Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Немам отоци но имам чешање на оние места кои ми се изложени на сонце,рацете пред се.Ова ми се случува секогаш кога директно ќе е изложам на сонце без заштита.Имам најслаб имунитет на свет и ги мразам докторите:)
Ќе пробам со витамините и пудрата ,па ќе пишам.Ми рекоа кантарион да се мачкам?
Несе занесувај право на лекар акотие алергија од сонце тогаш го еба ежот,мој другар се заебаваше со креми и лосиони за сончање арно ама сега човеков толку муе развиена таа алергија да ако излезе на отворена сончева светлина добива изгореници од ттрет степен гано,многу гадно

Член од
25 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
има 3-4 дена како осеќам зуејне во левото уво што може да е тоа
фала поздрав

Daniel-PrIx

cAiR-cRew
Член од
14 јули 2008
Мислења
80
Поени од реакции
2
....вчера паднав од клупа назаечки и удрив :uvo:у бетон со главата.баш кај малиот мозок со од таа страна...немав губење на свеста само осетив како се дрма цела слика и ми трнеше цело тело едно 5сек.не ме боли главава немие ништо само малце подуена изглеа имам некоја џумка..претпоставувам..не беф на лекар па валјда неам некое внатрешно крварење..а удрив јако..:kesa:ако има нешто пишете..поздрав:nesum:
Ja bi ti preporacal da odis na edno najobicno snimanje na glavata.Da si imal mal potres na mozokot toa 1000% sum siguren daj boze da gresam.Jas imav nekoja slicna desavka od pred 4 god ,pa i den denes imam problemi! Bev na doktor no nemozat nisto da pronajdat i vikaat deka se e ok.No eve 4 god od taa mala nezgoda posledicite se javuvaat 1-mes ili u 3-4 mes ednas mora : Matenje na vidot , silna glavobolka i povrakanje:toe:

Ми испаѓа алергија од сонцево,со што да се мачкам?
Gleam nekoj decki ti preporacuvaat kantarion ,ajducka treva ova toa.Ne e toa resenie .Idi so vreme na kozen lekar ,ispitaj se. Siguren sum deka ke ti pomognat so nekoja krema .Zafrkni babini devetini pozz:smir:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Gleam nekoj decki ti preporacuvaat kantarion ,ajducka treva ova toa.Ne e toa resenie .Idi so vreme na kozen lekar ,ispitaj se. Siguren sum deka ke ti pomognat so nekoja krema .Zafrkni babini devetini pozz:smir:
Знаеш колку ке ти помогнат нашиве лекари ??? Ке ти помогнат кога ке им стаиш 1000дарче у џебот, иначе не се замара ти дава лек што им дава и на сите, маст, и им е гајле... Инаку 100пати подобро е да употребиш кантарион него да земеш да да ги нанесуваш тоа хемикалиите, инаку од кантарион не сум видел јас контраиндикации, зошто воопшто и непостојат, има луѓе што дури и го пијат истиот заради лечење на киселини во стомакот и слично, така да нема ништо подобро од природен лек.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ae пак јас =(

Дали е можно сите мускули (значи на нозе,раце,стомак) да ме болат поради промаја или ?

Според мене не е воспаление на мускули зашто сум активен секој ден во последниве 3 месеца =( Ама неможам да стојам во моментов .... се ме боли ... онака *БОЛИ* =(

Дали е можно да е како резултат на промаја ? Или ?

пс:Дајте бе некоја крема за стрииве да исчезнат =( :tapp::tapp:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Знаеш колку ке ти помогнат нашиве лекари ??? Ке ти помогнат кога ке им стаиш 1000дарче у џебот, иначе не се замара ти дава лек што им дава и на сите, маст, и им е гајле... Инаку 100пати подобро е да употребиш кантарион него да земеш да да ги нанесуваш тоа хемикалиите, инаку од кантарион не сум видел јас контраиндикации, зошто воопшто и непостојат, има луѓе што дури и го пијат истиот заради лечење на киселини во стомакот и слично, така да нема ништо подобро од природен лек.
Prvo i osnovno ako odi na lekar i dobie mast protiv alergija se znae deka taa mast deluva protiv alergija.Ma da kantarionot e navistina zdravo rastenie i pomaga za mnogu problemi sepak covek treba da znae kaj i koga da go koristi.A ne samo ajde udri i mackaj.Vo slucaj na alergiska reakcija na koza ne bi trebalo da se koristi kantarion ulje bidejki kako sto veka rekov toj uste poveke gi provlekuva soncevite zraci i moze da ja nadrazni(osteti)kozata.A ako kozata e osetliva na sonce togas treba da se vnimava kakvi sredstva se koristat zosto moze i pogolemi problemi da proizlezat i od eden obicen kantarion.I mnogu gresis koga kazuvas deka ne postojat kontraindikacii od kantarion.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Prvo i osnovno ako odi na lekar i dobie mast protiv alergija se znae deka taa mast deluva protiv alergija.Ma da kantarionot e navistina zdravo rastenie i pomaga za mnogu problemi sepak covek treba da znae kaj i koga da go koristi.A ne samo ajde udri i mackaj.Vo slucaj na alergiska reakcija na koza ne bi trebalo da se koristi kantarion ulje bidejki kako sto veka rekov toj uste poveke gi provlekuva soncevite zraci i moze da ja nadrazni(osteti)kozata.A ako kozata e osetliva na sonce togas treba da se vnimava kakvi sredstva se koristat zosto moze i pogolemi problemi da proizlezat i od eden obicen kantarion.I mnogu gresis koga kazuvas deka ne postojat kontraindikacii od kantarion.
Во ред, јас нереков намачкај се со кантарион и излези надвор на сонце, нормално дека со било какво малсо да се намачкаш ( исклучок оние со фактор ) ке изгориш како сув леб у рерна .. Значи треба да им дадеш малце стимул на работите и да не ги преовеличуваш, зошто да се малтретираш по лекари кога едноставно можеш тоа да го решиш на поадекватен начин.:smir:

Некои работи не се решаваат на лекар, за се друго постои Баба Ванѓа. ...

Daniel-PrIx

cAiR-cRew
Член од
14 јули 2008
Мислења
80
Поени од реакции
2
Ae пак јас =(

Дали е можно сите мускули (значи на нозе,раце,стомак) да ме болат поради промаја или ?

Според мене не е воспаление на мускули зашто сум активен секој ден во последниве 3 месеца =( Ама неможам да стојам во моментов .... се ме боли ... онака *БОЛИ* =(

Дали е можно да е како резултат на промаја ? Или ?

пс:Дајте бе некоја крема за стрииве да исчезнат =( :tapp::tapp:
I toa kako e mozno da te bolat:S Promajata e nesto najloso. Mene vratot mi bese ukocen 1 nedela ne sum mozel da mrdnam i nenormalni bolki pretrpev i grcenje na vratnata zila :D Napise ketonal i eden leksilium smiruva veruvaj (ketonal-za bolka , leksilium-za bedoksin-opustanje na nervite na muskuli):smir:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Imam modrinki od podocnicite se do kaj nosot,no imam spieno edno 7-8 saati.Sto da napravam za tie da isceznat i od sto najverojatno se proizlezeni?!
Inaku veke nekoj mesec sum na dieta(no ne veruvam deka e od toa bidejki se pojavija denes)
Denes vnesov normalna kolicina na Med i ovosje(banana,limon,portokal.
Fala odnapred.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Хм ... ај и ја да прашам =)

И јас имам *подочњаци* ама кај мене се истакнати 24/7 365 ... дали е од *килажата* или од мн. спиење ? Нешто трето ?

Фала однапред =) :uvo:

Daniel-PrIx

cAiR-cRew
Член од
14 јули 2008
Мислења
80
Поени од реакции
2

И јас имам *подочњаци* ама кај мене се истакнати 24/7 365 ... дали е од *килажата* или од мн. спиење ? Нешто трето ?

Neznam za *kilazata*
Ama podocnjaci se dobivaat definitivno od preterano spienje:toe:
Resenie : 21 vek sme idi u apteka prasaj : izvinete, nekoe resenie za podocnjaci? - Eve decko tolku i tolku kosta . Plakas si izlagas i mozes posle 24/7 365 dena da spiees haha pozz se nadevam ke go resis problemot :smir:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
ај да не отварам нова тема специјално за очи, башка и не сум прегледала мош си има... да си питам
ја никогаш не сум имала подочњаци, ама у последно време дали оти ме мачат сонови, спијам како на игли и под окото забележувам друга боичка...
интересира ме, знам имаше нешто со камилица и памукчиња, тргна сеа тоа да го праам, ама вака да си питам шо како беше...
чајче сварено нели и изладено ли на памукче да ги ложам очите или како ?

хелп?

едит: еј сеа прочита дека пред мене некој пишал подочњаци..... извињааам се :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525

Наследни се верувај:smir: имам една другарка спие 12 саати на ден ама има подочњаци и тоа црни, и брат и има и мајка и има:toe: а јас не спијам толку многу па немам подочњаци, ама што има толку лошо во подочњаците, големо чудо:helou:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Imam modrinki od podocnicite se do kaj nosot,no imam spieno edno 7-8 saati.Sto da napravam za tie da isceznat i od sto najverojatno se proizlezeni?!
Inaku veke nekoj mesec sum na dieta(no ne veruvam deka e od toa bidejki se pojavija denes)
Denes vnesov normalna kolicina na Med i ovosje(banana,limon,portokal.
Fala odnapred.
99% ти се од диетата, види ако е јака диета, ондак знаеш дека се губат многу важни состојки што претходно ги користело телото и сега ги нема, можам да ти потврдам зошто у теретана има луѓе што држат строга диета и баш истите работи им се појавуваат...

ај да не отварам нова тема специјално за очи, башка и не сум прегледала мош си има... да си питам
ја никогаш не сум имала подочњаци, ама у последно време дали оти ме мачат сонови, спијам како на игли и под окото забележувам друга боичка...
интересира ме, знам имаше нешто со камилица и памукчиња, тргна сеа тоа да го праам, ама вака да си питам шо како беше...
чајче сварено нели и изладено ли на памукче да ги ложам очите или како ?

хелп?

едит: еј сеа прочита дека пред мене некој пишал подочњаци..... извињааам се :)
Има една ваква тема баш таму одговорив...

Да се прави чај од камилица, се лади(нормално неможеш жежок да го шлапнеш на очи : ) ) и потоа се зимаат газишчи, ги потопуваш и ги ставаш на очи, не практикувај многу често да не ја направиш кожата премногу осетлива 1 во денот пред спиење за да може сето тоа да се исуши.. или стави ги преку ден и за 2 саати извади ги .. како сакаш само немој многу често. Инаку има и една маст за подочњаци авон ја продаваат па зирни си и таму ако тоа ти помогне. Инаку ова со камилица е светска работа, ем ти се одмараат очите многу, потоа не чустуваш замор ем им дава виталност и ги ублажува подочњаците.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom