Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум на пост-пејд, во претплата немам вклучен интернет и затоа активирав месечен пакет, сега одам на т-мобиле страната да си проверам сметката и кога видов :tapp: ми пишува ХХХ мб потрошено ХХХ денари, зошто ? па нели треба да е вклучен во паќетот, дали тоа значи дека ќе треба да давам пари и за интернетот или само така пишува. Кога одам во пакети да видам пишува Активен така да незнам ова баш и ми нема логика

Здраво, нарачав Goophone I5C ,па какви ви се искуствата со него , најдов секакви коментари некој велат одлична копија можеби и најдобра на ајфонот, за овој телефон баш и не најдов негативни коментари туку најдов општо за кинескиве.Ве молам за помош[DOUBLEPOST=1396207947][/DOUBLEPOST]Здраво, нарачав Goophone I5C ,па какви ви се искуствата со него , најдов секакви коментари некој велат одлична копија можеби и најдобра на ајфонот, за овој телефон баш и не најдов негативни коментари туку најдов општо за кинескиве.Ве молам за помош

samsung galaxy trend s7560 ili zte blade Q, koj e podobar telefon?

Здраво дечки.

Имам еден проблем со Ноте 2. Го користам околу година дена, но од вчера нешто почна батеријата да ме зеза. Еве веќе 6 часа е на полнач и сеуште е на 70%. Го ресетирав, извадив батеријата и пак ја ставив, но сеуште е многу споро. Не знам дали некоја апликација си работи во позадина, но според Task Managerot, нема ништо.

Што може да е? И дали има некое програмче со кое можам да видам кој процес колку троши од батеријата?

ِAndroid 4.1.2 користи.

Здраво дечки.

Имам еден проблем со Ноте 2. Го користам околу година дена, но од вчера нешто почна батеријата да ме зеза. Еве веќе 6 часа е на полнач и сеуште е на 70%. Го ресетирав, извадив батеријата и пак ја ставив, но сеуште е многу споро. Не знам дали некоја апликација си работи во позадина, но според Task Managerot, нема ништо.

Што може да е? И дали има некое програмче со кое можам да видам кој процес колку троши од батеријата?

ِAndroid 4.1.2 користи.
Мене исто така ме зезаше ... сменив кабел за полнење и си го полнеше супер[DOUBLEPOST=1396289259][/DOUBLEPOST]
Здраво дечки.

ِAndroid 4.1.2 користи.
Мене исто така ме зезаше ... сменив кабел за полнење и си го полнеше супер

Последно уредено:
Убави ефтини кинески телефони има на алиекспресс на пример овај:
http://www.aliexpress.com/item/Orig...-4-2-smart-phone-4-0-WVGA-4GB/1725450057.html
Шо му даваш, за само 50 евра, еве и ддв 18% нека има пак иди до 60 евра макс...а добиваш се она што го нуди некој самсунг или сони за 8-10 000 ден.
Вреди ли да се земи вакво нешто, сакам да и купам на сестра ми за поклон ама досега немам вакво нешто порачувано од нет, електроника, ми е страв да не го џапнат поштариве.

Ако направам фактори ресет на Андроидов, дали ќе ми се изгубат контактите или ќе треба да ги префрлам на SD или на USIM? Уствари што е тоа баш USIM? Уствари е SIM, така? Неам поима жими се, телефонов ми цица батерија ненормално па да видам дали ќе се реши вака некако.

Ако направам фактори ресет на Андроидов, дали ќе ми се изгубат контактите или ќе треба да ги префрлам на SD или на USIM? Уствари што е тоа баш USIM? Уствари е SIM, така? Неам поима жими се, телефонов ми цица батерија ненормално па да видам дали ќе се реши вака некако.

Копирај ги сите контакти на СИМ, преку Contacts па тука Settings и ќе најдеш Copy to SIM и после прави фактори, ќе ти останат контактите

Копирај ги сите контакти на СИМ, преку Contacts па тука Settings и ќе најдеш Copy to SIM и после прави фактори, ќе ти останат контактите

Не ми дава Export to SIM, туку само Export to USIM. Исто е тоа?

Не ми дава Export to SIM, туку само Export to USIM. Исто е тоа?
Влези во именик, одбери некој контакт, одбери Edit и види дали контактот ти е зачуван на mail-от од Google/PlayStore.
Screenshot_2014-04-01-14-06-55.png
Ако ти е зачуван на mail-от после ресетот ќе го рестартираш телефонот и ќе ти побара да го внесиш Google акаунтот и дали сакаш да направиш back up на податоци.

само што зедов мобилен хпериа Е сони...
сакав да ми се заклучува сам со пассворд менито и слично..но п некоја случајност не сум го пишал тој пасс што го мислев ма да сум 99% сигурнен дека знам што напишав ама ето не е тој и сега не можам ништо да работам на него
sony experia E
АКО ИМА НЕКОЈ СПАС ПОМАГАЈТЕ

и мене ме мачи нешто ...помош малко од добрите луге дајте кажете барем како да го форматирам .. можеби тогаш ке биде во ред

и мене ме мачи нешто ...помош малко од добрите луге дајте кажете барем како да го форматирам .. можеби тогаш ке биде во ред
Рутиран ти е телефоноt? Ако ти е однеси го во recovery mode.
За да го „однесиш“ во recovery mode(прво ќе го исклучиш) имаше неколку методи за различни телефони изгуглај за твојот модел. Мислам за Xperia E е неколку пати на volumen up или down не сум сиурен. Таму имаш опција да направиш factory reset.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom