Па убаво ти кажал човекот ... Ке си ги четкаш забите и крај , сигурно ке ти речеше каква храна да јадеш ...Јас имам проблем со забите,многу брзо ми се расипуваат,вчера бев на заболекар и ми вели дека сум имала мали дупкички на два-три заба и можеле лесно да се расипат и ми кажа да ги четкам подобро и да ги чистам со забен конец.Е добро сето тоа го правам,ке ги истенчам забите од чистење и пак ми се расипани и со дупкички што многу брзо се шират-многу се нервирам
Можно ли е да е до исхраната нешто,пошто од чистење кај мене фајде нема,
ако знае нека ми каже што да правам,што да јадам...HELP
е добро на тоа мислев:smir:калциум не е воопшто добро да се прима многу, како и се друго
затоа се умерено, немој без потреба да идеш утре и да си купиш калциум и да пиеш, земај си сирење доволно и сите нормални храни и нема проблем, а ако има тогаш прво нека ти го препишат
а истото да го потенцирам и за флуорот
Таблети од пивски квасец. Регенерирање во најбрзо време. По операција загубив осет на еден нерв кај устата. Пиев по 3-4 таблети дневно, за недела дена ми се врати чувството. Сестра ми не пиеше, два месеца не можеше да и` се врати чувството. Обавезно купи сиDaj kazete nekoj priroden lek za zacvrstuvanje ili obnovuvanje na nervniot sistem(osven B-kompleks)toa veke go koristam vo momentov.Lekar mi rece deka imam rusenje na nervniot sistem.Dajte nekoj sovet.
Ќе земеш во една мала чашка за ракија, ќе ставиш една лажичка мед да се згрее...откако ќе се згрее убаво, на тоа додаваш и една лажичка цимет...ОГРОМНИ болки во грлото! Отварам уста, ама глас од мене не искача... Засипната до Велес и назад(ако одеш пеш). Поможите, некој лек, домашен, аптекарски, ово оно, само побрзо док не сум фанала да урлам!:back:
Daj objasni kako toa mislis nerven pritisok?Jas kolku sto znam ima krven pritisok a za ovoj nerven ne sum cula do sega.како да се намали нервниот притисок????
епа да нервниот и крвниот е исто, за крвниот прашувам.Daj objasni kako toa mislis nerven pritisok?Jas kolku sto znam ima krven pritisok a za ovoj nerven ne sum cula do sega.
Za namaluvanje na visok krven pritisok treba da se jade:morkov,celer,brokula,domati .Treba da se sportuva ili bilo koja fizicka aktivnost barem dva pati nedelno po 30minuti.Treba da izbegnuvas alkoholni pijalaci i mrsna hrana.Ako i pored ova se uste imas visok ptitisok mozebi bi bilo najdobro da si napravis pregled na krvta i da vidis kako ti stoi holesterolot vo krvta bidejki ponekogas moze i toa da e edna od pricinite za visok pritisok.како да се намали нервниот притисок????