Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Ја пребарав набрзина темата и не надов посебна темата за проблемов ако може така да се нарече. Не го сметам за вистински пробелм туку повеќе од радозналост сакам да знам што значи кога ти `ѕвони` некое уво?

Баш во моментот ми зуи левото и ме интересира што е причината?
Ќе чуеш глас :vozbud:
Позз :smir:

Се шалам, ќе побарам по медицински речници и ако најдам нешто ќе ти кажам

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ја пребарав набрзина темата и не надов посебна темата за проблемов ако може така да се нарече. Не го сметам за вистински пробелм туку повеќе од радозналост сакам да знам што значи кога ти `ѕвони` некое уво?

Баш во моментот ми зуи левото и ме интересира што е причината?
Ако ти зуи лево уво, ќе врне :icon_lol: Се шалам.:smir:
Еве се потрудив да најдам нешто за зуење на уши, па прочитај.
И ова:
Зуење во ушите се јавува кај моментално паѓање на притисокот, но и кога сте настинати. Поради насобраната течност во средното уво не стига доволно воздух, што можете да го решите со капки за нос кои ќе го намалат отокот.

Напомена: Ако шумот во ушите е пропратен со вртоглавица или ако слушате послабо, можеби станува збор за изненадно губење на слухот. Ако таа појава е честа посетете лекар, бидејќи може да е последица од проблем со притисокот, пореметување на центарот за рамнотежа....

Член од
31 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
дали некои знае колку би можел да изгубам килограми за 1 месец доколку внесувам околу 1000-1500 калории дневно и плус одам на фитнес минимум 3 пати во неделата ( вежбам 45-55мин на орбитрек и точак ) сега сум околу 105-110кг и колку што гледав на интернет ми требаат дневно околу 3000-3300 калории сега знам дека некои ќе рече дека не е многу здраво но првенствено ми е да ослабнам

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Јако ја ѕвекнав глава,одма до левово око шо е.. и веќе втори ден ужасно ме боли и на моменти ми се темни пред очи,а неам ни модрица ни нишо.
Можно е нешо поголема беља да иам напраено или..?
п.с. аналгин не помага.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Де бе ве молам ... Константо имам проблем со крајниците, сабајле примив една инекција, а имав 39 темперетура.Сега е добро, немам темпертура али гнојот на крајниците ќе ме угуши у пм :mad: Било каков лек, барем малку да попуштат ?
Благодарам однапред.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Де бе ве молам ... Константо имам проблем со крајниците, сабајле примив една инекција, а имав 39 темперетура.Сега е добро, немам темпертура али гнојот на крајниците ќе ме угуши у пм :mad: Било каков лек, барем малку да попуштат ?
Благодарам однапред.
Лек брат... Да идеш на операција. Сериозно. Не е страшно што помлад тоа подобро. Ти кажувам од искуство. Јас се оперирав лани на 20 години и се спасив од такви ситуации и посебно со грло од ладно, иначе требаше многу порано тоа да го направам. Како и да е консултирај се за ова со доктор мислам дека ќе го добиеш истото мислење.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Лек брат... Да идеш на операција. Сериозно. Не е страшно што помлад тоа подобро. Ти кажувам од искуство. Јас се оперирав лани на 20 години и се спасив од такви ситуации и посебно со грло од ладно, иначе требаше многу порано тоа да го направам. Како и да е консултирај се за ова со доктор мислам дека ќе го добиеш истото мислење.
Кој ќе ги разбере докторите, еден ми збори дека после секоја инфекција наместо на крајниците ќе идела на плучата ...Еден дека мора да ги извадам ..
п.с Океј е тоа, али нешто да ми помогне во моментот мислам ќе се огушам :mad:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не би знаел да ти кажам што да земеш.
Инаку тоа за плуќата нема апсолутно врска конкретно за мене до сега се немам ниту еднаш сериозно разболено или да фатам настинка со што има драстична разлика од претходно. Интересна ифнормација, има некои земји во светов што при раѓање на децата им ги отстрануваат крајниците.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Не би знаел да ти кажам што да земеш.
Инаку тоа за плуќата нема апсолутно врска конкретно за мене до сега се немам ниту еднаш сериозно разболено или да фатам настинка со што има драстична разлика од претходно. Интересна ифнормација, има некои земји во светов што при раѓање на децата им ги отстрануваат крајниците.
Благодарам за информациите.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Благодарам однапред.
Земи Trachisan од аптека и земи сода бикарбона (обична од продавница), една лажичка сода бикарбона држи ја на јазик и пушти да се растопи, не ја голтај, вкусот е одвратен, ама многу помага. Трахисанот мислам на 2 саата дека се зема по една таблета, сличен е на септолетето, само е поефикасен. Можеш да правиш и гаргара со бетадин за уста, некое средство за дезинфекција на усна шуплина, а доста е ефикасен и раствор од хексорал и сода бикарбона (на едно шишенце хексорал можеш да ставиш пола кесичка сода бикарбона), протреси го шишенцето и гаргарај 2-3 минути (можеш и подолго, нема штета), растворот така може да стои до недела дена. Најдобра комбинација ти е трахисан и растворот од хексорал со сода бикарбона. Hope it helps :smir:
Едит: има врска тоа со инфекциите, организмот станува многу понеотпорен, крајниците сами по себе се бариера за инфекции, мачно е што болат и нервира, ама многу посериозно е инфекцијата да отиде на бели дробови директно отколку на крајници. Се' додека можеш да тераш вака-терај. А за консултација за дали треба да се вадат дефинитивно или не, ако сакаш можам да ти дадам телефон од ушен доктор што е најдобар во Скопје.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Земи Trachisan од аптека и земи сода бикарбона (обична од продавница), една лажичка сода бикарбона држи ја на јазик и пушти да се растопи, не ја голтај, вкусот е одвратен, ама многу помага. Трахисанот мислам на 2 саата дека се зема по една таблета, сличен е на септолетето, само е поефикасен. Можеш да правиш и гаргара со бетадин за уста, некое средство за дезинфекција на усна шуплина, а доста е ефикасен и раствор од хексорал и сода бикарбона (на едно шишенце хексорал можеш да ставиш пола кесичка сода бикарбона), протреси го шишенцето и гаргарај 2-3 минути (можеш и подолго, нема штета), растворот така може да стои до недела дена. Најдобра комбинација ти е трахисан и растворот од хексорал со сода бикарбона. Hope it helps :smir:
Едит: има врска тоа со инфекциите, организмот станува многу понеотпорен, крајниците сами по себе се бариера за инфекции, мачно е што болат и нервира, ама многу посериозно е инфекцијата да отиде на бели дробови директно отколку на крајници. Се' додека можеш да тераш вака-терај. А за консултација за дали треба да се вадат дефинитивно или не, ако сакаш можам да ти дадам телефон од ушен доктор што е најдобар во Скопје.
Не е точно ова. Ни најмалку.
Можам да ти набројам луѓе што имале поголеми проблеми со дишни патишта и плуќа со крајници додека ги имале а помали или воопшто не откако ги извадиле.
Се зависи и до имунитет и секој може да настине, крајниците се повеќе штетни непотребни и прават проблеми отколку што служат за сопирање на инфекции. Ова е научно докажано најдобар пример е фактот што во некои западноевропски земји а мислам и Јапан им се вадат при раѓање.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не е точно ова. Ни најмалку.
Можам да ти набројам луѓе што имале поголеми проблеми со дишни патишта и плуќа со крајници додека ги имале а помали или воопшто не откако ги извадиле.
Се зависи и до имунитет и секој може да настине, крајниците се повеќе штетни непотребни и прават проблеми отколку што служат за сопирање на инфекции. Ова е научно докажано најдобар пример е фактот што во некои западноевропски земји а мислам и Јапан им се вадат при раѓање.
Линк pretty please? :smir:

U

UniqueGirl

Гостин
Дали при анксиозност потребна е стручна помош или може да помине со домашно лекување?

bijonse

Madonna
Член од
25 декември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
1
Благодарам однапред.
ако често ти се воспалуваат, ако си многу нежен и реагираш со висока температура.......и нонстоп имаш проблеми........реши се и извади ги......
операцијата не е страшна........после тоа не ке знаеш што е антибиотик ниту ,,шлаем,, реши се иди :eek:jea:
попуштање само со антибиотик кога веќе дигаш температура.....и тоа со брис за да се види кој антибиотик.......пробај со крпа намокрена во разблажено шпирто и околу врат држи го нонстоп....

Дали при анксиозност потребна е стручна помош или може да помине со домашно лекување?
прво кој кажа дека ситуацијата е ...аксиозност.....?? психичките проблеми се многу слични се разликуваат во нијанси а лековите се многу различни....па ако се утне .....полошо ке да биде.......
дајј објасни што е проблемот ......да видиме што е ??и до кој степен е....:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom