Бебиња и се за нив, грижа, играчки, поплаки, совети итн...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@gata salvaje - само игнорирај го. нема да ти се верува колку пали тоа. и јас се потресував порано се додека жена ми не ја откри моќта на игнорирањето. и после 10-15 минути кога ке види дека никој не му обрака внимание да видиш како ке почне да ти се упикува да се гали и сл....
Ова :D Јас вака му правам на малото кога ќе ми го остават родниниве да го чувам и ќе поцвика малце кога ќе се удри и после ќе види ќе не види ќе си игра со камиончето :D Мислам дека најлошо е тоа да му идеш на секое плачење на детето, исто и Форца Милан како што пиша со методите негови, да го лажеш дека кучето ќе му ги земе ако ги расфрла, самото страв ќе си набие и нема потреба да му се закануваш или да го караш (y). Му правам на ова некогаш шатори со ќебиња, столчиња, табуретки како татко му (мој вујко) кога бев мала што ме занимаваше, ја возиме една количка што е на управување, сака да лази по неа и вака кога му е интересно и да се пеплоса некад само ќе се почеша и ќе продужи да се смее само да продолжиме да си играме :ROFLMAO:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Ме победи :P
По сликите сфаќам какво е детето. :D

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
@gata salvaje - само игнорирај го. нема да ти се верува колку пали тоа. и јас се потресував порано се додека жена ми не ја откри моќта на игнорирањето. и после 10-15 минути кога ке види дека никој не му обрака внимание да видиш како ке почне да ти се упикува да се гали и сл....
Rabotata e sto jas se pravam pomala od nego i poveke se inaetam ,toa e losoto :D
Isprobana e i taa tehnika da go ignorirame, ama nekogas stanuva poloso, pocnuva da turka , da rasfrla igracki za da privlece vnimanie...i posle 5 min. kako nisto da ne bilo.:)
Duri i na uceni od tipot ...nema da ja dobies igrackata, nema da gledas crtani dur ne jades, nema vo park....toj samo ladnokrvno vika ...dobo, mi e gajle:D

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Ами тоа е поентата у игнорирањето. Да го игнорираш и кога ке почне да беснее и да фрла и се тоа. Едино ако прави нешто што е опасно на пр. земе некој тешок предмет и сака да скрши нешто да станеш ладнокрвно само да му го земеш и да продожиш да го игнорираш како нишо да не било. Со часови ако треба, ке видиш како ке попушти.

И тоа, за во парк, ти му викаш дека нема да го носиш, он вика ми е гајле, и ти на крај пак го носисш, така? Ако е така нормално дека ке вика ми е гајле, кога знае дека ти што и да кажеш на крај пак ке испадне по неговото.

Зацртај си некој правила и принципи ама кога не си со него, и си свесна а не облиена со чуства. И следи ги тие принципи и правила, бидејки верувај ми, кога си со него поинаку размислуваш, го гледаш се нервира и жал ти иде и попушташ, така да ако си зацрташ правило и си свесна дека тоа негово рикање и нервирање е само за да добие тој нешто а не е дека нешто го боли или сл, колку и да ти биде жал кее си помислиш дека тоа е само моментална состојба поради неговото плачење и инат, а не дека реално му е нешто и тебе пак ке ти биде жал. ама ке бидеш свесна дека тоа се само чустава, реалноста не е ни проближно толку страшнаа, тогаш ке стиснеш ти заби и ке истераш по тове докрај а он што сака нека прави. Е тогаш ке го победиш.

Малку ја задрвев работаа, ама се надевам свати што е поентава? п.с. ти го кажувам ова бидејки и јас сум како тебе ист, е фала богу мајка му не е и коа ке се реши да не му попушти ма ако сака на глава нека застане и нема попуштање. И нормално одма ке дојде кај мене и ја одма ај по неговото, пошо ми е жал.ама тогаш и мене мајка му ке ми спука и одма ке ме врати у реалноста... и така.... пак се инаети, ама на пр. кога ке се каќи на маса или на некоја од комодите и кога ке му спукам одма се симнува.... додека ако му речам да затвори врата а а он не сака да ја затвори нема да ја затвори па што сакаш прави и викај.... али тоа не е опасно по него така да тоа може да се толерира и сл....

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Razbrano , svatetno se toa oddamna , ama aj......na kraj pak ke popustam,.
iako se trudam vo posledno sto poveke da go ignoriram. Nekogas vroduva so trud , nekogas ne, dzabe e se .....se nadevam deka mu e faza i ke mu pomine.

Kajgana Shop

На врв Bottom