Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Глуждот ?? Коленото ?? Можда се жилите , не се навикнати на толку оптеретување : /

Стопалото ме боли зашто ми е шинато =) тоа ми е јасно ... Ама ме боли и пределот околу левиот лист после малку напор ... а од воспаление не е ... 100% ...

Изминативе 3месеца секој ден сум активен ... До крст/по кеј .. така да сумњам дека е *оптеретување* али секој совет е мор ден уелкм= )

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
:duel:
Стопалото ме боли зашто ми е шинато =) тоа ми е јасно ... Ама ме боли и пределот околу левиот лист после малку напор ... а од воспаление не е ... 100% ...

Изминативе 3месеца секој ден сум активен ... До крст/по кеј .. така да сумњам дека е *оптеретување* али секој совет е мор ден уелкм= )

Aj објасни ми што поточно те боли, веројатно е Солеусот тој меѓумускулот, зошто си многу активен и на истиот му треба подолго време да се опорави... бтв да не тропам на празно кажи ми од прилика што те боли. Moжеби е и од Фибула коската што се наоѓа на задниот дел од ногата што служи како потпора, можеш и да ја опипаш одма под листот.... :star:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Soleus-от =)

Отприлика колку време му треба да заздрави ?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Soleus-от =)

Отприлика колку време му треба да заздрави ?
Eх , тоа највеќе зависи од храната што ја конзумираш, внесувањето на аминокиселини и глутамин ке им дадат на мускулите повеќе од она потребното за заздравување и ке се опорават брзо, сеа ти ако јадеш глупости нормално дека ке му треба подолго време да си дојде се на свое место. :smir: Имено масирај го ако можеш ама само по малку да не го оптеретиш, масирај го местото со кантарион или со маст(и го заборавив името, за мускули е, што смрди труе на изумрени гуштери : )) ) и спиј повеќе така ке им дадеш виталност на мускулите ...:smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Eх , тоа највеќе зависи од храната што ја конзумираш, внесувањето на аминокиселини и глутамин ке им дадат на мускулите повеќе од она потребното за заздравување и ке се опорават брзо, сеа ти ако јадеш глупости нормално дека ке му треба подолго време да си дојде се на свое место. :smir: Имено масирај го ако можеш ама само по малку да не го оптеретиш, масирај го местото со кантарион или со маст(и го заборавив името, за мускули е, што смрди труе на изумрени гуштери : )) ) и спиј повеќе така ке им дадеш виталност на мускулите ...:smir:

Али проблемот е што од кога ке станам (после спиење) па ептен као инвалид сум ... а пијам амино киселини/л-карнитин секој ден =) (јбг трчање на кеј) ....

Денеска да чукнам во дрво малку подобро е =) Се надевам ке помине

&

Тхенкс !

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Знае ли некој лек против гној и слично????Палецот на ногата ми е издуен и ме боли премногу многу бидејќи ноктот ми расте во месото.Е сега со нормално сечење на ноктот неможам да го отстранам оваа делче од ноктот каде боцка бидејќи имам ненормални болки.А ако не го направам сам треба да одам на операција.Знае ли некој некој лек кој може да ми го намали отокот да го извлече гнојот????

Ми треба многууу итно!!!!!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
Некаков лек против дискусхернија? Често го добивам ова заболување (еднаш или 2 пати годишно). Дали треба да се масира заболеното место/мачка со крема (која?) или да се остави само да помине? И најбитно од се` која положба на телото е најдобра за што побрзо да помине? Фала унапред:)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Некаков лек против дискусхернија? Често го добивам ова заболување (еднаш или 2 пати годишно). Дали треба да се масира заболеното место/мачка со крема (која?) или да се остави само да помине? И најбитно од се` која положба на телото е најдобра за што побрзо да помине? Фала унапред:)
Треба да одиш на физикална терапија брат : / , бтв и треба да конзумираш многу Б1 и Б6 витамини ...

Еве оде на српско-хрватски е напишано ама го прочитав цело, многу убаво и детално е објаснето пропратено со вежби и превенции .. прочитај го ке ти стане јасно, верувам дека го разбираш, ако не ке се обидам да го преведам. :smir:

Дискус Хернија

Знае ли некој лек против гној и слично????Палецот на ногата ми е издуен и ме боли премногу многу бидејќи ноктот ми расте во месото.Е сега со нормално сечење на ноктот неможам да го отстранам оваа делче од ноктот каде боцка бидејќи имам ненормални болки.А ако не го направам сам треба да одам на операција.Знае ли некој некој лек кој може да ми го намали отокот да го извлече гнојот????

Ми треба многууу итно!!!!!
Ако сте го повредиле прстот или имате плускавец со гној ми кажале дека било добро да се стави домат со шекер : треба да се извади кочанчето од патлижанот и во шуплината да се стави шеќер и тоа да се стави на прстот и да се заврзе и да се чува така неколку часа.

Народен лек... OWNS : )))

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
вака.. имам нешо ко точка на петицава.. и внатре е ко дупка... и ме болит ко че станпнам,го иам од поодамна ама се навикнав со болката... и така ми остана.. али сеа почнав да трчкам по малце и осеќам болка..... страв ми е дане ми се деформисат да добијам атлестко стапало.. шо да прам?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Едно кратко прашање:

Имам многу спор метаболизам
. Организмот многу споро ја вари храната која ја јадам.

Кои се вашите искуства во однос на ова?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Едно кратко прашање:

Имам многу спор метаболизам
. Организмот многу споро ја вари храната која ја јадам.

Кои се вашите искуства во однос на ова?
Mоже храната да ти биде од помош, на пример знам дека кафето (кофеинот) го забрзува метаболизмот, исто така јаболките, редовен појадок и слично.:toe:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Mоже храната да ти биде од помош, на пример знам дека кафето (кофеинот) го забрзува метаболизмот, исто така јаболките, редовен појадок и слично.:toe:

Мислев за некои си лекови кои би ми помогнале да го решам проблемот. Али сепак фала за сугестијата.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
вака.. имам нешо ко точка на петицава.. и внатре е ко дупка... и ме болит ко че станпнам,го иам од поодамна ама се навикнав со болката... и така ми остана.. али сеа почнав да трчкам по малце и осеќам болка..... страв ми е дане ми се деформисат да добијам атлестко стапало.. шо да прам?
Црна точка ?? Не капирам :toe:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Ме боли глата последните 3 дена премногу. Точно кај темето. Со секое нагло движење, трчање , брзо одење, ми се чини ќе се онесвестам од болка. Ко ќе седам или лежам болката се намалва. Немам гајле од сонцето и такви работи , ретко досега глата да ме боли, а кога да се случило такво нешто, обично ми поминва за некој сат. Хелп ?:nesum:

S

SSS-Stolica

Гостин
Ме боли глата последните 3 дена премногу. Точно кај темето. Со секое нагло движење, трчање , брзо одење, ми се чини ќе се онесвестам од болка. Ко ќе седам или лежам болката се намалва. Немам гајле од сонцето и такви работи , ретко досега глата да ме боли, а кога да се случило такво нешто, обично ми поминва за некој сат. Хелп ?:nesum:
И мене вака ми беше последниве денови...изгледа си премногу изморен легни да спиеш подолго време да се одмориш асално...барем ова кај мене помогна...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom