Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.767
За сите кои имаат проблем со џигерот, замастување,зголемени масти во крвта...

Една вреќичка чај од коприви, ќе го потурите со јогурт и да стои минимум 12 часа во фрижидер..После тоа ќе го извадите вреќичето, и ќе го промешате добро(јогуртот ќе стани крем боја) и ќе го испијате..Два пати во денот...Испробано на мене..Мастите ми беа 80 во крвта,(граница максимална е 42)..Пред тоа ми беа 120 и за 4 месеци, со диети, трчање со триста глупости ги дотуркав 80..А со овој природен лек, за 10 дена од 80 на 30 ги намалив..Епа видете, што можи природата никој не можи!

Овој лек е лично на мене тестиран...Искуството зборува....

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Ај да прашам...
Ко мал многу ми течеше крв од носот,до кај 12та година...
После престана,ама еве сега три-четири дена пак ми тече...значи,после 7 години,одново...
Ај некој ако знае шо може да е работаа?
И мене сега ми се случува истото. Значи пред одреден време многу често ми течеше крв, сега повторно ми се случува истото.
За проблемот се консултирав со Лекар кој ми препорача ампули во кои има течност т.е. витамини си со стапче за уши треба да се мачкаш внатре во носот.
Во суштина причината за течење на крв се истенчените капалири во носот, на овој начин ќе дојде до „задебелување„ на капиларите и не би требало да има проблеми.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Дали некој знае отприлика колку чини еден третман на козметичар за акни и колку третмани се потребни.
А знае ли некој отприлика колку е истото само на ласерски третман и дали има во Охрид? Фала

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Дај кажите нешто против грло, зш неможам појќе да издржам :(

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Дали некој знае отприлика колку чини еден третман на козметичар за акни и колку третмани се потребни.
А знае ли некој отприлика колку е истото само на ласерски третман и дали има во Охрид? Фала
Face Line, карши скалестата во новите згради кај шо беше голфот пресечен во подрум е. А има салон и од спротива во новата зграда до скалестата исто така. Третман би требало да е од 200-500 ден. зависи од проблемот. Прашај си за тоа пари неземаат.:wink:

Климе ти трк на доктор не си играј, до тогаш прополис аку имаш, чајче, мед, лимони или витамин Ц и парацетамол. Не е работата сам на гла да земаш антибиотици но аку се решиш, лидаприм, цефалексин или ампицилин (аку не си алергичен се разбира).

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Дај кажите нешто против грло, зш неможам појќе да издржам :(
Мислиш против болно грло? :)

Септолете му е спас, но бидејки во овие доцни часови препоставувам дека немаш во твоја близина, би ти препорачал да пробаш гаргара со солена вода и секако не се надевај дека така брзо ќе го решиш тој проблем.

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Мислиш против болно грло? :)

Септолете му е спас, но бидејки во овие доцни часови препоставувам дека немаш во твоја близина, би ти препорачал да пробаш гаргара со солена вода и секако не се надевај дека така брзо ќе го решиш тој проблем.
Спетолете лижам цел ден и никако да попуштит,

ај ќе пробам со водава

Фала

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Спетолете лижам цел ден и никако да попуштит,

ај ќе пробам со водава

Фала
Или можеш да пробаш со solucio betadine за грло. И ќе правиш чисто само со неа гаргара. Брат ми има огромни проблеми со грлото, ангина го фаќа речиси секој месец, па со ова прави и му помага по малку. Или земи прополис и капкај во крајниците по неколку капки.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Face Line, карши скалестата во новите згради кај шо беше голфот пресечен во подрум е. А има салон и од спротива во новатаКлиме зграда до скалестата исто така. Третман би требало да е од 200-500 ден. зависи од проблемот. Прашај си за тоа пари неземаат.:wink:

Климе ти трк на доктор не си играј, до тогаш прополис аку имаш, чајче, мед, лимони или витамин Ц и парацетамол. Не е работата сам на гла да земаш антибиотици но аку се решиш, лидаприм, цефалексин или ампицилин (аку не си алергичен се разбира).
Фала многу

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
тоа за јетрата чајот од коприви ти е природен, или баш кесичка од купечкине?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Итно ми треба нешто за релаксација, опуштање и смирување.

E

`EsCaPe`

Гостин
Имам едно прашање ..

Ај кажете што може да му е на желудников , да го е*ам .. ваква е ситуацијата...Осеќам глад , ама само што ќе ставам еден залак у уста ВЕДНАШ ми се повраќа , ми се гади од јадењето и ме боли желудникот, така остра болка....И цел ден после тоа осеќам мачнина ..

М?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имам едно прашање ..

Ај кажете што може да му е на желудников , да го е*ам .. ваква е ситуацијата...Осеќам глад , ама само што ќе ставам еден залак у уста ВЕДНАШ ми се повраќа , ми се гади од јадењето и ме боли желудникот, така остра болка....И цел ден после тоа осеќам мачнина ..

М?
Jaс имав вакви болки пред 2-3 години. Од пред колку време почна да го чувствуваш ова? Затоа што можеби го имаш повредено желудникот со многу остра храна, или пак имаш гастритис или па не дај боже во процес е формирање на чир.
Ако ова го чувствуваш од пред ден два, ќе помине, јади помека храна(ако успееш, зошто пиша дека ти се повраќа), а ако продолжи, ќе мораш на лекар.
Јас ги имав истиве симптоми како тебе, не можев ништо да јадам, повраќав веднаш, не можев да дишам од болки, но за недела дена се` се среди.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Имам едно прашање ..

М?
Чај од жалфија е извонреден за желудник. Мене ептен ми помага, само да те предупредам, ќе ти треба јака волја за да го конзумираш пошто не е вкусен ич. Го има по аптеки.

Се пие без шеќер, ладен, пиеш една лажичка, па одмараш 5 минутки, па друга лажичка, колку што ќе издржиш :). Пробај па кажи дали има резултати.

E

`EsCaPe`

Гостин
Фала за ова со чајов ќе пробам..

Jaс имав вакви болки пред 2-3 години. Од пред колку време почна да го чувствуваш ова? Затоа што можеби го имаш повредено желудникот со многу остра храна, или пак имаш гастритис или па не дај боже во процес е формирање на чир.
Ако ова го чувствуваш од пред ден два, ќе помине, јади помека храна(ако успееш, зошто пиша дека ти се повраќа), а ако продолжи, ќе мораш на лекар.
Јас ги имав истиве симптоми како тебе, не можев ништо да јадам, повраќав веднаш, не можев да дишам од болки, но за недела дена се` се среди.
А за ова , веќе две недели како ме боли... Али страв ми е да одам на лекар:nesum: ..
Како и да е ..фала на советите..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom