Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Рамче маме ќе ебе следеча сезона.
Рамче :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1397056975][/DOUBLEPOST]После трансферот на Рамос има нови шпекулации за тимот на идната сезона:

- Гундоган ќе го продолжи договорот до 2016та со двегодишна опција за Дортмунд да му се продолжи договорот но само со одкупна клаузула за тие две години. Не е најидеално решеније ама подобро од давајне сега за малку пари или вгодина без пари.
- Дортмунд се договорил со Кагава и Манчестер за враќајне на играчот во Дортмунд, односно, главните точки на таков договор биле веќе договорени. Неизвесно е дали Кагава и Манчестер ќе прифатат, тоа посебно зависело дало Мојс ќе биде и следната сезона тренер на Манчестер.

Сепак ова се само шпекулации ама добро звучат.

Последно уредено:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Дрмиќ може исто да го ангажирате. Ѕвер е. Шибер да го продадете и да одите во новата сезона со Дрмиќ и Рамос.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Дрмиќ може исто да го ангажирате. Ѕвер е. Шибер да го продадете и да одите во новата сезона со Дрмиќ и Рамос.
Добар е Дрмич и ако одпадне Нирнберг нема ни да биде скап ама го бркале и тимови од Англија а и сам рече дека сака да игра тука.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Добар е Дрмич и ако одпадне Нирнберг нема ни да биде скап ама го бркале и тимови од Англија а и сам рече дека сака да игра тука.
Го скаутирале од Арсенал и Ливерпул, но има 21 година тој така да подобро му е во Леверкузен или Дортмунд да премине. Не верувам дека ќе се залаже да оди толку рано во ПЛ.

Сега и преку СП ќе се покаже, ќе покажат многу тимови интерес.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Дортмунд го купи Шахин дефинитивно - цена 7м ЕУР.
Исто така изгледа го купиле ултраталентот Гинтер од Фрајбург за цена од 8м ЕУР.

Со Рамос, одлични трансфери досега. Уште Дрмич од Нирнберг да го земат и ќе биде одличен трансферпериод летово, сите играчи од тимови од Бундеслигата земени.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Доста ја ослабувате конкуренцијата. :icon_lol:
Javno se izvinuvam sto na direktniot konkurent za mestata vo LS mu go odkupivme najdobriot igrac. Isto taka predvreme se izvinuvam sto na isto taka konkurent za mestata vo LS, 1. FC Nürnberg (najmnogu tituli vo Bundesligata posle Bayern), ke mu go odkupime najdobriot napagjac.

Priznavam i deka taktikata na Dortmund da gi oslabne direktnite konkurenti e glavna motivacija za ovie transferi - batali toa sto Dortmund cela godina igra bez odbrana i defanzivna sredna a i batali toa sto Lewandowski si odi, mozese i so Schieber da bide zamenet.

;)[DOUBLEPOST=1397203702][/DOUBLEPOST]

In:
- Ramos (10m)
- Sahin (7m)
- Ginter (8m)
- Ji (0m)
- Drmic (5m) ?

vkupno: 30m EUR

Plus prodolzen dogovor na Gündogan (najmalce 1 godina) i prodolzen dogovor za Kirch (1 godina). Zasega sve dobro zvuci i site transferi pred krajot na sezonata sredeni. Na Kagawa-transferot mu dava mala sansa, ima mnogu nereseni variabli tuka, ama i da ima moznost, Dortmund ne ke moze da go kupi tuku ke bara ednogodisno pozajmuvajne so opcija za kupuvajne (kako kaj Sahin). No dali Manchester bi prifatelo takvo nesto e tesko da se zamisli.

Последно уредено:
Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Не се напнувај толку се заебавам, баш сакам јак Дортмунд, кој ќе ги слуша пак овие со Баерн лигава. :)

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Не ми е јасно кој ги прај трансвериве у Дортмунд..

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Oti? Ko sto znam Zorc, Watzke i Klopp zaedno.
Убаи трансвери се,гинтер детево страшно ќе биде ако клоп го проба на DM позиција ко матич да го глеам од челзи на него ме потсеќа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Убаи трансвери се,гинтер детево страшно ќе биде ако клоп го проба на DM позиција ко матич да го глеам од челзи на него ме потсеќа.
Ija mislam ovie iminja sto se vrtat se odlicni, se pokaza deka ne e sve do cenata a i igraci od drugi ligi se malce rizicni. Iminjata koj se vrtat idat od Bundesligata, golema prednost e toa.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Со Шахин триста рокади се случија и пак во Дортмунд еве останува.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
“Dortmund would be a good choice”

“I still need to grow and for that I need to have time to play during the next season. Dortmund would be a good choice."

- Romelu Lukaku.

Kajgana Shop

На врв Bottom