UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.369
Што е битно каков фудбал и која филозофија ако успееме да ја одбраниме титулата м? Минатата сезона Јувентус, Барселона и Дортмунд не играа затворено затоа и ги тепавме во сите натпревари, дома и гости. Против затворен тим секогаш е комплицирано. Откако поведовте среќа малку се отворивте. Еден Мајнц кој загуби од нас 0:2 (дури 82 мин. поведовме) се спротиставија многу подобро од вас.

Не може секогаш така да играме, битно влезовте во топ 3 тимовите покрај Фрајбург и Леверкузен кои ни извадија нерешено 1:1. ;)
Што знам, да играш против тим на кој му дува промаја во одбрана, кој прима бар по 2 гола од секој противник кој игра директен фудбал и да не пробаш ниту една дијагонала, само затоа што имаш таму некоја филозофија, за мене е малку ретардирано. А притоа, единствен што не успеа да го победи Јунајтед годинава беше Арсенал, тим што има исто таква филозофија на пимплање.

Не го потценувам Баерн и јасно ми е дека е одличен состав, ама бар за мој вкус, играта на ланскиот Баерн беше празнување на фудбалот, споредено со годинешнава.

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Абе ако освои Јунајтед титула ЛШ ,двете можни сценарија после тоа ќе бидат

"Црвениот ѓавол не се предава!!!!! ГГМУ ","Мојс докажа дека е класа тренер и со овој тим освои ЛШ :vozbud: :drk:"

и

доколку не освои : "Толку од оваа сезона,очекувано беше дека немаат шанси","Мојс труп,фелаини грмушка" :ROFLMAO:

Швајни не заслужи црвен,но сепак тоа е судија :D Добро се покажаа играчите на Манчестер и ќе биде тесно на Алијанц :)

Прашање:Ако голманот спаси невозможна топка,е голманчиште.Кога голманот ќе прими гол (сличен на овој на Швајни),тогаш е прејак шут и одлична топка.
Кога еден голман е слаб? (општо прашувам,пошо моите познавања се сведени на 0,да не ме нападнат навивачите на Јунајтед,најсериозно) :)

Браво за Диего,голчиште! Се надевам ќе ги елиминираат Барсељонас

H

HoT IcE

Гостин
Изгледа ја и Змејски не бевме будали кога рековме дека Јунајтед превише се потценува на темава. Ама ако. Исто и за Атлетико.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Секој кој има по некој кошмар од Пеп може да му наоѓа мана на неговата игра и секој нерешен резултат да го сметаат како освојување трофеј.
Никој не пишува заради кошмарите на Пеп, туку заради напалените фанови на баЉерн.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Абе ако освои Јунајтед титула ЛШ ,двете можни сценарија после тоа ќе бидат

"Црвениот ѓавол не се предава!!!!! ГГМУ ","Мојс докажа дека е класа тренер и со овој тим освои ЛШ :vozbud: :drk:"

и

доколку не освои : "Толку од оваа сезона,очекувано беше дека немаат шанси","Мојс труп,фелаини грмушка" :ROFLMAO:

Швајни не заслужи црвен,но сепак тоа е судија :D Добро се покажаа играчите на Манчестер и ќе биде тесно на Алијанц :)

Прашање:Ако голманот спаси невозможна топка,е голманчиште.Кога голманот ќе прими гол (сличен на овој на Швајни),тогаш е прејак шут и одлична топка.
Кога еден голман е слаб? (општо прашувам,пошо моите познавања се сведени на 0,да не ме нападнат навивачите на Јунајтед,најсериозно) :)
Brat I klingonci da igraat za United pod vodstvo na Mojsije pak ke go primat ... toa im e maksimumot do tuka im bese ... se raduvaat na 1-1 u Manchester a ne znaat deka vo Minhen oti uste sega im se rebrat da gi somelat.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.414
Поени од реакции
26.413
Не го потценувам Баерн и јасно ми е дека е одличен состав, ама бар за мој вкус, играта на ланскиот Баерн беше празнување на фудбалот, споредено со годинешнава.
Ја потценуваш филозофијата на Пеп која засега дава добри резултати како минатата сезона. И минатата сезона да се сретневме со тим кој игра затворено ќе имавме малку проблеми барем на едниот натпревар од двата нели дома и гости.

До некое време не им се допаѓаше на многу луѓе тим што игра затворена игра, сега дојде ред тим да биде досаден кај кој постојано е топката. Тоа е. ;)

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Penal ne bese dosuden za Bayern , vtor zolt ne mu bese dodelen na Valencia , na Schweini mu dade vtor zolt iako nemase vrska ova zolt karton ... ama I bez Schweini pak ke go lapat vo Minhen .

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Очекувани резултати, посебно Јунајтед,извесно беше дека ке покажат огромна борба на домашен терен.Баварците си ја играа својата препознатлива игра, меѓутоа неможеа подобро против екипа со речиси сите играчи зад топка.Не е нималце наивно тоа што Швајни и Мартинез го пропуштаат реваншот, ќе биде доста интересно у Минхен,иако Баерн имаат поволен резутат.

Диего :love:... Атлетико се враќа со поволен резутат дома, можеби и со малку среќа, посебно после голот на Нејмар Барса опасно ги стисна.Сеуште ништо не е готово, Атлетико несмее да се одпишува предвреме.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
Penal ne bese dosuden za Bayern , vtor zolt ne mu bese dodelen na Valencia , na Schweini mu dade vtor zolt iako nemase vrska ova zolt karton ... ama I bez Schweini pak ke go lapat vo Minhen .
Поништен гол на Велбек.
Многу си напален смири нерви.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.369
Ја потценуваш филозофијата на Пеп која засега дава добри резултати како минатата сезона. И минатата сезона да се сретневме со тим кој игра затворено ќе имавме малку проблеми барем на едниот натпревар од двата нели дома и гости.

До некое време не им се допаѓаше на многу тим што игра затворена игра, сега дојде ред тим да биде досаден кај кој постојано е топката. Тоа е. ;)
Ќе видиме, проаѓање на Јунајтед и Арсенал и не е некој резултат. Допрва му иде тестот на филозофијата на Пеп. Во лига функционира, нема збор за тоа. Висок посед е добра тактика за помали екипи.

Каде тоа мене не ми се допаѓало кога тим игра затворена игра? Да не си ме измешал со некого? Јас го убивам од фалење Мурињо со години наназад.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom