ЈСП - случки, прашања, дискусии

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Знам дека не e убаво да зборим,и ние ќе стигнемо на нивни години,ама време е и бесплатни сандуци да почне да дели,од толку шлаење прашање на време е кога некој ќе здипли.

Последно уредено:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.411
Бесплатен превоз за студенти во четврток ? o_O

Да, ако ги направат предавањата само во четврток. Што менува ова на студентите со слободни карти ? Ништо...

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Прашањето е, како ли се плаќа, кој го финансира подоцна овој "БЕСПЛАТЕН РУЧЕК", кој им го сервираат на пензионерите? Добро ... сега и на студентите.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.070
Поени од реакции
74.752
ВИкендов во последната 24-ка која секогаш се прекрцува со луѓе, се качија тројца работници и во автобусот внесоа скала (од онаа отварање), и еден куп кофи внатре со четки за молерисување, и други алатки...
Го фатија цел заден дел од автобусот.
Каква само гунгула се направи на рекорд, кога се отворија вратите и еден куп луѓе посакаа да влезат и ги очекува дрвена скала пред нив :tapp:
Немаше шанса да се искочи од автобусот, среќа се погоди да се симнат на иста станица ко мене, иначе како бев заглавен ќе се возев до каде што ќе се возеа и они :pos:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
ВИкендов во последната 24-ка која секогаш се прекрцува со луѓе, се качија тројца работници и во автобусот внесоа скала (од онаа отварање), и еден куп кофи внатре со четки за молерисување, и други алатки...
Каква само гунгула се направи на рекорд, кога се отворија вратите и еден куп луѓе посакаа да влезат и ги очекува дрвена скала пред нив :tapp:
Немаше шанса да се искочи од автобусот, среќа се погоди да се симнат на иста станица ко мене, иначе како бев заглавен ќе се возев до каде што ќе се возеа и они :pos:
Колку што знам не треба да внесуваат такви ствари во автобус, ако влези контрола ќе наебат

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ова вмровциве на какви маки ги ставија пензионериве...
Да не знае пензионеров дали да се вози во јсп петок-сабота-недела или да иде на викенд... :icon_lol:

Sledno besplatno vozenje so jsp vo ponedelnik i let so wizz air do Pariz. :D
Па богами не ти е лоша идејава.
Одма нов светски бренд во светот по кој ќе не знаат сите, „пензионер“.
Башка ако успееме тоа да го претставиме како извоз, бап ете ти ја Македонија како најголем извозник = светска сила :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
У Кисела Вода или у Тафталиџе последна?

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Двокатните 9ки, се како подрвижен „Гоце Делчев“. Значи да ти се гади, да влезеш.
Особено на вториот кат. Расцепани седишта, испошкртани, издлабнати некои имиња, рашлакани седишта со некои течности.

Дефинитивно на долниот кат, е подобро. Барем таму седат пензионери. Не ги унаказуваат.

До душа, за миризбата да не коментирам...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Бесплатен превоз за студенти во четврток ? o_O

Да, ако ги направат предавањата само во четврток. Што менува ова на студентите со слободни карти ? Ништо...
Бесплатен железнички превоз во четврток...дал плакати, дал се смијати е работава :)
Можда ќе донесат закон сега во петок студентите да немаат предавања, за да можат да ги користат бенефициите.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.411
^ Мора да се каже нешто на митинг. Од што многу прават, веќе и идеи снемаа...

Глупости. Подобро да ги симнеа цените за студентски билети за некој процент, отколку вака

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ме интересира - не прочитав нигде - ова со гага возењево во сите градови е или само во селово наше Скопје? :))

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
^ Мора да се каже нешто на митинг. Од што многу прават, веќе и идеи снемаа...

Глупости. Подобро да ги симнеа цените за студентски билети за некој процент, отколку вака
Абе секаде по Европа е така, јас сум во Љубљана и овде сите студенти и ученици имаат 50% попуст на месечните за градски превоз, сите плаќаат 42евра, тие 21 и според мене ова е најдобро решение. Вакви безвезни идеи за кај нас може да има, што добива студентот со бесплатно возење во четврток ако има месечна карта, а сигурно повеќето имаат?

Kajgana Shop

На врв Bottom