Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Па до некаде во право си, но од друга гледна точка од тогаш до сега стварно многу работи се сменија. Колку за пример порано за кацига се сметало едно обично платно, а сега?
Добро, не збориме за безбедноста, таа во моментов е на највисоко ниво, заради тоа имаат страдано и други повозбудливи елементи... На пр. мене правилото дека мора да се менуваат гуми ми е тотално невозбудливо, тука изостануваат тактиките на тимот и одлуката на шоферот пред се'. Па Сена има извозено трка без да смени тркала и да долева гориво, со полн резервоар тргнат за да може цела трка да извози. Ова беше прво што ми текна де, разлики и примери има безброј од тие времиња па навака... Секој со свој вкус, мене криво ми е што не сум се родил бар 10тина година порано, да ги следам дуелите на Сена-Прост, возењето на Лауда, Пике, Жил Вилнев итн. Ја фатив ерата на помладиот Вилнев, Хил и веројатно последното вистинско ривалство Хакинен-Шумахер.

Последно уредено:
Алонсо - две титули не се доволно - http://f1.com.mk/dve-tituli-vo-f1-ne-se-dovolno/

Мое мислење сезонава нема никакви шанси да види трета, а ни наредна сезона, не дека нема да бидат во форма дотогаш или дека нема да ги стигнат мерцедес, ама очекувам кими да се покажи... :)

Алонсо - две титули не се доволно - http://f1.com.mk/dve-tituli-vo-f1-ne-se-dovolno/

Мое мислење сезонава нема никакви шанси да види трета, а ни наредна сезона, не дека нема да бидат во форма дотогаш или дека нема да ги стигнат мерцедес, ама очекувам кими да се покажи... :)
Абе, и мене платата не ми е доволна, па што да правиме сега!? :D

10270472_10152131033819139_6600728301784463982_n.jpg

Овој човек е потребен назад

Според временската прогноза само во Сабота ќе врне (повторно ќе гледаме дождливи квалификации како што беа во Австралија и Малезија).

Дожд на трка.Најубаво нешто.

Sent from my ST21i using Tapatalk

Ех, гледај ја таа па ќе видиш шо е дожд на трка. Стари добри времиња. :-)

Де бе стари добри времиња ко пред 20 години да било...
Иначе Спа 2008 и канада 2011 ми биле најдобрите трки во последни 9-10 години со сигурност :D :D

Иначе Спа 2008 и канада 2011 ми биле најдобрите трки во последни 9-10 години со сигурност :D :D
И бахреин 2014 беше добра :)

Sent from my ST21i using Tapatalk

Ми се допаѓа (y).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom