Гледај која тактика спроведува Анчелоти и како се понаша на уткамица, ако не оди ке си гура така до крај ако бидне нешто бидне, исто така Венгер и ред други тренери на големи тимови.4, игравме со Сити во групите[DOUBLEPOST=1396999667][/DOUBLEPOST]
Не гледам друга тактика кога ризикот ти е полуфинале и губиш еден гол. Не се потребни муда за тоа, туку логика
Morase da smeni nesto Klopp. I Kirch i Jojic poslednite utakmici, ko ke igraa, pokaza dobri natprevari ama i drugite si imaat po mali povredi pa da ne rizikuva Klopp mnogu oti idat uste vazni natprevari. Sepak se vide deka utakmicata ne bese odpisana, naprotiv.Браво,феноменален натпревар но премногу промашувања на првиот натпревар а и на овој.Одлично изиграно од Клоп,големи муда.Да одиш со Кирх и Јојиќ како дм,а го имаш Сахин на клупа.Фридрих на местото од Сократис.(или нешто повредени беа ?)
Ги бцкаа парите на Вацке и Цорц па ги лупнаа на Мики а тој ништо не покажа за тие пари.Можеби и избрзан трансфер,но беше потребен некој таков играч секако.Еве Јојиќ одличен натпревар изигра,што значи дека Клоп и компанија подобро си ја вршат работатата со ефтините играчи.А и се погодуваат страшно добро.
40-те милиони лупнати не испаднаа којзнае колку паметна инвестиција.Статистички добри се,но неконстантни.Посебно Мики изгубен случај на многу натпревари сезонава.
Ериксен беше на тацна,но Клоп изјави дека не можел да се справи со физичката игра.А Ериксен многу сличен играч на Гетце.Секако и Гетце не беше којзнае што физички спремен.
Сега летово го губите Левандовски.На местото негово ќе дојде Рамос.Сахин ќе биде откупен.Што значи веќе околу 15 милиони се потрошени а Дортмунд според последните извештаи нема многу пари за фрлање. Ситуацијата околу Гундоган е заебана,ретко кој ќе фрли повеќе од 10 милиони за него ,ако не му се подобри ситуацијата.Прашање е дали и толку...
Цехот годишно е околу 105 милиони.
Како што стои сега работава Клоп ќе се ориентира на таленти,бидејќи парите малце ќе прават проблем.
Но,не е којзнае колку потребна свежа крв,доколку се опорават сите и се вратат во препознатата форма.
Пишчек ми изгледа како дупе,после операцијата ни одблиску не игра добро.Доколку Куба ,Суботиќ и Гундоган се вратат во таква форма,тешко вас.
Во фул состав Дортмунд е алфа и омега.
Што мислиш ти,ќе оди Дортмунд по стариот рецепт,или ќе има повторно некое звучно име но со лимитирани средства ?
ми текнува ко вчера да беше таа утакмица, поради Хоакин гледав, даде гол и после ги имаше и двете најзрели шанси со глава... и како не ги сакала топката кога во 90+ минута и таква мешаница два пати доаѓаше топката до играчите на Дортмунд?Da gi sakase topkata, Dortmund ke dadea 10 gola vo dvata natprevari protiv Malaga.
Malaga so skoro nikakva igra ke stignese polufinale za malce.
Vo prviot mec so Malaga Dortmund imase stvarno dosta dobri sansi, posebno Götze. Stariot problem: od edna strana mnogu sansi kreiraat ama od druga strana i mnogu sansi ostanuvaat nekoristeni.ми текнува ко вчера да беше таа утакмица, поради Хоакин гледав, даде гол и после ги имаше и двете најзрели шанси со глава... и како не ги сакала топката кога во 90+ минута и таква мешаница два пати доаѓаше топката до играчите на Дортмунд?
нема некој проширен хајлајтс да најдам баш да ги видам 10 шанси за гол на Дортмунд. ..
Па според мене Барса од овие екипи што останаа е најслаба, ако случајно пројдат вечерва ке посакувам да се паднат со Реал или Челси и најверојатно ке биде надиграна од двете екипи ради милион причини што ме мрзи сега да ти ги пишувам, а за Баерн несакам ни муабет да правам знаете и сами како пројдовте лани.Пошто ни го тупат после секоја утакмица мадридистиве ќе спомнам за судијата колку им беше наклонет вчера. Ситни фаули, мали одлуки како корнери и аути, се што можеше да им помогне им помогна. Втор жолт простен на Чаби Алонсо во 50 минута негде, дечково стварно не знам како уште луѓето го гледаат повеќе како пас мастер кога во мнозинството од утакмиците во Реал е најголем копач и пред Рамос и пред Пепе. Има таква страшна репутација годиниве што судиите треба 5 фаули да го пуштат да направи за да му дадат жолт, а за втор жолт и црвен воопшто да не зборувам.
Понатаму Челси и Реал ако не играат меѓу себе ќе отпаднат ако не се случи нешто ептен неочекувано, во смисла противниците апла да се изглупираат на некоја од утакмиците. Баерн и Барса/Атлетико мислам дека ќе бидат во финалето, секако ако не играат во полуфинале.
Илузорно е да ти ги кажувам моите аргументи оти можно е Барса уште вечер да отпадни, па да биде се џабе пишувањето. При случаен дуел со Реал или Челси ќе правиме муабет.Па според мене Барса од овие екипи што останаа е најслаба, ако случајно пројдат вечерва ке посакувам да се паднат со Реал или Челси и најверојатно ке биде надиграна од двете екипи ради милион причини што ме мрзи сега да ти ги пишувам, а за Баерн несакам ни муабет да правам знаете и сами како пројдовте лани.
Стварно ли ?Да бидам реален, за Челзи сум од како знам за себе во полуфинале со кој и да играме губиме.![]()