- Член од
- 14 октомври 2010
- Мислења
- 5.153
- Поени од реакции
- 16.099
Па, темава е за бубалици.
И не се сметам за нај нај човек на планетата, туку не ги почитувам бубалиците и имам лошо искуство со нив.
Вистина, во последно време си го кревам носот, но ќе работам на тоа.
Не сакав на првиот пост да те цитирам, али сега сакам.
Ги понижуваш другите, зашто понижуваш одредена група на луѓе, т.е бубалиците.
Тоа не си ти душо, тоа се други луѓе. Али чекај, по твојов опис ти нив ги сметаш за црви, не за луѓе.
Мене знаеш што ме нервираше во основно/средно?
Незрели, размазени дечишта, кои својата хиперактивност и нагон за правење глупости не си ја чуваа за надвор од школо, туку моравме сите да го јадеме за нивните глупости. Во знак на единството во класот.
Многу ме нервираат дечишта што се ко глава на клас и они диригираат, а по ова што го читам и ти си една од нив. Имаш супер успех, веројатно петки и си паметна, али сакаш многу глупости да правиш. Сакаш и да закачаш од мирниве бубалици зошто ти сметаат. Ти сметаат што ваљда не ти ги поддржуваат идеите ко - ај да си киднеме сите денес од физика. Тоа ти е ваљда лошото искуство.
Еве, и јас ти удрив психоанализа, а не те ни знам, убаво ти е?
Мала, спушти се на земја.
Гледај си повеќе за тебе и за твоето учење, не многу прај анализи за нивното. Башка, такви тврдокорни бубалици ретко има, не ја претерувај, жити тебе.
Мене ако некој не ме закача, не ми смета. Пробај да не се закачаш и ти, и веројатно нема да ти сметаат ни они.