GG - емисија за игри

• Креатор на темата Креатор на темата skullmonkey
  • Време на започнување Време на започнување
..... Татко ми ,мајка ми или било кој од старата генерација , немаат појма од компјутер , се што знаат е само Фејсбук и Пазар3 за огласи ....

Епааа.. незнам тогаш колку е добра идејата тие да гледаат емисија за игри?.. :icon_mrgr:
како и да е, се надевам ќе успее проектов, со среќа! (y)

Баш би сакал да имаме емисија како што беше Ентер. Може и на youtube, порталот hcl.hr одлично функционира и со текстуални описи/рецензии на самиот сајт, ем видео содржини/вести за хардвер/игри на youtube. Секогаш имаат нови најави за игри, трејлери, рецензии за игри, информации за конзоли, претставуваат кои игри излегуваат следниот месец итн. Покрај тоа имаат и форум. Редно е и ние да имаме таков сајт(можеби има, не знам).

Баш би сакал да имаме емисија како што беше Ентер. Може и на youtube, порталот hcl.hr одлично функционира и со текстуални описи/рецензии на самиот сајт, ем видео содржини/вести за хардвер/игри на youtube. Секогаш имаат нови најави за игри, трејлери, рецензии за игри, информации за конзоли, претставуваат кои игри излегуваат следниот месец итн. Покрај тоа имаат и форум. Редно е и ние да имаме таков сајт(можеби има, не знам).
GameZone Mk имаа сајт, т.е. сеуште имаат, сите содржини сеуште стојат, колку што знам, ама сега функционираат само на FB..

GameZone Mk имаа сајт, т.е. сеуште имаат, сите содржини сеуште стојат, колку што знам, ама сега функционираат само на FB..
Нема доволно публика во Македонија за таков сајт....сум пишувал за неколку такви сајтови коишто релативно брзо "пропаднаа" меѓу кој е и Gamezone mk.....тоа е реалноста....повеќе би читале за како Ким Кардашијан се сликала пред огледало однего за ова.

Ние/вие сме криви за тоа ;D
Една од придобивките на кои се надевам од GG е и тоа, да се изгради гејминг култура на ниво.
Не е дека нема луѓе што несакаат да гледаат, само сакаат тоа да им е идеално спакувано. Слаткарница е работава.

Ние/вие сме криви за тоа ;D
Една од придобивките на кои се надевам од GG е и тоа, да се изгради гејминг култура на ниво.
Не е дека нема луѓе што несакаат да гледаат, само сакаат тоа да им е идеално спакувано. Слаткарница е работава.

primer za youtube kanali so znaat kako da spakuvaat ima eden kup samo treba da se zeme vistinskiot...

primer za youtube kanali so znaat kako da spakuvaat ima eden kup samo treba da se zeme vistinskiot...
Како е состојбата со Македонија да може да заработува од Youtube ?! Знам дека до неодамна читав дека доста се жалеле дека Македонија ја нема на листата каде што можеш да заработуваш преку канал на Youtube ..... се промени ли ситуацијата или уште е старата ?! :)

Како е состојбата со Македонија да може да заработува од Youtube ?! Знам дека до неодамна читав дека доста се жалеле дека Македонија ја нема на листата каде што можеш да заработуваш преку канал на Youtube ..... се промени ли ситуацијата или уште е старата ?! :)

Moже да се заработува.

Вечерва, с(т)реда, 16ти Април 2014г, GG гостува во Јади Бурек кај Јанко Илковски. Ќе зборуваме за се. Гејминг, играчници, почетоци, краудфондинг, идеи...
Незнам како е концептот за вечерва но може да има и јавувања со прашања од гледачи, затоа наоштрете се
Се гледаме во Јади Бурек во 22:00.

Преземено од тука :)

Да се испојавиме да видиме до каде е работава, што, како, кој, зашто...

Вечерва, с(т)реда, 16ти Април 2014г, GG гостува во Јади Бурек кај Јанко Илковски. Ќе зборуваме за се. Гејминг, играчници, почетоци, краудфондинг, идеи...
Незнам како е концептот за вечерва но може да има и јавувања со прашања од гледачи, затоа наоштрете се
Се гледаме во Јади Бурек во 22:00.

Преземено од тука :)

Да се испојавиме да видиме до каде е работава, што, како, кој, зашто...
НЕМОЈ ЖИТИ СЕ ...... ќе нема да ја гледаат емисијата сега едно пола аристократија од членовите на форумов ,зш го мрзат Јанко .....иначе еве негово интервју .... :)

Индустријата за видеоигри ќе порасне од 68 милијарди долари во 2013 година на 96 милијарди долари во 2018-та, предвидува „ДФЦ Интелиџенс“, компанија која стратегиски го истражува пазарот на интерактивната забава, видео, онлајн и игрите за мобилните телефони. На глобално ниво индустријата на видеоигрите со години наназад бележи забрзан раст и развој, кој не успеа да го спречи дури ни економската криза.

Во такви услови на глобалниот пазар, македонските гејмери одлучија да го подигнат нивото на гејмингот кај нас и да направат кампања за своја емисија. Целта на „GG (Добра игра)“ е да обработува актуелни гејмерски теми, да има гости кои значат нешто во гејминг-културата и да се емитува во живо двапати неделно. Веќе имаат свое студио, но им требаат брз компјутер за играње игри во емисијата, кепчр-картица, неколку веб-камери, солиден микрофон, брз оптички интернет, рефлектори, стативи, полици, мебел. Затоа го креираа тизерот, поставен на http://gg.mk, за да ја анимираат публиката и со доброволни донации се обидуваат да ја остварат целта. Потоа многу полесно ќе можат да се дефинираат сличностите и разликите меѓу виртуелниот свет на гејмерството и реалниот живот на гејмерите.

Во овој период актуелна е иницијативата за создавање емисија за гејмери „GG (Добра игра)“. Кои се причините што доведоа до иницијативата и на кој начин планирате да ја реализирате?

Гораст Цветковски: Еден мудар човек еднаш ми рече: „Работи го она кое би го работел за џабе“. „GG (Добра игра)“ е олицетворение на тоа што јас/ние сакам/е да работиме. Идејата е прастара. За разлика од моментот кога го почнавме походот (далечната 2005та) сега има се поголем слух за оваа гранка. Не толку кај компаниите (тука не ги ставам само компјутерските) зашто тие се, во принцип, многу често наглуви, туку кај публиката. Публиката е образована. Информирана. Начитана. Желна за овој тип на информации. Ова ќе биде видеопоткаст. Тоа е нашиот првичен план. Ќе оди ексклузивно на интернет (во подобри денови и, се надеваме, што побрзо и на ТВ).

http://www.mkd.mk/kultura/virtuelni...principi-koi-se-prisutni-i-vo-realniot-zhivot

Ѕверов од компјутер им треба

Што ќе ти е телевизија во ова време, умрена работа за вакви ствари, едноставно ова е мала таргет група и неможе да опстои емисијата подолго време. Шо знае некоја баба што гледа баба рада што е компјутер, игра и слично. За ова треба само јутуб канал и добра реклама, а тие што се заинтересирани ќе кликнат и ќе отворат. Баш би ми било мило и да гледам гејминг видеа на најнови игри со македонски коментар.

Последно уредено:
Е овие двајца немале потреба од TV и преку YT лупат пари.
https://www.youtube.com/user/tetraninja/
https://www.youtube.com/user/theRadBrad
побарај ти MindCrack групата ..... се состои од 30 члена (секој член има саскрајбер со најмалку 300.000 следачи) :) Едниот живее во Бугарија ... :)

cartoon_mindcrack__fan_art__by_superfasthillbilly-d6952ir.jpg

mindcrack-panel-600.png

001.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom