Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според Хашките критериуми, конвенција од 1951 год. Дравјанство може да добие секој онај кои има документ што неговите дедо баба и др биле она што биле.Ne se sekirajte, ke ne obavesti. Deka mnogu ni e gajle da doznaeme umrevme.
Grcite ne se bugarite decko.
Тоа е локално брат, за оние од Лерин секогаш ќе бидам нивни... за оние од Атина се знае..Za grk sekogas ke bides firomjanin. Mozebi gresam, ama duri ni vazelin ne ti pomaga momentalno.
Колекционер на пасоши, а ?Не дај Господ, не му посакувам на никого, но - И вас нека ви земат се, и бизнис и се, да немате каде да работите, да немате од што да живеете, од 5 мина дома само 83 годишен пензионер да чекате е тогаш ќе ве видам,
Бугарски имам, ако ми дадат грчки ќе земам и грчки, така да од два повеќе не смеам да имам, ќе се откажам од Македонскиот, од каде дојдоа моите таму ќе се вратам, и да не вие гајле, кај сакам ќе живеам што сакам ќе се декларирам, тоа е мое право, и јас сакам да живеам, не да умирам секоја ден.
Се додека тоа што го знам или не го знам, се додека не му го кажам на некого, не сум ни шпион или ни предавник! а дали ќе му го кажам или не, сепак овде сум роден, тука имам имот.
А дали ќе земам грчки, ќе кажат од Грција, а во Лерин градоначалникот е на мој човек добар пријател, така да не би имал проблем... Он ги врачува граѓанствата.
А документот јасно кажува дека моите по потекло се Грци, барем едниот од нив, е, а другиот не е- но тоа никаде не го пишува, на документот и на двајцата имињата им се напишани на грчки.
Позз, ќе ве обавестам што сум направил
И не палете се без потреба уште не е ништо готово.
На никому нема да му го вратат имотот ако се декларира како Македонец во Грција
ако има документ грчки можеби не знам.
Перо Антиќ кур го боли не знае колку пари има, да ми овозможеше и мене Македонија и јас ќе бев најголем Македонец
А дека ќе ме убиеш Riki Martine ^^ можеш само да ми се фатиш.
Колекционер на пасоши, а ?
Аферим бате, ашколсун !
Само за државјанство општо познато е дека грците проверуваат колку си отворен, еве ја ќе ти помогнам околу таа работа ако сакаш
За пасош ти треба државјанство, а ако под граѓанство мислиш на државјанство, градоначалникот на Лерин не ти врши работа...
А за имотот без гајле, ќе ти го вратат грците со камата![]()
Мислам дека може да се повика на тие документи.Wait a minute ..... колку што разбрав , имаш баба и дедо кои сметаш дека се Грци ..... @R.1 а да не е случајно обратното ..... етнички Македонци кои во текот на тие настани биле присилно асимилирани и пишани како Грци ..... има голем број на Македонци кои се пишани како Грци,Срби,Бугари како причина на освоените територии на Македонија во текот на Прва и Втора Светска војна ...... се случува да се дојдеш во ситуација да се чуствуваш збунето ,но сето тоа е дел од тоа гомно на калакурница ..... ако е тоа ок ...... разбирам дека се случува тоа и секако немам проблем да побараш Грчко државјанство бидејќи на таа територија која порано била ,сега е друга држава и приморан си да побараш државјанство .... но апсолутно ќе наидеш на големи тешкотии од грчка страна да наидеш ,за да добиеш грчко државјанство .... поради сеуште нерешените проблеми и Грција тоа што сеуште одбива да соработува нормално како нормални држави со нас ....