Ердоган, потрошен материјал на исламистите во Турција?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Абе анкетата на КОНДА беше за локалните избори, така да дај да ги видам другите анкети?
Кои анкети? Јас верувам на тие анкети од републиканците.. И пак ќе повторам,се уште НИШТО не е сигруно,посебно пак за главниот град Анкара..

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Кои анкети? Јас верувам на тие анкети од републиканците.. И пак ќе повторам,се уште НИШТО не е сигруно,посебно пак за главниот град Анкара..
Ахххх грк еден.... :D

КОНДА: Партијата на Ердоган ќе биде сигурен победник на локалните избори

http://www.telegraf.mk/aktuelno/125975-konda-partijata-na-erdogan-ke-bide-siguren-pobednik-na-lokalnite-izbori
Значи пази на процентите и на датумот (28.03 - изборите беа на 30.03). КОНДА исто така беше најпрецизна и за парламентарните 2011 год. така да тие што те лажат со републиканските анкети нека ти ги вратат парите! ;)

ПС. А баш сакав да ги видам тие анкети и мило ќе ми биде ако ми ги постираш, па да ги споредиме со резултати и една кратка анализа да направиме :D

Член од
3 февруари 2006
Мислења
131
Поени од реакции
7
Повеќето порази на Републиканците се со 1-16 гласа што укажува на тешки манипулации и наместени резултати.
http://haber.stargazete.com/politika/itirazlar-suruyor-belediyeler-degisiyor-hazmedemediler/haber-864270
Толкави експерти се правите што немаш врска што постираш. Во оваа вест бсе вика благодарение на забелешките на партијата на Ататурк, разликата во освоени општини на Ердоган се зголемува.

R

Rigel Kent

Гостин
Толкави експерти се правите што немаш врска што постираш. Во оваа вест бсе вика благодарение на забелешките на партијата на Ататурк, разликата во освоени општини на Ердоган се зголемува.
Овде е прикажана разликата и бруталната манипулација од АКП . Нешто слично кај нас кога поништуваа избори само заради тоа што на некој не му одговараа резултатите.Ердоган има доминација и во избирачките одбори а сите приговори од Републиканската партија ги сврти демек во негова полза. Ердоган се поставува како невиден деспот кој сега откако му се намали онаа рекордна поддршка почна и да фалсификува избори . Има информации за пронајдени ливчиња заокружени за Републиканската партија кои ги снема од избирачкиот материјал.

Член од
3 февруари 2006
Мислења
131
Поени од реакции
7
Овде е прикажана разликата и бруталната манипулација од АКП . Нешто слично кај нас кога поништуваа избори само заради тоа што на некој не му одговараа резултатите. Ердоган се поставува како невиден деспот кој сега откако му се намали онаа рекордна поддршка почна и да фалсификува избори . Има информации за пронајдени ливчиња заокружени за Републиканската партија кои ги снема од избирачкиот материјал.
Не пропаѓај во своите лаги. Кога не знаеш турски зачути. Не знаеш што постираш.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Не можам да ги разберам македонциве што си го љуштат на Ердоган,тежок националист и вахабист што уште сонува и активно работи за Шеријат и Отоманска Империја на Балканот.Господ нека ни е на помош.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Не можам да ги разберам македонциве што си го љуштат на Ердоган,тежок националист и вахабист што уште сонува и активно работи за Шеријат и Отоманска Империја на Балканот.Господ нека ни е на помош.
Има збор за таа состојба.

Shko bre ne karet komunist muti ,ju j kini ci nenen kombit dhe popullit.Mendoni se akoma ka budallenj te punojn per juve te rini neper kolltuqe dhe te mbroni krimet partike,nga sa ju pagujn 100? ,200 euro,vetem per kaq e shitni veten more te gjore,Zoti ju ndihmoft juve e jo mua ,turp per juve
Запнал Јуве, па Јуве. Кај ги најде жити све, местачиве. Боље за Тернана ќе навивам.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Јас можам да ве разберам вас „модерните“ „западњаците“ „европејците“ „либералите“... вас ви смета Ердоган зошто се бори да го врати изгубениот морал на младите во земјата - за вас тој е лудак. Тој се бори да ги искорени „западњачките вредности“ (ЛГБТ и такви срања) и затоа за вас тој е фундаменталист и вахабист што сака да ја врати Турција во Османлиската империја. И не само Ердоган, туку и секој сличен на него!

Епа многу сте ограничени пријатели, затоа не сакате да ги видите делата на Ердоган!

Христијаните во Турција никогаш немале по голема слобода од денес, а сигурно немале повеќе слобода во време Ататурк! Да не набројуваме мал милион примери за тоа... и само постави си прашање, ако Ердоган е таков како што го замислуваш, тогаш зошто на турската армија редовни мети на сириска територија му се ИСИЛ и Џабхат ал-нусра фронт и остали саудиски и кувајтски срања?!?!

А тоа тежок националист намерно го болдирав, зошто Ердоган најмалку од се е националист, а ако ти имаш друга дефиниција за националист кажи ја, можи на крај и да испадни дека бил националист! Националист во Турција е Девлет Бахчели голем противник на Ердоган, ама ти најверојатно немаш поим кој е тој и затоа лупеташ етикети тука на форум ;)

- Или вразуми се или наскоро ќе те вразумат турскиот народ и националистите!, изјави Девлет Бахчели, Претседател на националното движење на Турција.

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=10280
Ако Ердоган е националист, која е причината да му се закануваат турските националисти :D Ама и нив ги мачкаше на 30 март ;)

Тие националисти никако неможат да се помират зошто Ердоган ја запре 40 годишната војна со Курдите и воспостави мир! Националисти како националисти секогаш сакаат војна... затоа завршија така бедно на 30 март!

Опозиционерот Девлет Бахчели го нарече турскиот премиер најголем терорист

Анкара, 12 јули (МИА) - Лидерот на опозициската Партија за национална акција Девлет Бахчели го нарече турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган најголем политички терорист во историјата на Турција, објави денеска „Радикал“.

Како што пренесува МИА, Бахчели нагласи дека Ердоган се обидува да воспостави соработка со Курдската работничка партија (ПКК).

- Последната надеж за Ердоган е ПКК и лидерот на автономната курдска влада во Северен Ирак Масуд Барзани. Премиерот не војува против тероризмот на ПКК туку се обидува да соработува со неа, изјави Бахчели.

Тој го обвини турскиот премиер и дека се обидува да ја растури Републиката и оти го продава турското богатство на странците.

http://www.idividi.com.mk/vesti/balkan/391988/
Ама џабе, вас повеќе очи ви боде Ердоган, отколку турската верзија на Златна Зора!

K

kaiser soze

Гостин
и само постави си прашање, ако Ердоган е таков како што го замислуваш, тогаш зошто на турската армија редовни мети на сириска територија му се ИСИЛ и Џабхат ал-нусра фронт и остали саудиски и кувајтски срања?!?!
Ноторна лага е овоа.Напротив,Турција беше главен поддржувач на Ал-Нусра во битката со ЈПГ за Сереканије,која што терористите ја изгубија.Можам да ти го подкрепам овој податок со мал милион докази.Мета и била само ИСИЛ и тоа во неколку наврати,откако овие влегоа во отворена битка со Ал-Нусра,Ахрар Ал-Шам и останатите од Исламскиот Фронт,како и после нападот на неколку места населени со туркмени.
А тоа тежок националист намерно го болдирав, зошто Ердоган најмалку од се е националист, а ако ти имаш друга дефиниција за националист кажи ја, можи на крај и да испадни дека бил националист! Националист во Турција е Девлет Бахчели голем противник на Ердоган, ама ти најверојатно немаш поим кој е тој и затоа лупеташ етикети тука на форум ;)
Ако Ердоган е националист, која е причината да му се закануваат турските националисти :D Ама и нив ги мачкаше на 30 март ;)
Тие националисти никако неможат да се помират зошто Ердоган ја запре 40 годишната војна со Курдите и воспостави мир! Националисти како националисти секогаш сакаат војна... затоа завршија така бедно на 30 март!
Војната уште не е завршена,нема мир,само примирје е тоа.Апо Оџалан повика на примирје на ланскиот Неуроз,повика на преговори,меѓутоа оттогаш нема речиси никакво раздвижување.Никакви права не им се ниту овозможени на курдите,ниту пак се на повидок,само празни ветувања.И тоа курдите го казнуваат,како на пример на тукушто завршените избори.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Sto znaes ti za islamot ??? nisto ubeden sum deka znais samo od komuistickata istoria ,a kako e taa istoria veke izleze na videlina ,pa sega ti se bendisuva ili ne toa e tvoja rabota.Albancite vo turcia za razlika od tie vo italia site znaat albanski i site doigat na rodnite mesta na pra dedovcite ,i sekogas vikat deka se albanci ,a tie od italia nemat nisto so albanskiot jazik ,kultura ama bas nisto ,se asimilira vo italiani ,kako albancite makedonci hristiani od REKA ne znaat dva zbora na albanski a se pravat deka se albanci kaj moze da bide MANOJLOSKI albanec bre eeeeejj
Ти па ич не знаеш за исламот.
А албанците од Турција веќе не се албанци, може да се најде по некој старец кој уште памти или понекогаш доаѓа на гости, но малдите ни знаат алабански ни доаѓаве воопшшто некогаш тука, тие станаа поголемио турци од турците.
Заради таквите како тебе немаме повеќе Манолјовски.

E

emission

Гостин
ne znam koj ,ti ili jas , ti mi kazuvas prikaski tuka ,covekot 90 % od teritoriata e pod nivna vlast ,ti vikas tuka deka mladite ne go sakat , a be gllupaku za 14 godini turcia pod vlasta na erdogan postigna 100% poveke od kolku za 100 godini komunistite ,ti svesen li si sto zboris ,ili pak sakas da si pravis muabet ,zboruvas za peren mozok kaj drugite a ne si gledas sam sebesi ,more havan ni eden izborite ti se najdobar pokazatel a ti vikas kako ne go sakat mladite[DOUBLEPOST=1396428707][/DOUBLEPOST]
Bash i ne mi se zamara so nekoja zaostanata planinska bula, ama mi se zamara so glupostite shto gi pishuva. I tuka vladejackite partii imaat 90 posto od teritorijata na lokalni izbori ama toa ne znachi 90 posto podrshka. Sekade dobija mnozinstvo nekade 51 od izlezenite glasachi, nekade poveke procenti ama toa ti e 100 posto lokalna vlast vo taa opshtina. Neopredeleni golem procent, ispagja so 20-30 posto podrska na naselenieto moze da dobies izbori. Tvoeto ispereno mozoche nikoj ne moze da go popravi taka ke si zivees do krajot na zivotot. Fakt e deka mladinata ne samo shto ne go saka tuku kako shto ti kazav go smeta za zaostanat islamist i amerikanski sluga. Gi ima vlosheno odnosite i so kurdite a turcite sakaat da ziveat vo mir i razbiranje so niv. Eve sega turskite sudovi gi ukinaa zabranite za Youtube i Twitter shto samo pokazuva deka Erdogan e zaostanat i glumi islamist.

I ne se nerviraj tolku ke ti se kaci pritisokot edna pripadnichka na malcinstvoto ke imame pomalku shto mora da priznaam e "golema" zaguba . :)

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
Bash i ne mi se zamara so nekoja zaostanata planinska bula, ama mi se zamara so glupostite shto gi pishuva. I tuka vladejackite partii imaat 90 posto od teritorijata na lokalni izbori ama toa ne znachi 90 posto podrshka. Sekade dobija mnozinstvo nekade 51 od izlezenite glasachi, nekade poveke procenti ama toa ti e 100 posto lokalna vlast vo taa opshtina. Neopredeleni golem procent, ispagja so 20-30 posto podrska na naselenieto moze da dobies izbori. Tvoeto ispereno mozoche nikoj ne moze da go popravi taka ke si zivees do krajot na zivotot. Fakt e deka mladinata ne samo shto ne go saka tuku kako shto ti kazav go smeta za zaostanat islamist i amerikanski sluga. Gi ima vlosheno odnosite i so kurdite a turcite sakaat da ziveat vo mir i razbiranje so niv. Eve sega turskite sudovi gi ukinaa zabranite za Youtube i Twitter shto samo pokazuva deka Erdogan e zaostanat i glumi islamist.

I ne se nerviraj tolku ke ti se kaci pritisokot edna pripadnichka na malcinstvoto ke imame pomalku shto mora da priznaam e "golema" zaguba . :)
Ednostavno si davate nades na sebesi ,za dzabe ne vikat NADESTA POSLEDNA UMIRA[DOUBLEPOST=1396623572][/DOUBLEPOST]
Ти па ич не знаеш за исламот.
А албанците од Турција веќе не се албанци, може да се најде по некој старец кој уште памти или понекогаш доаѓа на гости, но малдите ни знаат алабански ни доаѓаве воопшшто некогаш тука, тие станаа поголемио турци од турците.
Заради таквите како тебе немаме повеќе Манолјовски.
ZARADI VAS IMAME MNOGU MANOJLOVSKI ,I KE IMAME ...STETA .A SAMO DA ZNAIS SO KOGA ZBORISH KE SE :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom