Грчки пасош на граѓанин од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата R.1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Локација
одма зад вас

може ли да ни дадат Грчки пасош на граѓанин од Македонија?

ако имаш документ дека дедо баба биле грци?

најдов документ од 1920 година кога пра дедо ми и пра баба ми дошле од Леринско во Македонија
документот е напишан на Грчки и Француски, има 5 печати, 1 таксена марка 5 драхми, и неколку потписи,
во документот пишува на француски
au nom
du Gouvernement
du Royaume de Grèce
require tous les officiers, civiles et militaries, du Royaume de Grece, et prions ceux des pays amis de laisser passer librement
se rendant
pout
qui soit empeche ni molesté par personne, et de I preter aide et protection, en cas de besoin.
A cet autorisation du ministre des affaires etrangeres
par autorisation du ministre des affaires etrangeres
или на македонски
име
Владата
Кралството на Грција

бараат сите службеници, граѓански и воени сили, Кралството Грција и на оние земји побара пријатели да помине слободно
ќе
михалица
кои или го спречува или малтретиран човек, и јас позајмуваат помош и заштита, кога е потребно.
Во овој овластување на министерот за надворешни работи
од страна на орган на министерот за надворешни работи

или во превод пасош од тоа време..

што мислите? ќе ми дадат?

Зошто не прашаш во амбасадата на Грција? Мислам дека тоа ќе ти биде најпаметно, тука на форумов во последно време има многу патриотчиња кои живеат многу векови наназад.

По тебе треба да се самоубијат и над 80 000 со бугарски пасош.:facepalm: Ако имаш нешто да кажеш на темата и да му помогнеш на членот кажи , не тропај античко-преродбенички глупости.

најдов документ од 1920 година кога пра дедо ми и пра баба ми дошле од Леринско во Македонија
документот е напишан на Грчки и Француски, има 5 печати, 1 таксена марка 5 драхми, и неколку потписи,

или на македонски

Скоро сигурно дека нема. Башка може да те пишат на список за виза

Грчки пасош даваат само на Грци по род , нема никаква шанса да ти дадат

Имам пријателка која е мажена за Грк и е во брак 15 год. Нејзините родители потекнуваат од Лерин и она до ден денешен нема пасош нема државјанство...и тешко дека во скоро време ќе добие:(

Ако се славофони грци, или ако се нарекувале така.

ќе земаш цигански пасош :facepalm:

или на македонски

Пиши мејл на грчката амбасада враќат за 4-5дена. Јас истото ги питав го тражам мејлот ама најверојатно сум го избришал. На мене ми вратија дека може да се земе само преку родител, а процедурата трае 3 години.

А иначе "патриотите" нема потреба да пишуваат на оваа тема во последните 10 години од Македонија се иселени околу 400 000 луге тоа покажува колку големи патриоти сме сите.

Последно уредено:
А иначе "патриотите" нема потреба да пишуваат на оваа тема во последните 10 години од Македонија се иселени околу 400 000 луге тоа покажува колку големи патриоти сме сите.
Пријателе, сите се патриоти дедека не им се укажа шанса да дувнат надвор. Биди сигурен дека истите тие да сретнат некоја или некој странец од било каде па макар и Зимбабве со кој можат да бидат во врска (љубовна) има да дадат се од себе да се оженат/омажат само да летнат од Македонија. Патриотите умреа во времето на Гоце и остнатите , се после тоа живее тука за да преживее на било кој начин додека не најде начина за да замине...

па да им користиш социјална помош и да им дремеш по бироата за работа - и да ти дадат тешко дека експресно ќе го решиш тоа,ќе те отепаат од шетање по шалтери,не знаеш ни грчки......

причината по која трчаат Македонците по друг пасош многу добро ја знаеме дека е од економска важност,тоа сопствената држава ги тера да го прават.

• Ми се допаѓа
Reactions: R.1
Знам еден шо зеде, па после беше на служење 3 годишен воен рок у Грција.

или на македонски

Колку што им ги вратија имотите на егејците. Иди во амбасадата па да ти стегнат и црн печат, прво пасош сака па после тапиите ќе ги извадел бугаро :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom