Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Вербата во самиот себе е почеток на секое неверие.
Вербата во самиот себе е почеток на секое неверие.
Никад немам напишано дека ангелите се материјални, туку напротив. Дека имаат енергија, не значи дека и самите се енергија, туку значи дека се бестелесни и дека имаат одредени способности.А црните и белите ангели не се енергии? Ти ги претстави како материјални тела!
И јас не напишав дека се видени во некоја црква, туку дека ги има на иконите внатре во црквите додека ти во еден твој претходен коментар напиша дека во црквата нема зло!Не напишав дека демони има во Црквата, ниту напишав дека демоните се видени во Црквата. Тие си имат свое место во Светов.[DOUBLEPOST=1396212950][/DOUBLEPOST]
Вербата во самиот себе е почеток на секое неверие.[DOUBLEPOST=1396213023][/DOUBLEPOST]
Не напишав верба во замислен Свет, туку верувам во Свет кој постои реално и паралелно со створениов материјален свет.[DOUBLEPOST=1396213077][/DOUBLEPOST]
Може, како личносна и духовна релација а не како биолошка и материјална.
Не измишљај: кај сум напишал такво нешто, потсети ме...[DOUBLEPOST=1396261067][/DOUBLEPOST]И јас не напишав дека се видени во некоја црква, туку дека ги има на иконите внатре во црквите додека ти во еден твој претходен коментар напиша дека во црквата нема зло!
Не верувам во своето мнение кога е во прашање мојата вероисповест.Значи ти не веруваш во самиот себе? Нема никаква логика твојот втор коментар.
Да, постои и духовниот Свет: Бог и ангелите, со душите од Светиите.Постојат и други паралелни димензии освен нашава?! Тоа сеуште не е научно докажано. но тоа нема ни никаква теорија за еден вид реалност. Ако постои друга димензија тоа значи друго време, друг свет, друга реалност. И тоа е еден вид плод од човековата фантазија.
Врати се 1-2 страници и види. Зборувавме за бунтот во рајот.Не измишљај: кај сум напишал такво нешто, потсети ме...[DOUBLEPOST=1396261067][/DOUBLEPOST]
Не верувам во своето мнение кога е во прашање мојата вероисповест.
Моите лични ставови можам да ги кажам на други теми.[DOUBLEPOST=1396261199][/DOUBLEPOST]
Да, постои и духовниот Свет: Бог и ангелите, со душите од Светиите.
Тоа што не е научно докажано, не значи дека не постои.
За здравиот разум, неприфатливо е фантазиурањето, оти не може да прејде во реалност и во вистинитост.
Што вели бунтот во Рајот?[DOUBLEPOST=1396266337][/DOUBLEPOST]Врати се 1-2 страници и види. Зборувавме за бунтот во рајот.
Не морал да го види: може да е од сам Бог објавено.[DOUBLEPOST=1396266422][/DOUBLEPOST]Значи ако постои и тоа морал некој да го види. И ако постои мора да постои уште еден- на црните или темните ангели нели- рајот и пеколот, балансот на црквата.
Фантазирањето е производ од отпадната човекова природа и фантазирањето не може да произиведе вистина.[DOUBLEPOST=1396266512][/DOUBLEPOST]Не е дозволено е фантазирањето!,
Настаните кои ќе се случат допрва сеуште не се случиле, а настаните кои се случиле, се паметат. За настаните кои се паметат, не ми треба фантазија, туку паметење/сеќавање.[DOUBLEPOST=1396266547][/DOUBLEPOST]под фантазија не мора само да се подразбираат само нереалните и невозможните нешта, можат тие да бидат и вистинити нешта кои можеби ќе се случат во иднина или се случиле во минатото.
Не знам што пишува. Кој го видел напишаното?Во “Пеколот“ од Данте има една порака која писателот ни ја произнесува, што пишувало на влезот од пеколот?
Значи лошо е да се фантазира? Ти во животот не си фантазирал?Што вели бунтот во Рајот?[DOUBLEPOST=1396266337][/DOUBLEPOST]
Не морал да го види: може да е од сам Бог објавено.[DOUBLEPOST=1396266422][/DOUBLEPOST]
Фантазирањето е производ од отпадната човекова природа и фантазирањето не може да произиведе вистина.[DOUBLEPOST=1396266512][/DOUBLEPOST]
Настаните кои ќе се случат допрва сеуште не се случиле, а настаните кои се случиле, се паметат. За настаните кои се паметат, не ми треба фантазија, туку паметење/сеќавање.[DOUBLEPOST=1396266547][/DOUBLEPOST]
Не знам што пишува. Кој го видел напишаното?
Патот кон пеколот е поплочен?...
Да, сум фантазирал и велам дека тоа е лошо, затоа што значи „одлепување„ од реалноста и себепоставување во непостоечки ситуации.[DOUBLEPOST=1396291536][/DOUBLEPOST]Значи лошо е да се фантазира? Ти во животот не си фантазирал?
На влезот од пеколот не постои таков натпис, што значи дека Данте се впуштил во фантазирање, што е честа појава во римокатолицизмот.Во “Божествената Кометија“ од Данте, во делот “Пеколот“, веќе знаеш дека писателот целото општество го става во 9-те круга на пеколот. На влезот на пеколот пишува „Од тука враќање назад веќе нема“ (можеби не е директен цитат, но суштината е таа). Се сложуваш ли ти со писателот?
мики, ти веќе фантазираш!!!Да, сум фантазирал и велам дека тоа е лошо, затоа што значи „одлепување„ од реалноста и себепоставување во непостоечки ситуации
kooperativa,мики, ти веќе фантазираш!!!
фантазираш со тоа што мислиш дека после смртта ќе идеш во рајот, каде патем речено би било ужасно досадно
фантазираш затоа што се плашиш во овој живот од некое замислено чудовиште.
мики, ти веќе фантазираш!!!
фантазираш со тоа што мислиш дека после смртта ќе идеш во рајот, каде патем речено би било ужасно досадно
фантазираш затоа што се плашиш во овој живот од некое замислено чудовиште.
Море фантазирате и двајцата, само уште не сте свесни.kooperativa,
можеме да кажеме и обратно: дека Ти фантазираш, сметајќи дека „само еднаш се живее„ и дека после смртта, „нема ништо„.
А Ти да не си поарен...Море фантазирате и двајцата, само уште не сте свесни.
10 пати од вас двајцата заедноА Ти да не си поарен...
е како сега јас фантазирам? од кај го извади ова? го знаеш мојот став дека ЌЕ верувам кога/ако ми се докаже.kooperativa,
можеме да кажеме и обратно: дека Ти фантазираш, сметајќи дека „само еднаш се живее„ и дека после смртта, „нема ништо„.
хахаха, фантазирам за да НЕ фантазирамМоре фантазирате и двајцата, само уште не сте свесни.
Некогаш е подобро свесно да се оделиме од реалноста, тоа воопшто не е лошо. Зошто би било? Дали фантазирањето може да има штетни последици или да има некое лошо влијание врз тебе?Да, сум фантазирал и велам дека тоа е лошо, затоа што значи „одлепување„ од реалноста и себепоставување во непостоечки ситуации.[DOUBLEPOST=1396291536][/DOUBLEPOST]
На влезот од пеколот не постои таков натпис, што значи дека Данте се впуштил во фантазирање, што е честа појава во римокатолицизмот.
Не се согласувам со Данте, оти постои можност за „враќање„, односно за премин од пеколот кон Рајот, не и обратно.