Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам надградба од L800 на L925, па се мислам дали е добар изборот, дали кога ќе излезат новите модели овој ќе биде намален, и сакам онака на long-term да си го терам па дали ќе биде поддржуван со апдејти бааги време?

А, да, и ова последното прашање, дали на тој акаунт што ми е сите апликации ќе можам да ги симнам потоа бесплатно или како иде тоа? Оти пример Metrotube ја симнав кога беше free :D

Последно уредено:
Планирам надградба од L800 на L925, па се мислам дали е добар изборот, дали кога ќе излезат новите модели овој ќе биде намален, и сакам онака на long-term да си го терам па дали ќе биде поддржуван со апдејти бааги време?

8.1 верзијата ќе си ја добие и секако сите наредни помали апдејти. После тоа поголем апдејт мислам дека ќе биде 8.5. Тоа ќе биде последен апдејт за овој телефон. Неочекувам да одат на 9-ка верзија во никој случај, знак прашалник е и дали 8.5 верзија ќе го добие.

Земај и уживај, дефинитивно мој омилен телефон од оваа генерација. Иглед лудило, камера бомба.

8.1 верзијата ќе си ја добие и секако сите наредни помали апдејти. После тоа поголем апдејт мислам дека ќе биде 8.5. Тоа ќе биде последен апдејт за овој телефон. Неочекувам да одат на 9-ка верзија во никој случај, знак прашалник е и дали 8.5 верзија ќе го добие.

Земај и уживај, дефинитивно мој омилен телефон од оваа генерација. Иглед лудило, камера бомба.

А да чекам да искочат сеа у април новите, мислиш ќе му падне цената на 925ката? А и за апдејтот 8.5, знаеш после колку време ќе искочи? :D
п.с. Највеќе ми е за изгледот, најдобар дизајн според мене до сега на телефон, црниот е перверзии. :sneaky:

КОНЕЧНО! Ја добив 820-ката и сум преаздоволен од се освен заеб@ната батерија.

И малку ме изнервира кога без да ме праша си се синхронизира со службената e-mail сметка па се будам сабајле и гледам сите контакти од e-mail контакти од адресарот импортирани во мобилниот кај people (а баш и неќев да се случи ова)...

Освен тоа телефонот е гром! Лета. И многу ми се бендисува тоа што ми е среден и некомплициран. Одма си го поврзав со OneDrive-от службен зш таму ми е се што ми треба за работа.

Сакам да си купам и заштитна галантерија зш мене во просек ми паѓа мобилен по 9 пати во годината а 100 евра за нов екран не ми се даваат :P

Ко ќе заглавам и ќе имам прашање ќе замарам тука веројатно :icon_lol:

Засега е само на Лумиа 930 но би требало да биде на сите за брзо време. Доста доста интересна апликација. Баш уникатно и забавно.

@Џои или било кој што би можел да помогне. Имам проблем со ФБ апликацијата, без разлика која слика ке ја селектирам телефонот (520) аплоадира една иста слика постојано т.е. првата сликана. Значи ако сликам 3 слики и сакам да ја закачам 3тата ке морам прво да ги избришам првите 2 па после да ја испратам 3тата. Проблемов го иам на ФБ на инстаграм си работи добро бар засега.

@Џои или било кој што би можел да помогне. Имам проблем со ФБ апликацијата, без разлика која слика ке ја селектирам телефонот (520) аплоадира една иста слика постојано т.е. првата сликана. Значи ако сликам 3 слики и сакам да ја закачам 3тата ке морам прво да ги избришам првите 2 па после да ја испратам 3тата. Проблемов го иам на ФБ на инстаграм си работи добро бар засега.

Која верзија на фејзбоок ја имаш? Си ја пробал бета верзијата?

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/facebook-beta/93da5d29-daf0-4783-9ed5-a87b33247ec6

не сум ја пробал ја имам официјалната, и моментална верзија и е 5,2,4,0

Луѓе, земав Лумиа 520 пред некое време, сега го ставив во функција.

Некои корисни совети, апликации, што да пазам да не симнувам, се со цел да си го одржам во добра и брза состојба што е можно повеќе? :)
Сите мислења се добредојдени :)

Исто така сакам да прашам за интернетот, дали кога ми е изгасено wi fi,3g-то е во постојана употреба или само кога ќе уклучам некоја апликација или browser? Зошто голем дел од времето кога ми е доближен до звучници зујат, исто како кога звони...

користија бетата, и кажи.
ете пробав и со бета верзијата пак истиот проблем :( постојано една иста слика ја закачува, а не онаа коа сум ја селектирал.

Луѓе, земав Лумиа 520 пред некое време, сега го ставив во функција.

Некои корисни совети, апликации, што да пазам да не симнувам, се со цел да си го одржам во добра и брза состојба што е можно повеќе? :)
Сите мислења се добредојдени :)

Исто така сакам да прашам за интернетот, дали кога ми е изгасено wi fi,3g-то е во постојана употреба или само кога ќе уклучам некоја апликација или browser? Зошто голем дел од времето кога ми е доближен до звучници зујат, исто како кога звони...
Незнам бе еве кај мене супер си работи брзо ги стартува апликациите, е сеа да треба некое време да направи упдате на фацебоок инстаграм или слични коа ке ја стартуваш ама тоа е поради интернетот не поради телефонот. Стај си 8.1 има и ке имаш се што во моментов ти недостасува, а не го успорува телефонот. Бар јас не гледам некоја голема разлика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom