Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
nemam provereno na sto sum alergicen zatoa sto uste sum na lekovi. pa mi rekoa da pominelo nekoe vreme pa da pravam alergo testovi. pa ke vidime so ke bide a inace da i sea pijam chymoral forte i toa mi dadoa

U

UniqueGirl

Гостин
Вака..
Месецов добив 2 пути. -.-
Незнам шо е форава, мање битно.
Иам ненормални болки.
Ми иде да пуцнам некоја
чаша по некого.
Испив прееска два кафетин - менструал
капсули, нишо.
И сеа?!

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Во последно време воопшто не ми е добро.Поточно од пред 4-5 дена почнаа да ме болат зглобовите,мускулите и главата на почетокот не беше ништо особено но потоа болките се почесто се повторуваа.Овие болки ги имам само кога сум во мирување но кога се раздвижувам престануваат секакви болки.Од пред 2 дена почнав да кашлам но тоа и не е голем проблем не е нешто посебно.До неделата ова не ми беше проблем но од недела па наваму се осеќам многу бедно,омалаксано воопшто немам енергија,ми се спие а сум добро наспан (9-10 саати).Може да препорачате некој домашен лек?

R

Razorblade Kiss

Гостин
Вака..
Иам ненормални болки.
Ми иде да пуцнам некоја
чаша по некого.
капсули, нишо.
И сеа?!
Нема да кажам ништо ново ама најверојатно е некое хормонално пореметување,стрес,од временскиве промени,небитно.
Се надевам до сега дека ти поминало,или барем ти се ублажиле болките :smir:
Пробај со ладни облоги,ако имаш бор алкохол или еве крајно ракија ладна :) не се зафркавам мене ми помага кога имам јаки болки. Ќе се чувствуваш малку како пијана мушичка ама ништо.

S

smart ass

Гостин

Или најдобро имаш комбинација од Готу Кола,Жен шен,Гуарана и витамини А,Ц,и Е.

Тоа е ова Флакони....и има добар вкус....колата.

А ги имаш и како капсули

--- надополнето ---

Во последно време воопшто не ми е добро.Поточно од пред 4-5 дена почнаа да ме болат зглобовите,мускулите и главата на почетокот не беше ништо особено но потоа болките се почесто се повторуваа.Овие болки ги имам само кога сум во мирување но кога се раздвижувам престануваат секакви болки.Од пред 2 дена почнав да кашлам но тоа и не е голем проблем не е нешто посебно.До неделата ова не ми беше проблем но од недела па наваму се осеќам многу бедно,омалаксано воопшто немам енергија,ми се спие а сум добро наспан (9-10 саати).Може да препорачате некој домашен лек?

Да и мултивитамини,хмм може остеовитал,може треба магнезиум и калциум:)

--- надополнето ---

nemam provereno na sto sum alergicen zatoa sto uste sum na lekovi. pa mi rekoa da pominelo nekoe vreme pa da pravam alergo testovi. pa ke vidime so ke bide a inace da i sea pijam chymoral forte i toa mi dadoa
За болките.....не се труј со аналгетици,во храната имаш природни,ментолот е пример,ма дури и саглаам чушки,патлиџани т.е http://www.botanical-online.com/pimimientosangles.htmдобра салата.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Благодарам на одговорот (би ти дал и зелеМко но неможам).Дома случајно ми се најде една капсула од тие што ми ги препорача.
БТВ Освен тоа ми се случува и да ми се сврти (денес околу 5-6 пати) и тоа претежно кога влегувам од потемна во посветла просторија (незнам дали е нормално),се осеќам могу демотивирано беж желба за ништо само онака да се истегам и да лежам и мометално мразам да престојувам во посветли простории.

S

smart ass

Гостин
Малце физичка активност ОК:)

минимум барем 30 минути трчање или бар ишарај за 3 часа по некој километар.

Ако имаш велосипед уште поарно,бидејќи после се лачи ендорфин и тоа е добро:)

Ете мотивација.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Секоја ден возам велосипед барем по 2 километри минимум (Кавадарци-Ваташа и назад).

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Вака..
Иам ненормални болки.
Ми иде да пуцнам некоја
чаша по некого.
капсули, нишо.
И сеа?!
Обично ибупрофен или кетонал помагаат многу:smir:
А за ова сигурно треба да посетиш гинеколог.Да добиеш два пати и да имаш јаки болки...мораш.
И без стрес и нервоза.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имаш појаси кој може да ти помогнат.

S

smart ass

Гостин
Има физикална терапија,а таму ќе правиш и вежби најверојатно.

Немаш Х-ray??

Член од
1 јули 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
момци и девојки, за небројни денови идам на одмор. нормално ко и секад пред одмор од мојата стварно развиена машта успеав да се подразболам пошто константно мислев на тоа леле да не се разболам :pos2: е сега осеќам болка во грлото и повремени болки и грчеви во желудникот, без дијареа и повраќање. дај кажувајте нешто за екстра брзо лечење :D

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Има физикална терапија,а таму ќе правиш и вежби најверојатно.

Немаш Х-ray??

Не знаев како да ти опишам.. али еве малце се потрудив да ти објаснам сликовито на твојава слика друже.
Не ме бива за фотооп па морав вакви глупости да правам.
Мене ми е искривена кичмата еве баш вака ко што гледаш на сликава. Значи еден дел ми е малце на десно отиден, а тоа Х- ray немам појма што е.

http://img42.imageshack.us/img42/5865/kicma.jpg

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Од сношти имам вртоглавица која трае и денес.Денес е придружена со омалаксаност.Немам некои други симптоми.Што може да биде?Во вторникот вежбав па се сомневам во тоа ако сум се заморил премногу?!
Совет некој ве молам!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom