Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
23px-Flag_of_Luxembourg.svg.png
Luxembourg 11.1$
23px-Flag_of_France.svg.png
France 10.71$
23px-Flag_of_Australia.svg.png
Australia 10.63$
23px-Flag_of_Belgium_%28civil%29.svg.png
Belgium 10.13$
23px-Flag_of_the_Netherlands.svg.png
Netherlands 9.63$
23px-Flag_of_Ireland.svg.png
Ireland 9.2$
23px-Flag_of_New_Zealand.svg.png
New Zealand 8.91$
23px-Flag_of_Argentina.svg.png
Argentina 8.76$
23px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
United Kingdom 8.76$
20px-Flag_of_San_Marino.svg.png
San Marino 8.38$
23px-Flag_of_Canada.svg.png
Canada 7.71$
23px-Flag_of_the_Republic_of_China.svg.png
Taiwan7.4$
23px-Flag_of_the_United_States.svg.png
United States 7.25$

Германија досега немаше минимална сатница , таа сега е 11.65 $ , сега таа е на врвот .

Работата е што процентот на додатните даноци не е 10%, туку 25% па некаде иде и до 45% и повеќе.[DOUBLEPOST=1396449959][/DOUBLEPOST]
*
Sakas da kazes deka realno e kaj nas nekoj sto pere pari i zarabotuva milioni da plati mocani 10% a nekoj sto zarabotuva 500 evra isto da plati i plus bonus kazni.Brat naprotiv vo EU kaznite golemi gi plakaat tie sto imaat pari a tie sitnite nikoj ne gi registrira.A kaj nas e obratno

Кога се нема факти да му се реплицира на Битушанец, морало зад грб да се оговара :pos:

Не мора Битушанец да ти каже, можеш на Википедија да си прочиташ за германскиот Einkommensteuer (или на македонски би значело данок на приход) кој се плаќа на годишните приходи кои ги добиле германските резиденти и за 2014 г. даночната стапка е 0% за приходи до 8354 еур, 14% до 52881 еур, а 42% за приходи над 52882 еур, а 45% за приходи над 250731 еур (извор: http://de.wikipedia.org/wiki/Einkommensteuer_(Deutschland) ).

И не знам зошто сите го забораваат да го спомнат данокот за црква што го има во Германија (8-9%) и солидарниот данок од 5,5% (кој иде за развој на источна Германија).
Мислам дека данокот на црква не мора сите да го плаќаат, ако не си во таа вера. И не знам дали е 8% мислам дека е многу помалку. Инаку дел одат за развој на Источна Германија. Не го знаев ова дека над 52882 евра данокот е 42%, човече па не ти се исплаќа тогаш да земаш поголема плата од таа.

И не знам зошто сите го забораваат да го спомнат данокот за црква што го има во Германија (8-9%) и солидарниот данок од 5,5% (кој иде за развој на источна Германија).

Ај само за ова да видиш колку лупеташ:
http://www.brutto-netto-rechner.info/
Бруто плата земена 2600 евра. Пресметката вели:
Од 2600 бруто плата месечно за солидарен данок иде 19,38 евра, а за црква 28,20 евра месечно. Годишно е другата сума. Знаеш ли колку е тоа посто од плата? Од 2600 да платиш 28,20 евра е колку посто 8? 9? солидарниот 5,5 ли е?

Steuern
Solidaritätszuschlag: 19,38 € 232,56 €
Kirchensteuer: 28,20 € 338,40 €

23px-Flag_of_Luxembourg.svg.png
Luxembourg 11.1$
23px-Flag_of_France.svg.png
France 10.71$
23px-Flag_of_Australia.svg.png
Australia 10.63$
23px-Flag_of_Belgium_%28civil%29.svg.png
Belgium 10.13$
23px-Flag_of_the_Netherlands.svg.png
Netherlands 9.63$
23px-Flag_of_Ireland.svg.png
Ireland 9.2$
23px-Flag_of_New_Zealand.svg.png
New Zealand 8.91$
23px-Flag_of_Argentina.svg.png
Argentina 8.76$
23px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
United Kingdom 8.76$
20px-Flag_of_San_Marino.svg.png
San Marino 8.38$
23px-Flag_of_Canada.svg.png
Canada 7.71$
23px-Flag_of_the_Republic_of_China.svg.png
Taiwan7.4$
23px-Flag_of_the_United_States.svg.png
United States 7.25$

Германија досега немаше минимална сатница , таа сега е 11.65 $ , сега таа е на врвот .

Грешиш,на врвот во Европа е Норвешка,15 евра е таму минималецот.

П.С-ова за Аргентина грешка да не е?

Sakas da kazes deka realno e kaj nas nekoj sto pere pari i zarabotuva milioni da plati mocani 10% a nekoj sto zarabotuva 500 evra isto da plati i plus bonus kazni.Brat naprotiv vo EU kaznite golemi gi plakaat tie sto imaat pari a tie sitnite nikoj ne gi registrira.A kaj nas e obratno

Тие што перат пари не плаќаат даноци.

Македонија има совршен даночен систем со рамни ниски даноци од 10%.

Сите луѓе се еднакви и затоа сите еднакви даноци треба да плаќаат.

Не е фер некој што заради своите лични способности годишно легално заработил 52000 евра да се даночи со 42%, а некој 0% зошто заработил само до 8000 евра.

Мислам дека данокот на црква не мора сите да го плаќаат, ако не си во таа вера. И не знам дали е 8% мислам дека е многу помалку. Инаку дел одат за развој на Источна Германија. Не го знаев ова дека над 52882 евра данокот е 42%, човече па не ти се исплаќа тогаш да земаш поголема плата од таа.
Секако дека не плаќаме ортодоксните на католичка црква. Имаш графа во која се изјаснуваш што си.

А данокот е прогресивен во Германија, кој зема повеќе ќе плаќа повеќе. Од страна на социјална правда е правичен, од страна на бизнис е неправичен. Имаш 6 класи на даночење, секоја класа е различна.[DOUBLEPOST=1396557010][/DOUBLEPOST]

Ајде биту те чекам да го пресметаш данокот за црква од 9% и солидарниот од 5,5%. Ајде биту сад или никад!

Секако дека не плаќаме ортодоксните на католичка црква. Имаш графа во која се изјаснуваш што си.

А данокот е прогресивен во Германија, кој зема повеќе ќе плаќа повеќе. Од страна на социјална правда е правичен, од страна на бизнис е неправичен. Имаш 6 класи на даночење, секоја класа е различна.
Yup, знам, само ме зачуди ова со 52 882 евра. Ако е тоа вистина значи со тоа фактички ограничуваат лупам 90% од населението да не зема поголема плата од таа годишно. Затоа што ако земеш дупло од таа кога ке ти лупнат данокот пак ке дојдеш на сумата како 60% од таа плата да си земал.

Грешиш,на врвот во Европа е Норвешка,15 евра е таму минималецот.

П.С-ова за Аргентина грешка да не е?

Ова се статистички податоци , зошто да те чуди за Аргентина ?

Во однос на скандинавските држави , тие немаат минимална сатница .
The Scandinavian countries of Sweden, Norway, Finland and Denmark don’t have a minimum wage at all because they are so highly unionized. “The unions there felt that a national minimum wage would interfere with collective bargaining, and it might even bring the price of labor down,” says Chater.

А данокот е прогресивен во Германија, кој зема повеќе ќе плаќа повеќе. Од страна на социјална правда е правичен, од страна на бизнис е неправичен. Имаш 6 класи на даночење, секоја класа е различна.[DOUBLEPOST=1396557010][/DOUBLEPOST]

Ајде биту те чекам да го пресметаш данокот за црква од 9% и солидарниот од 5,5%. Ајде биту сад или никад!

Za danocite vo Germanija: http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Germany

A sto praime so danokot na dohod?

Тие што перат пари не плаќаат даноци.

Македонија има совршен даночен систем со рамни ниски даноци од 10%.

Сите луѓе се еднакви и затоа сите еднакви даноци треба да плаќаат.

Не е фер некој што заради своите лични способности годишно легално заработил 52000 евра да се даночи со 42%, а некој 0% зошто заработил само до 8000 евра.
Na zaraboteni pari pravime muabet.Zatoa ima investiciski BUM vo EU.Znaci gazdata za da si ja namali stapkata na zarabotuvacka investira vo sopstveniot biznis/znaci noviteti renoviranje.Ne si gi pikaat parite u GZ a ima rabota za poveke luge.Znaci se stava kako potroseni pari i investicija i si gi investira parite sto treba da i gi dade na drzavata on vo sopstvenoto.E zatoa brat kaj nas investicija nema.Zarabotil milioni si platil posteno i nema sto da si ja cuka glavata,osven izborni kampanji i politicki idioti.A investicija JOK...............KRLEZ
Edinstveniot insekt sto nema GAZ za da se olesni(da se posere) se e samo vo nego

Za danocite vo Germanija: http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Germany

A sto praime so danokot na dohod?

Остај ти даноците во Германија, сметководител сигурно не си да го разбереш даночниот систем во Германија.
Те прашав колку е посто данокот за црква и солидарниот, 8% ли е?

Чекај прво ова да ми кажеш колку посто е, не туку се плеткај.

Значи колку посто е?

Само членовите на католичката и протестанстката црква го плаќаат црквениот данок. Но, и католиците и протестантите кои сакаат да истапат од црквата, мислам дека може да не го плаќаат овој данок.

Yup, знам, само ме зачуди ова со 52 882 евра. Ако е тоа вистина значи со тоа фактички ограничуваат лупам 90% од населението да не зема поголема плата од таа годишно. Затоа што ако земеш дупло од таа кога ке ти лупнат данокот пак ке дојдеш на сумата како 60% од таа плата да си земал.
Мислам дека е јасна идејата во која се задојуваат за разлика од другите држави: Нашето е поважно од моето. И тука веќе треба да е јасно за каков менталитет станува збор.[DOUBLEPOST=1396557730][/DOUBLEPOST]
Само членовите на католичката и протестанстката црква го плаќаат црквениот данок. Но, и католиците и протестантите кои сакаат да истапат од црквата, мислам дека може да не го плаќаат овој данок.
Остај не објаснувај кој плаќа, колку посто е?

Сѐ додека прагот е под 100% се исплаќа(Во зависност кој како си го цени времето нели.).[DOUBLEPOST=1396557866][/DOUBLEPOST]
Остај не објаснувај кој плаќа, колку посто е?
Дај не напињај. Знаеш дека ќе кака следниот месец дена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom