Грчки пасош на граѓанин од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата R.1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
отворен? како тоа? што мислиш?
значи пак да пишам, пра дедо ми и пра баба ми, на свое сакање се преселиле од таму, а не поради Граѓанската војна во Грција, се преселиле 1920, затоа што некој во Канада на прадедо ми му рекол дека се јаки нивите ваму!
А таму Грција куќата стои и не живее никој, а ако ми дадат државјанство ќе мора и имотот да ми го вратат и така никој не живее таму.
А за да ми го вратат нема да речам дека сум егејски македонец, ќе речам дека се чувствувам грк :)
овде во Македонија пра дедо ми на прекар го викале "Гркот" го сретнав во македонски пишан документ.

Бај да веј, Македонија, нема не постои, ова е Албанија!, Албанците имаат повеќе права него ли нас, и тие си помагаат меѓу себе додека ние го кркаме секогаш. И заради тоа што го кркам, ќе ја напуштам Македонија.
Може да се најдеме па да ти покажам :icon_lol:
Па ти шо мислиш зошто стои празен имотот ?
Те чекаат тебе да се вратиш и да ти го дадат имотот...
И нема потреба да се декларираш како егејски македонец, зошто и не си !
И не знам шо те учеле по историја ама Македонците во тоа време биле „претворани“ во грци, срби, бугари со тоа што им се менувале презимињата во -ич, -ов, -идис, дотолку повеќе што таквата политика е уште застапена во грција.

И бај да веј, ај шетај...
Како ли јас да продолжам да живеам кога знам дека ти нема да бидеш во границите на државава...

Брат, јас сум Егеец, моите баба и дедо имале огромни земјишта додека живееле некаде кај Костурско пред да ги избркаат. Баба ми и татко ми маки измачија да добијат барем некое делче од тоа назад, ништо не сакаат да признаат што е наше кај нив. Ова ти го кажувам затоа што е на некој начин поврзано со твоево, не верувам многу да ти помогнат, а не па виза да ти дадат.

Да незнае човек кои се по мизерни, дали квази патриотите и оние што на сите гледаат како предавници, или хипстерајата и "граѓаните на планетата земја" кои би убиле само да не застанат на страна на својата држава, да не ги вреѓаме комшиите :icon_lol:

Мизерни сте.

Ја мислам дека не би можел, причините сите ги знаеме многу добро, иако ништо не би те чинело да се обидеш.

Значи одам јас во Прилеп празно, одам во Битола празно, одам во Охрид празно, тргам на кај Велес пак празно. Ете толку се 400.000 луѓе ако случајно немаше забележано.
Ама битно си кажа, што ти е гајле форум е ова секој може да закачи зелена и да остани жив.
http://www.balkaninsight.com/en/article/report-macedonia-drained-by-migration

In a report on migration, the European statistics agency EUROSTAT said that from 1998 to 2011, some 230,000 people left Macedonia to live abroad legally. Some 170,000 of these people were granted temporary stays in European Union countries, mostly in Italy, Germany Austria and Slovenia, while the report also shows an increasing number of foreign passports being issued to Macedonians in the last several years.

But EUROSTAT said that the figures are not final and could be much higher, because they do not include those Macedonians who have left the country and are living abroad without official permission.

Не сум треснал јас никаква зелена тоа се факти. Ама што знаат во eurostat ќе си слушаме ние вести на сител и канал 5 дека не се точни статистиките што ги прави европската унија. 230000 легално заминале+ огромен број нелегално останати во уса. Исто читам во темава пензионерите се враќале, што ни требат они кога нема кој да работи сите млади бегаат во странство.

Избришани 20-тина мислења офтопици + неколку казнени поени за навреди. Ве предупредив, али не ја бива со фино изглеа. Нека седи под клуч засеа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom