UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
4, игравме со Сити во групите[DOUBLEPOST=1396999667][/DOUBLEPOST]

Не гледам друга тактика кога ризикот ти е полуфинале и губиш еден гол. Не се потребни муда за тоа, туку логика
Гледај која тактика спроведува Анчелоти и како се понаша на уткамица, ако не оди ке си гура така до крај ако бидне нешто бидне, исто така Венгер и ред други тренери на големи тимови.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Браво,феноменален натпревар но премногу промашувања на првиот натпревар а и на овој.Одлично изиграно од Клоп,големи муда.Да одиш со Кирх и Јојиќ како дм,а го имаш Сахин на клупа.Фридрих на местото од Сократис.:cuc:(или нешто повредени беа ?)

Ги бцкаа парите на Вацке и Цорц па ги лупнаа на Мики а тој ништо не покажа за тие пари.Можеби и избрзан трансфер,но беше потребен некој таков играч секако.Еве Јојиќ одличен натпревар изигра,што значи дека Клоп и компанија подобро си ја вршат работатата со ефтините играчи.А и се погодуваат страшно добро.

40-те милиони лупнати не испаднаа којзнае колку паметна инвестиција.Статистички добри се,но неконстантни.Посебно Мики изгубен случај на многу натпревари сезонава.

Ериксен беше на тацна,но Клоп изјави дека не можел да се справи со физичката игра.А Ериксен многу сличен играч на Гетце.Секако и Гетце не беше којзнае што физички спремен.

Сега летово го губите Левандовски.На местото негово ќе дојде Рамос.Сахин ќе биде откупен.Што значи веќе околу 15 милиони се потрошени а Дортмунд според последните извештаи нема многу пари за фрлање. Ситуацијата околу Гундоган е заебана,ретко кој ќе фрли повеќе од 10 милиони за него ,ако не му се подобри ситуацијата.Прашање е дали и толку...
Цехот годишно е околу 105 милиони.

Како што стои сега работава Клоп ќе се ориентира на таленти,бидејќи парите малце ќе прават проблем.
Но,не е којзнае колку потребна свежа крв,доколку се опорават сите и се вратат во препознатата форма.
Пишчек ми изгледа како дупе,после операцијата ни одблиску не игра добро.Доколку Куба ,Суботиќ и Гундоган се вратат во таква форма,тешко вас.

Во фул состав Дортмунд е алфа и омега.

Што мислиш ти,ќе оди Дортмунд по стариот рецепт,или ќе има повторно некое звучно име но со лимитирани средства ?
Morase da smeni nesto Klopp. I Kirch i Jojic poslednite utakmici, ko ke igraa, pokaza dobri natprevari ama i drugite si imaat po mali povredi pa da ne rizikuva Klopp mnogu oti idat uste vazni natprevari. Sepak se vide deka utakmicata ne bese odpisana, naprotiv.

Za transferite: Su rekol i porana i pak ke recam: Pola do cela sezona im treba na novite igraci da se snajdat vo sistemot na Klopp. Lewa i Gündogan, koj sega vazat za najkvalitetnite igraci na Dortmund, imaa mnogu pogolemi teskotii nego Auba ili Miki. Gündogan posle pola sezona sedese nekolku nedeli na tribina za da odmori a i Lewandowski na pocetok go vikaa Lewandoofski (deka ostaval mnogu sansi). Ama pod Klopp napravija golemi napredoci i sega se tuka kade sto se. Za razlika Auba ima dosta dobri statistiki i dosta golovi dadeno a i ne igra bas sekoja utakmica. Za tie pari mislam i deka e dobar, plus napredna godinava. Malce mora da poraboti uste takticki i vo defanzivniot part. A Miki imase 2 povredi vo pripremite (letoto i zimata) i nemozese na raat da se priprema. Pokazuva dobri utakmici, mnogu dobar e za presingot (masiniste) ama i za brzite kontri (ako go gledate redovno ke potvrdite). No ima mentalna blokada (nesto sto Gündogan isto imase), mnogu mu ja misli i ne e uste sloboden. Se vide toa vcera kade sto ne dade gol. Da dadese gol pri prvata sansa i 2-3 mozese da zakaci vcera ama toa e se stori. Mislam sepak deka Miki vo slednata sezona ke bide mnogu pozrel i postabilen - ne e isto da igras vo Ukraina i vo Germanija. Isto taka preigran e, nema zamena so mnogute povredeni igraci i taka da mora non stop da igra, isto kako Sahin. Kaj niv se gleda preigranosta. Zatoa i ne gi otpisuvajte tie igraci, posle 9 meseci sepak pokazaa dobar potencijal. Inace za Eriksen: Ne pasuvat vo sistemot na Klopp, ne e pressing-igraci ne e tolku dinamicen iako si ima svoj kvaliteti. Ama negovite kvaliteti gi imaat veke vo Dortmund (Sahin - Gündogan) taka da Miki bese vistinskata odluka. So falejneto na Gündogan falit mnogu kreativnost, vo toa pole Dortmund e kadarno tenok ama so Jojic ke se smeni toa. I na kraj Dortmund mora razumno da gi trosi parite, ne mozat i ne sakaat da platat stronomski sumi koj se baraat od nekoj klubovi a i od nekoj igraci za plata.

Dortmund letovo ima okolu 30m EUR za trosejne. Pokraj Ramos, koj e dobar igrac, ke ide uste nekoj a i Duksch od vtoriot tim e momentalno najdobriot talent vo Dortmund. Ramos vo poslabiot Hertha godinava dade mnogu golovi, e laden pred gol a i snazen - po moja procenka i vo Dortmund ke dade mnogu golovi. Edino sto e malce "postar" so 28 godini ama za tie 9m EUR i nemozat da najdat podobar. Nemoze Dortmund da gi dade site pari za eden transfer - zaminuvajneto na Lewa mora cel tim da go izednaci - nemoze da najdat isto ko nego - posto samite si go napravija.

Za parite: Dortmund rece deka ke davaat samo tie pari sto gi imaat, ni eden igrac nema da bide finansiran so kredit, iako lesno bi mozele. Imaat solidna para nastrana veke - Watzke kaza deka dolgot za stadionot iznesuva 35m EUR no poradi dogovorite ne mozele odma da ja platat sumata iako mozele. Znaci 30m EUR imaat nastrana cisti a i sekoja godina se pokacuvaat prihodite ama i platite vo toj pogled sve e ok. A za "dobivkata" normalno e deka se namaluva ama toa ima statisticki pricini. Dortmund letovo dade mnogu pari za igraci i "gi odpisuva" do krajot na nivnite dogovori za da stedi na danok, zatoa vo izvestajot "dobivkata" e namalena. No toa ne znaci deka imaat i pomalku pari za trosejne ;)

Mislam deka patot koj sto go pocna Dortmund e vistinskiot, ne moze da konkurira na transfer-pazarot no moze da zeme dobri igraci, dobri talenti, No-Names, i da si gi pravi igracite koj mu treba. Sepak ke ima i pozvucni transferi po nekojpat, ako se pruzi prilika.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
лани против Малага ги сакаше топката, неможе и оваа година :)
иначе Михтаријан е добар играч се гледа дека знае со топка, само што финишинг нула.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Ermenecot e uber kvaliteten igrac, ednostavno univerzumot mu go svrte grbot vcera, u 10 izgledni sansi vleze, jebiga, bese eden od onie denovi ali i toa ne e mala rabota, ko sto vika mur, premnogu e tenka linijata pomegu rajot i pekolot, i jebiga, ovoj zavrsi u pekol vcera ali ke ima uste milion priliki us Klop da bide i na drugata strana.
Baska da ne zaboravime deka Dortmund pred se ja poebaa vo Madrid kade ne uspeaa da dadat gol a primija 3 parcinja, a imaa i tamu izgledni priliki za bar eden gol.

Kako i da e svaka cast na karakterot sto go poseduva ovaa ekipa, se nadevam ke uspee Klop povtorno da stokmi tim sto ke mu prkosi na Baern vo Germanija i prvenstvoto povtorno ke e neizvesno, ko pred 2 godini sto bese. Kako teraat germancite, ima izgledni sansi so tek na vreme i drugive timovi da go stigaat ovoj nov standard postaven od Baern, vo momentov kako i da e premnogu se daleku od istiot ali nemci se u prasanje.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Ima i veke komentari za vcerasniot natprevar. Posle prviot mec vo Madrid, Spanskite mediumi bea mnogu strogi prema Dortmund i go narekuvaa "kompiri-fudbal". No kako sto bea strogi togas, se i sega ama protiv Real:

El Pais: Dortmund bese Vietnamot na Madrid. Real prezivea bled vo smrtonosna utakmica, vo koja domasnite momci na teren i na tribinite go veliceja fudbalot. Igracite na Madrid se cuvstvuvaa kako da igraat protiv gjavolot. Gi imaa tradicionalnite germanski duhovi pred oci.

Julian Ruiz vo "El Mundo": Borussia licese na tenkovite na Hitler koj gi ruseja polskite frontovi. Klopp uste ednas dokaza kako se igra protiv nadmokjen protivnik. No Real e porazen vo cuvstvata, zatoa sto ima multi-milioneri, razgaleni igraci, bez volja i bez da go velicat dresot koj go nosat. Ova e Madrid na sramot i na milionite.

Marca: Uplav koj za malce zavrsuva so tragedija. Dortmund se borese, ja kradese topkata i beloto im se vide vo ocite. Mikitarijan ja imase slednata runda na negovite kopacki. Istorijata na fudbalot ke go zapamti kako najdobriot igrac na Madrid. Dvapati ne bese dovolno pameten, kaj tretata sansa mozese da bide kralot. Na udarot vo stativata ke se sekava cel zivot.

Kolumnist na Marca: Imeto na klubot svucit kako banka no timot e voglavno podobar. Te sakam, Borussia! Mikitarijan si zasluzi zlaten orden od Real koj go dobivaat samo heroi na Real.

El Confidencial: Mikitarijan ne e Götze, Jojic ne e Gündogan i toa odma se sekava. No pritisokot od Jojic i Kirch bese dovolen za da gi istencat igracite na Real koj imaat pogolemo ime i mnogu poveke pari na smetka.

AS: Greskite na Di Maria gi razbudija Germancite. Ove e Germanski tim! Nikoj ne go dobiva imeto so spiejne. Dortmund pokazuva slicnosti so starite Germanski timojadaci.

El Mundo Deportivo: Mikitarijan go napravi najteskoto: da ja mane topkata vstativa. Negovite greski go presudija Dortmund.

La Vanguardia: Real sega znae kako e ziv da se izleze od pekolot. Vtorata godina po red Madrid dozivuva krvni kosmari.

Gazetta dello Sport: Lani Watzke se kriese vo klozetot na Bernabeu, nie ne znaeme Perez i Butragueno kade bi trebalo sega da se krijat. Cuvstvoto bese isto.

P

pepito*

Гостин
Пошто ни го тупат после секоја утакмица мадридистиве ќе спомнам за судијата колку им беше наклонет вчера. Ситни фаули, мали одлуки како корнери и аути, се што можеше да им помогне им помогна. Втор жолт простен на Чаби Алонсо во 50 минута негде, дечково стварно не знам како уште луѓето го гледаат повеќе како пас мастер кога во мнозинството од утакмиците во Реал е најголем копач и пред Рамос и пред Пепе. Има таква страшна репутација годиниве што судиите треба 5 фаули да го пуштат да направи за да му дадат жолт, а за втор жолт и црвен воопшто да не зборувам.

Понатаму Челси и Реал ако не играат меѓу себе ќе отпаднат ако не се случи нешто ептен неочекувано, во смисла противниците апла да се изглупираат на некоја од утакмиците. Баерн и Барса/Атлетико мислам дека ќе бидат во финалето, секако ако не играат во полуфинале.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Da gi sakase topkata, Dortmund ke dadea 10 gola vo dvata natprevari protiv Malaga.

Malaga so skoro nikakva igra ke stignese polufinale za malce.
ми текнува ко вчера да беше таа утакмица, поради Хоакин гледав, даде гол и после ги имаше и двете најзрели шанси со глава... и како не ги сакала топката кога во 90+ минута и таква мешаница два пати доаѓаше топката до играчите на Дортмунд?
нема некој проширен хајлајтс да најдам баш да ги видам 10 шанси за гол на Дортмунд. ..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
ми текнува ко вчера да беше таа утакмица, поради Хоакин гледав, даде гол и после ги имаше и двете најзрели шанси со глава... и како не ги сакала топката кога во 90+ минута и таква мешаница два пати доаѓаше топката до играчите на Дортмунд?
нема некој проширен хајлајтс да најдам баш да ги видам 10 шанси за гол на Дортмунд. ..
Vo prviot mec so Malaga Dortmund imase stvarno dosta dobri sansi, posebno Götze. Stariot problem: od edna strana mnogu sansi kreiraat ama od druga strana i mnogu sansi ostanuvaat nekoristeni.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Да бидам реален, за Челзи сум од како знам за себе во полуфинале со кој и да играме губиме. :cautious:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Пошто ни го тупат после секоја утакмица мадридистиве ќе спомнам за судијата колку им беше наклонет вчера. Ситни фаули, мали одлуки како корнери и аути, се што можеше да им помогне им помогна. Втор жолт простен на Чаби Алонсо во 50 минута негде, дечково стварно не знам како уште луѓето го гледаат повеќе како пас мастер кога во мнозинството од утакмиците во Реал е најголем копач и пред Рамос и пред Пепе. Има таква страшна репутација годиниве што судиите треба 5 фаули да го пуштат да направи за да му дадат жолт, а за втор жолт и црвен воопшто да не зборувам.

Понатаму Челси и Реал ако не играат меѓу себе ќе отпаднат ако не се случи нешто ептен неочекувано, во смисла противниците апла да се изглупираат на некоја од утакмиците. Баерн и Барса/Атлетико мислам дека ќе бидат во финалето, секако ако не играат во полуфинале.
Па според мене Барса од овие екипи што останаа е најслаба, ако случајно пројдат вечерва ке посакувам да се паднат со Реал или Челси и најверојатно ке биде надиграна од двете екипи ради милион причини што ме мрзи сега да ти ги пишувам, а за Баерн несакам ни муабет да правам знаете и сами како пројдовте лани.

P

pepito*

Гостин
Па според мене Барса од овие екипи што останаа е најслаба, ако случајно пројдат вечерва ке посакувам да се паднат со Реал или Челси и најверојатно ке биде надиграна од двете екипи ради милион причини што ме мрзи сега да ти ги пишувам, а за Баерн несакам ни муабет да правам знаете и сами како пројдовте лани.
Илузорно е да ти ги кажувам моите аргументи оти можно е Барса уште вечер да отпадни, па да биде се џабе пишувањето. При случаен дуел со Реал или Челси ќе правиме муабет.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Да бидам реален, за Челзи сум од како знам за себе во полуфинале со кој и да играме губиме. :cautious:
Стварно ли ?

Без хејтериве не се може но многу е јако тоа што на крај остануваат ко ..... ( нема врска ) , али не интересно без нив :)

Ако сезона 2013/14 ЛШ биде запаметена по нешто тоа дефинитивно мислам дека ќе биде Борусија Дортмунд . 2 години по ред покажува епски фудбал против големиот Реал Мадрид кој вчера без тоа Кикенцето беа изгубени на терен имаа шанса али не знае кај терат . Секај чест за Дортмунд :cuc: и заслуживте да поминете понатаму али тоа е фудбалот . Наредна ве сакам посилни да се вратите :)[DOUBLEPOST=1397041053][/DOUBLEPOST]

и за вашиот порнич ;)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom