ми веќе имаше такви исипи)и наредниот ден попладнето забележав и кај мене:/
Ако знае некој за каква алергија се работи(инаку ептен чешаат на моменти а не се сипаници) и каква превентива треба да земам нека каже..
Мука ми е веќе од алергии, ех си го сакам назад цврстиот имун систем![]()
--- надополнето ---
Ако овие симптоми се така како што пишуваш ситуацијата е малку сериозна, требало веќе да си појдена на лекар може да се работи за некој тип на труење или бактерија направи крвна слика тоа ти е прво и не чекај што повеќе чекаш по сериозно може да стане, поздравСи ијам некои симптоми последниве 3 дена, па да прашам дал некој знае на шо да ме насочи пред да почнам да шетам по лекари...
Силна главоболка, ми се повраќа, ме боли вратот и целиот череп, како да ијам притисок внатре, ме болат очите - исто притисок, проблем да се сконцентрирам, умор, ми се мати пред очи...
И то...