Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Може да се најдеме па да ти покажамотворен? како тоа? што мислиш?
значи пак да пишам, пра дедо ми и пра баба ми, на свое сакање се преселиле од таму, а не поради Граѓанската војна во Грција, се преселиле 1920, затоа што некој во Канада на прадедо ми му рекол дека се јаки нивите ваму!
А таму Грција куќата стои и не живее никој, а ако ми дадат државјанство ќе мора и имотот да ми го вратат и така никој не живее таму.
А за да ми го вратат нема да речам дека сум егејски македонец, ќе речам дека се чувствувам грк
овде во Македонија пра дедо ми на прекар го викале "Гркот" го сретнав во македонски пишан документ.
Бај да веј, Македонија, нема не постои, ова е Албанија!, Албанците имаат повеќе права него ли нас, и тие си помагаат меѓу себе додека ние го кркаме секогаш. И заради тоа што го кркам, ќе ја напуштам Македонија.

Па ти шо мислиш зошто стои празен имотот ?
Те чекаат тебе да се вратиш и да ти го дадат имотот...
И нема потреба да се декларираш како егејски македонец, зошто и не си !
И не знам шо те учеле по историја ама Македонците во тоа време биле „претворани“ во грци, срби, бугари со тоа што им се менувале презимињата во -ич, -ов, -идис, дотолку повеќе што таквата политика е уште застапена во грција.
И бај да веј, ај шетај...
Како ли јас да продолжам да живеам кога знам дека ти нема да бидеш во границите на државава...