Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Кога порачувах телефонот(лумиа 820) забравих да и кажам бела боја. Ако ми го донесат во друга боја може ли да ја сменам бојата, т.е да си купам бела маска?

Може, се менува на 820-ката лесно.

Колку часа треба да биде првото полнење на телфонот?

Додека не се наполни.
Нели првото полнење требаше да биде 12 часа или грешам? Овие денови би требало да дојдам до нов телефон па затоа прашувам. :)

Нели првото полнење требаше да биде 12 часа или грешам? Овие денови би требало да дојдам до нов телефон па затоа прашувам. :)
Грешиш... Тоа било така пред добри 10-тина години :)
Прво, речиси сите телефони доаѓаат со полна батерија со веќе „развиен капацитет“. Кај некои е целосно полна, кај други може да биде на 20%. Ја трошиш, па го полниш до 100%, па пак го трошиш до 0... Ако ти е шубе, прави го тоа барем 2-3 пати. Иако, не би требало да има никаква разлика и да го приклучуваш и вадиш од полнач кога сакаш .

Бев денес за Скопје и во сите продавници на Т-Мобиле од сите лумии го имаше само 520. :cuc: Сакав да земам 820 на постпејд ама ништо не биде. Немав многу кеш во мене иначе ќе земев од некоја мобилара. Како и да е, изборот ке падне на некој друг телефон :(

Бев денес за Скопје и во сите продавници на Т-Мобиле од сите лумии го имаше само 520. :cuc: Сакав да земам 820 на постпејд ама ништо не биде. Немав многу кеш во мене иначе ќе земев од некоја мобилара. Како и да е, изборот ке падне на некој друг телефон :(

Па кажиим дека сакаш 820-ка ќе ти најдат телефон од други салони низ македонија.

Па кажиим дека сакаш 820-ка ќе ти најдат телефон од други салони низ македонија.
Ми велат дека на телефонот нагло му паднала цената и дека за неколку недели се потрошиле сите количини и дека можеби во цела држава само уште еден да останал некаде. Немало во никој салон, ви никој магацин... јебем ти т-мобиле

Ми велат дека на телефонот нагло му паднала цената и дека за неколку недели се потрошиле сите количини и дека можеби во цела држава само уште еден да останал некаде. Немало во никој салон, ви никој магацин... јебем ти т-мобиле

До колку пари располагаш за телефон?

До колку пари располагаш за телефон?
Претпоставувам зошто ме прашуваш... го видов лумиа 625 во мобеликс за 9.200, ама проблемот е што перидов што доаѓа следуваат екскурзии по странство, матурски по странство и така да не можеме да одвоиме поголема сума на кеш за телефон и како опција ми беше да го земеме на претплата на повеќе рати...

Другарице и другови !!! Пак јас, некое време помина, држ-не дај, сакам да го сменам мојот Note 2 за Lumia 1020 но се некако се попишманувам во последен момент. Се изначитав ривјуа по нетов, по форуми. Ме интересира дали некој од вас го поседува ?? И нормално да сподели мислење. Ако ме разубедите, веднаш одам и го купувам. :D
Мене лично ми се допаѓа, само не знам како ќе го поднесам падот од 5,5 на 4,5 инчен екран. Lumia 1520 или 6 инчи е веќе премногу за секојдневна употреба. И то. Фала. :cenzura:

Другарице и другови !!! Пак јас, некое време помина, држ-не дај, сакам да го сменам мојот Note 2 за Lumia 1020 но се некако се попишманувам во последен момент. Се изначитав ривјуа по нетов, по форуми. Ме интересира дали некој од вас го поседува ?? И нормално да сподели мислење. Ако ме разубедите, веднаш одам и го купувам. :D
Мене лично ми се допаѓа, само не знам како ќе го поднесам падот од 5,5 на 4,5 инчен екран. Lumia 1520 или 6 инчи е веќе премногу за секојдневна употреба. И то. Фала. :cenzura:
Појма неам што како може телефончево, ама знам една работа која мн ја сакам и на iPhone а и на еве лумиа 520 што ја земав минатата недела. Пријател со мал екран имаш 2 џеба у сите пантолони бе :D. Кога би се ја питал се што е над 4,5 инча е мн големо.

Чекај. Април месец нокиа ќе извади 2-3 нови модели сигурно. Што значи ќе имаш 5 инчи лумиа со спесификации на 1520.

Појма неам што како може телефончево, ама знам една работа која мн ја сакам и на iPhone а и на еве лумиа 520 што ја земав минатата недела. Пријател со мал екран имаш 2 џеба у сите пантолони бе :D. Кога би се ја питал се што е над 4,5 инча е мн големо.
Другар, верувај, се е до навика. Мојата понежна половина има S4 и неговиот екран од 5 инчи ми е чудно мал кога го држам во рака, а камо ли 4,5 инчи на 1020. Само тоа ми е маката, се друго ептен ми се допаѓа кај Нокијата. Не знам, може да почекам да излезат 5 инчните лумии што вика @Џои . :)

ај некој да сподели совет, пред малку пробав да пратам слики на фб од 520 за прв пат во овие 10 дена колку сто го иам телефонот и безразлика што и да селектирам секогаш ми ја пракаше првата сликана слика
и морав да ги бришам сликите (за среќа беа 3 и не беа вазни) за да можам да испратам слика што сум ја сликал подоцна и така постапката се повторуваше за да ја пратам наредната слика морав да ја избришам таа пред неа.
некој да знае како да го избегнам ова зашто некогаш може да се погоди слика што несакам да ја избришам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom