Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој на факултетот по дефектологија?
Ме интересира дали во предмети за матура мора да имам биологија.
:cautious:

^ Jас студирам дефектологија. Нема врска дали ќе имаш биологија или немаш. Имаше суденти кои средно биле техничко школо, и предметите не им беа од медицина, си имаа полагано информатика, програмирање итн. :) Воопшто не се битни предметите кои си ги полагала. :)

Ме интересира каде можат да се најдат книгите од проектот на владата за превод на 1000 стручни научни наслови на македонски јазик ?! Дали се достапни во градските библиотеки или пак само во факултетите од соодветното поле на дејствување ?

дали би можела помош од некој што знае да ја реши задачава,по предметот модели на оптимизација,
Да се одреди минимумот на функцијата y=(2x-10)2 со методата на директно пребарување и методата на директно пребарување со забрзување. Чекорот s=3.

Запишан сум на електротехнички факултет и добро ми идеше прв семетар положив четири предмети од пет е сега муабетов е друго имам мала мана далтонист сум а никој освен моите не знае за тоа мислите ли дека може да ми биде пречка во понатамошниот период на студирање

Запишан сум на електротехнички факултет и добро ми идеше прв семетар положив четири предмети од пет е сега муабетов е друго имам мала мана далтонист сум а никој освен моите не знае за тоа мислите ли дека може да ми биде пречка во понатамошниот период на студирање
не би требало бидејќи повеќето материјал е добро објаснет и илустриран, само гледај не се пикај во предмети како процесирање на слика, мултимедија, автоматика.
Гледај убаво и обележувај што е како е.

Имат некој овде на меѓународен универзитет во струга?

знае ли некој дали има активни студиски програми по библиотекарство на некој факултет во македонија?

Кој е добар приватен факултет ? и да е признат низ еу.....со економски смерови .. ?

Ми треба предлог за факултет. Оваа година ќе завшрам 3-та (направо) година средно училиште, економско, правна и трговска струка.
Постојано сум опседнат, не сум доволно одлучен за тоа на кој факултет да продолжам, дури и осеќам страв. Кој економски или правни факултети и во кој градови се убај во државава? Освем факултети со економски смерови некој друг предлог да кажете да размислам затоа што стварно немам некоја идеа а времето си тече.

дали има некој запишани наУниверзитетот за Туризам и Менаџмент Скопје
(критики и пофалби)

Ме интересира дали ми се зголемуваат шансите за упис на факултет, и дали ќе бидам привилегиран ако се пишам со друга националност.
-Имам двојно државјанство.

Ауу не. Не падна никаков Descriptive Essay за личност, место, помин, ден и остало?

Едното беше тоа што ти кажа Рики, а второто есеј за тоа дали е праведно што познатите заработуваат повеќе од лекарите, научниците итн. итн., да ги наведеш твоите ставови. И не бираш едно, и двете ги пишуваш :D

Има ли некој што студира педагогија?

На МРТ рекламираат факултети и спомнаа еден што ми привлече внимание - Факултет за информатички системи, визуелизација, мултимедија и анимација. Јас во темата ФИНКИ прашував за ваков факултет ама некои ме исмеваа. Ме интересира каде има ваков факултет и дали е државен или приватен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom