Бубалици!

Отсекогаш сум ги мразела бубалиците. Значи се чудам како на некој може толку да му биде преокупација учењето, тоа е чудо. Па ало не е се во животот книгата, излези малку прошетај подружи се, доби некогаш и тројка и кец, радувај се на двојката по математика..... Не е интересно само 5 ки 5 ки....Избегај некогаш од час, не биди бубачка секогаш на час.... А не учи на памет, и после врска си нема.

еее поштуем вакви мислеља, у право си...ја пример учам максимум еден и пол саат за сите предмети,и готово после шо сакам праам,1ва у Никола Карев сум, моментално 3,4 и 5ки се,али за крај просек одличен ке бидам.а бубалици у клас неамееее за среќа,а за бегањето,хаха ако си запишан МОРА родител да дојде да се потпише,а со самото тоа и ке ти ги види оценките!!!

еее поштуем вакви мислеља, у право си...ја пример учам максимум еден и пол саат за сите предмети,и готово после шо сакам праам,1ва у Никола Карев сум, моментално 3,4 и 5ки се,али за крај просек одличен ке бидам.а бубалици у клас неамееее за среќа,а за бегањето,хаха ако си запишан МОРА родител да дојде да се потпише,а со самото тоа и ке ти ги види оценките!!!

Кај нас имаше жими една, и толку се делеше од сите нас, што дури почнаа да ја избегаваат зошто беше таква каква што беше. Никаква крената, бубалица, сите бегаме таа седи, абе остај...
Абе не се замарај со средно многу, најубавите години, 1, 2, 3, 4, 5 од се по малку да има.....кај мене беше така...и на крај поминував многу добра.....доста е. За бегање си бегавме, 15 тина неоправдани имав, повеќе не прескокнував колку што се сеќавам. Ама зато оправдани ехеее :pos: Ах средно :(

Отсекогаш сум ги мразела бубалиците. Значи се чудам како на некој може толку да му биде преокупација учењето, тоа е чудо. Па ало не е се во животот книгата, излези малку прошетај подружи се, доби некогаш и тројка и кец, радувај се на двојката по математика..... Не е интересно само 5 ки 5 ки....Избегај некогаш од час, не биди бубачка секогаш на час.... А не учи на памет, и после врска си нема.

Не е точно тоа што го збориш особено болдираново..Имам еден другар со мене у одделение учи и све му се петки...Не е бубалица далеку од тоа..Секој ден излага се дружи и тн...Не значи дека ако ги имаш сите петки дека си бубалица...

Не е точно тоа што го збориш особено болдираново..Имам еден другар со мене у одделение учи и све му се петки...Не е бубалица далеку од тоа..Секој ден излага се дружи и тн...Не значи дека ако ги имаш сите петки дека си бубалица...

Ај прочитај го уште еднаш мојот пост.

Се согласувам со тебе. Не мора да значи дека ако се сите 5ки дека по цел ден учиш. Во средно е прилично лесно да се добие 5ка. СЕКОЈ ДЕН да одвојуваш барем по 40 минути за учење, е доволно да имаш одлични оценки. Тие 40 минути се доволни да ги прочиташ 1-2 пати новите 1-2-3 лекции, па кога ќе дојде испитување ќе треба САМО уште еднаш и готово.
Сега е прашањето кој колку можит да сфатит ако еднаш ја прочитал кецијата. Ако е некој потупав ќе треба повеќе.

Класон наш е преполн!Ми идат некој ден да ги фатам сине и низ пенџере да ги фрлам.Седет такви ко ненормални и само учет нешо и сè се прајт муабет само за то дек не знаеле нишо немале научено за денеска и ко ќе ги станет професориве, сè од буква до буква кажвет.И најмногу ги мразам на пример еве понеделник од сабајле сиве вакви нормалниве љуѓе идаме уморни од викендов тие застанале пред врата и се прает нешо паметни, бистрет политики.

Ама ај се најџвет понекош да не спасет за испитвење, скоро секош имат по минимум 3 доброволци...

Се согласувам со тебе. Не мора да значи дека ако се сите 5ки дека по цел ден учиш. Во средно е прилично лесно да се добие 5ка. СЕКОЈ ДЕН да одвојуваш барем по 40 минути за учење, е доволно да имаш одлични оценки. Тие 40 минути се доволни да ги прочиташ 1-2 пати новите 1-2-3 лекции, па кога ќе дојде испитување ќе треба САМО уште еднаш и готово.
Сега е прашањето кој колку можит да сфатит ако еднаш ја прочитал кецијата. Ако е некој потупав ќе треба повеќе.
Е не е баш лесно да се добие петка,кога знајш дека секој си гледа за својот предмет и тук ќе им текнит ај закажи писмена 2 дена пред да се напрајт.
Богами со осум часа во денот(а и други обврски,математика,англиски приватни часој ова она..) да одвојш 40 минути за учење не е баш така лесно.
Иначе јас под поимот права бубалица не разбирам дете шо има све петки зошто знам дека има интелегенти деца шо можат како шо рече само да ја прочитаат лекцијата неколку пати и ја памтат, туку детиште шо им се лижи цело време на професорине,прекражвит за се и сешто ,не дава предност на некој шо сака да попрајт оценка туку да стани колку за да има углед кај професорот и муабетот ко ќе дојт викенд е: Шо ќе учиш прво за викендов?
:tapp:Во мојон клас фала богу нема такви..сите до негде сме на исто ниво или имаме научено или немаме.

Според годиниве можам да заклучам дека си прва година. И јас ко дојдов во прва година си мислев дека никогаш немат да завршам средно, ептен е тешко, многу испитвење... После то, многу зависит на која насока во трета ќе се одлучиш. Јас одбрав ПМП-А и можам да кажам дека според мене е најлесен смер. Појке се сведвит на математика.
Во врска со писмените, немат шанси да ви закажвет писмена 2 дена претходно. Се закажвет 1 месец порано и се запишвит датумот во дневник. Освен ако не мислиш на тест (писмено испитвење).

Според годиниве можам да заклучам дека си прва година. И јас ко дојдов во прва година си мислев дека никогаш немат да завршам средно, ептен е тешко, многу испитвење... После то, многу зависит на која насока во трета ќе се одлучиш. Јас одбрав ПМП-А и можам да кажам дека според мене е најлесен смер. Појке се сведвит на математика.
Во врска со писмените, немат шанси да ви закажвет писмена 2 дена претходно. Се закажвет 1 месец порано и се запишвит датумот во дневник. Освен ако не мислиш на тест (писмено испитвење).

Нема?:)
Кај мене закажуваат недела дена максимум.Ретко подолго време да даде некој.

Што писмена е тоа па 1 месец порано да ти каже. Кај мене на факултет за колоквиум кажуваат недела и пол во просек пред колоквиумот. Незнам али во средно ми беше доволно 2 дена пред тест да фатам да учам за да добијам добра оцена.

Класон наш е преполн!Ми идат некој ден да ги фатам сине и низ пенџере да ги фрлам.Седет такви ко ненормални и само учет нешо и сè се прајт муабет само за то дек не знаеле нишо немале научено за денеска и ко ќе ги станет професориве, сè од буква до буква кажвет.И најмногу ги мразам на пример еве понеделник од сабајле сиве вакви нормалниве љуѓе идаме уморни од викендов тие застанале пред врата и се прает нешо паметни, бистрет политики.

Ама ај се најџвет понекош да не спасет за испитвење, скоро секош имат по минимум 3 доброволци...

Ке се сменат сигурно. Ке видиш за година, две ке почнат да го гледаат светот поинаку и ке баталат со тој филм на бубалици. Еве кај мене на факс нема ниту еден што е таков значи се со време ке си дојде.

Отсекогаш сум ги мразел бубалиците, во мојот клас половината можеби и повеќе се со одличен успех, но има 4-5 момички така што се оделуват и се лижат на професорите... учат се на памет и кога знаат некој професор ќе испитува на часот што следува велат ''Леле ништо не сум научила сега ќе ме испрашат ќе ми стават 1'' А кога ќе ја испитат ќе раскаже се на памет и ќе и стават 5ка :nesvest:.

Или пример на математика правиме муабет другарите и она ќе се издере колку да ја слушне професорката ''Ај тишина сакам да научам нешто од вас ништо неможам да слушнам'' Е тогаш ми пука филмот и ги носам у п.м.:)

Да, прва година сум..и добро фала богу дека ова е далеку од основно каде што имаше попуштајне на големо..
Иначе да мислев на такви писмени испитвења, а богами да ти кажам и за писмените..и да им речиш ам на тој датум имаме нешо на пр. тест или две испрашвења или дека имаме многу закажано за тогаш, ма не ги интересира,важно нивниот предмет само, а не гледам шо е толку тешко да се премести за два три дена.
Ама добро многу оф топик ојдовме ,темава беше за бубалиците а таквите ги имало секаде и ќе ги има,е сега се разликуваат има и некој што го знаат зборот друштво и дружење и други што им е книгата најдобар пријател :icon_eek:

Под бубалица се подразбира ученик кој цел ден е останат над книга секоја нова лекицја ја учи а учи и нешто плус што не треба, а од книга станува само за јадење и некој сат да поспие и преку целата година сите му се 5, ама то е ненормално учење и е тешка глупост. Знам неколку такви, учат дури и за време на распуст. И то стварно ми е необјасниво.

Lol gi itam komentarive i nekoj vika deka bubalicite se nezdravi luge, i deka gi mrazi.Jas ne mislam taka.Sea normalno ne e se vo ucejneto i navistina se,ne mozam da recam nezdravi no sepak se zatvoreni i ne se druzat mnogu.Mislat samo na ucejne.EVe jas da vi kazam sum bubalica ama ne onakov kako sto opisav.Vikam "BUBALICA" deka na kraj pominuvam so site 5 no nad kniga ne sedam poveke od 3 casa.Nacuvam i izleguvam so drugarite i slicno i go koristam slobodnoto vreme.Nekogas se slucuva i voopsto da ne ucam i da dobijam i 4 i 3 i 2 i 1.i toa cesto pati.No sekogas na kraj pominuvam so 5.I do site onie koi imaat pogresno svakajne za "bubalicite": Tie ne se glupi luge,bas glupi se onie koi ne ucat.

PS:bez navreda.Pozz

ејј стварно ја немозам да сватам некој да се замара со учење у основно или средно ја еве сеа завршив средно али не се појавуев у сколо цело време кафиња ова на книги немав ни купено а завшив со 4 така да незнам али јас мислам дека е многу повазно да се снајдеш отколку да се мучиш да учиш еве ја на тест коа ке отидев идев односно само коа ке го иам најдено тестот и слично али па тоа увек се дешаваше така да не е се до книгата а бубалица е стварно по мене многу смотан чоек шо немозе да се снајде никако па ке се утепуе од ичење али јбг кој шо сака нека праи како му е убаво али ја да не излезам навечер од дома за да учам или викенд наместо фудбал да глеам да учам нема шанса али ипак еве сеа се запишав на факс и се ова ми паѓа у вода зш јбг факс е друга работа нема кој да се јави на мама тата да казе дека не идам и дека не учам али како растеме така другчи размислуваме сеа мора и ја малку поозбилно да сфатам работава иначе нема тато кола да ми купи после :pos2: позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom