Дали да купам VW Scirocco?

• Креатор на темата Креатор на темата putin.igor
  • Време на започнување Време на започнување
sakam da kupam volkswagen scirocco od germanija i da go nosam vo makedonija za prodazba. dali e dobar poteg za da zarabotam? vlogot e golem 10 000 € :)
Те чешаат парите?....смири се малце друже, сакаш непреспиени ноќи и доколку не ја продадеш некое време ќе гледаш да ја дадеш за истите пари за кои си ја купил, поарно врапче во рака отколку гулаб на гранка (вака беше оваа поговоркава? :))...олади и заеби овој бизнис, чувај си парите за некој подобар бизнис....голем е ризикот...така размислувам јас.

Дали има VW Scirocco дизел?

da ima ama jas sakam da kupam benzin 1.4 tsi 160hp[DOUBLEPOST=1396140051][/DOUBLEPOST]
Спреми си уште 4-5 илјади за давачки да го регистрираш кај нас.
mislis tolku mnogu ke kostat carina`?[DOUBLEPOST=1396140144][/DOUBLEPOST]
Те чешаат парите?....смири се малце друже, сакаш непреспиени ноќи и доколку не ја продадеш некое време ќе гледаш да ја дадеш за истите пари за кои си ја купил, поарно врапче во рака отколку гулаб на гранка (вака беше оваа поговоркава? :))...олади и заеби овој бизнис, чувај си парите за некој подобар бизнис....голем е ризикот...така размислувам јас.
ne me cesaat parite ama sakam, mesec dva da vozam brza i ubava kola, a i da ja prodadam za istite pari barem ke izvozam nekoj mesec dobro auto

Секако дека има ... 2.0 се дизелите со 140 и 177 коња
бензинци има 1.4 со 160 коња и 2.0 со 210 коња

колата е фантазија ... ама такви спортски коли кај нас ретко има, ретко кој купува немаме толкава моќ за да имаш широко како млад човек или како втора-трета кола за "дување"

затоа мислам дека и на дечкото нема да му успее ако сака да донесе широко

VW_Scirocco_III_2.0_TSI_DSG_Collectors_Edition_54_von_100_Oryxwei%C3%9F.JPG
VW_Scirocco_III_2.0_TSI_DSG_Collectors_Edition_54_von_100_Oryxwei%C3%9F_Heck.JPG
2009_vw_scirocco_int.jpg

На пазар 3 имаше само 2 или 3 коли,и тоа цени по 15-16-17 иљади еура...не знам за колку би сакал он да го даде,ама факт дека чим ги нема многу,оној што ќе посака да купи,има повеќе шанси да ја купи неговата неголи останатите 3...ако има илјадници голфови во МК,и ти сакаш да шитнеш голф,логично е дека имаш помали шанси,пошто пазарот е голем.
tocno e bate, i jas gledav isto gi nemat vo makedonija mnogu da se prodavet takvi auta, a i sega barem e lesno da ja kreditiras ili lizing[DOUBLEPOST=1396140334][/DOUBLEPOST]
која година ?
2009 2010[DOUBLEPOST=1396140463][/DOUBLEPOST]
Секако дека има ... 2.0 се дизелите со 140 и 177 коња
бензинци има 1.4 со 160 коња и 2.0 со 210 коња

колата е фантазија ... ама такви спортски коли кај нас ретко има, ретко кој купува немаме толкава моќ за да имаш широко како млад човек или како втора-трета кола за "дување"

затоа мислам дека и на дечкото нема да му успее ако сака да донесе широко

VW_Scirocco_III_2.0_TSI_DSG_Collectors_Edition_54_von_100_Oryxwei%C3%9F.JPG
VW_Scirocco_III_2.0_TSI_DSG_Collectors_Edition_54_von_100_Oryxwei%C3%9F_Heck.JPG
2009_vw_scirocco_int.jpg
perverzija e autoto, skoro isto e vaka samo kozata e druga boja navigator ima. automatik. ako zaprimeti i ova e automatik[DOUBLEPOST=1396140545][/DOUBLEPOST]i jas planiram da go donesam na germanski tablici, i ke go vozam dodeka go prodadam pa posle ke gi odjavam tablicite i ke go carinam vo mk znacit jas volg imam da go kupam tuka vo germanija vo makedonija trosocite ne mi se za odma da gi platam

mislis tolku mnogu ke kostat carina`?

Најдобро е да провериш колку чини по Шваке каталогот и стави му 20-25% давачки на таа вредност. Не е битно колку си ја купил туку колку е по каталог.

Ke go kosta 15 bona sose davackite, ke go prodade za 10 bona. Carinata ke ja pokloni na drzavata.
:tapp:

Ke go kosta 15 bona sose davackite, ke go prodade za 10 bona. Carinata ke ja pokloni na drzavata.
:tapp:
ne bratce, ke go donesam na redovni germanski tablici i carinata ke ja platam ko ke najdam da ja prodam[DOUBLEPOST=1396222436][/DOUBLEPOST]
Мислиш ќе го продаде одма?Ќе окапе така,пошто тоа не е Саксо да потроши 5 литра на 100,тоа си јаде бензин.
pa ne mi e za odma prodavanje dva tri meseci da si go napram kejfot pa ke se najde nekoj fraer ke go kupi:)[DOUBLEPOST=1396222500][/DOUBLEPOST]
Za kolku bi go prodal ?[/quo
16 17

pa ne mi e za odma prodavanje dva tri meseci da si go napram kejfot pa ke se najde nekoj fraer ke go kupi:)

“Според нивните податоци, продажбата на нови автомобили е падната за 75%, а на половни – за околу 50%, а причината за тоа ја гледаат во намалената куповна моќ на граѓаните и заситеноста на пазарот.“

На секој чекор фраери со 15 иљади евра бараат половни возила....
Јас ти советувам убаво да се распрашаш пред да донесеш таква кола во Македонија, (освен ако ти е сеедно да се вратиш со неа Германија и таму да си ја возиш)

“Според нивните податоци, продажбата на нови автомобили е падната за 75%, а на половни – за околу 50%, а причината за тоа ја гледаат во намалената куповна моќ на граѓаните и заситеноста на пазарот.“

На секој чекор фраери со 15 иљади евра бараат половни возила....
Јас ти советувам убаво да се распрашаш пред да донесеш таква кола во Македонија, (освен ако ти е сеедно да се вратиш со неа Германија и таму да си ја возиш)
abe brate statistiki i brojki se to. gledam tamu se zivee podobro od tuka site po kafina auta novi site po skopjeto i nemalo pari. sepak fala na sovetot pozdrav dotebe

abe brate statistiki i brojki se to. gledam tamu se zivee podobro od tuka site po kafina auta novi site po skopjeto i nemalo pari. sepak fala na sovetot pozdrav dotebe
Остави ти кафиња и автомобили во Скопјево, Scirocco e автомобил кој не би се продавал овде, верувај ми на збор.За сума од 15-16000 илјади евра никој при здрав разум не би дал пари за половен бензинец кој троши бензин како како спонзоруша пари, и ТСИ имаат доста проблеми со турбините кои се скапи, и немаат долг век на траење.За 16000 илјади ќе купам Discovery 3 и помалку ќе троши и ќе има простор а одржувањето ќе биде исто, или Ауди 6 Кватро 3.0 дизел, или пак нова од салон и да немаш гајле 5 години додека е под гаранција.Твои се парите, ти одлучи, но сепак добро размисли, ако толку сакаш Scirocco увези дизел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom