Бебиња и се за нив, грижа, играчки, поплаки, совети итн...

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Абе оти само за тоа не слушнав афера кога испадна тоа со тоа радиоактивните срања шо ги најдоа, пишав погоре.

Бај д веј чисто апли е по водлесто од алпското мешано со вода. :)

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
741
Поени од реакции
683
1. Mleko e najdobro da se koristi kozjo kako alternativa zatoa sto e polesno svarlivo i po sostav e poblisku do majcinoto a i kako priroden lek za bronhitis
2. Cucla da ne se koristi da ama kako da mu objasnam na bebe deka koga ke se razrika vo 3 sabajle ke go razbudi brat mu pa posle imas stereo saraund so basovi vuferi i visokotonci pa ne znaes sto poprvo da fatis dali golemoto da go smiruvas ili maloto dodeka se isposralo i bara jadenje vo isto vreme???
3. Site neprespieni nokji i tekovni nervozi dali koke te iznerviraat imbecili na pozicija na rabota ili kreteni sto ke te zgazat vo soobrakaj ili slicni sekojdnevni situacii sto ni go zagorcuvaat zivotot isceznuvaat onoj moment koke slusnam TATO TE SAKAM NAJMNOGU NA CEL SVET i pocuvstvuvam gushka tolku silna i iskrena, pomisluvam istiot mig deka sum centar na univerzumot a srceto mi zaigruva i mi idat solzi...i duri togas go razbiram znacenjeto na zborot bezkonecna ljubov...deca...koj nema Gospod da mu dade

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Дали имаш купувано од тие, дали се квалитетни? Јас не сакам да се обложени со хартија која може да се одлепи туку дрвото да е бојадисано и бојата да не се лупи. За подарок ми се ама сакам навистина да купам убави и квалитетни. Внуките имаат такви мислам од Австрија донесени ама навистина се познава дека не се фушерски, ептен квалитетни колку само ги ставаа во уста, ги трескаа ама немаат трепнато.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Има, ама со отрови, за жал http://www.toxic.mk/toys.php

П:роизвод : Дрвени сложувалки(Фарма, Пијалоци, Водни животни, Кловн)
Производител:Непознат
Земја на потекло:Непозната

Продуктот претставува:
  1. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 180 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
  2. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 230 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
  3. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 205 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
  4. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 230 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg

Овие играчки се означени со „Не се за деца под 3 години“, иако е очигледно дека се направени за помали деца.

Овој производ не е според директивата за играчки и на европски стандард EN 71-9.

Имаше во Рамстор трговскиот порано (сега не знам) најгоре продаваа дрвени играчки за кои тврдеа дека ги прават рачно самите и дека користат нетоксични бои, ако има уште, најдобро е таму да се види.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Дали имаш купувано од тие, дали се квалитетни? Јас не сакам да се обложени со хартија која може да се одлепи туку дрвото да е бојадисано и бојата да не се лупи. За подарок ми се ама сакам навистина да купам убави и квалитетни. Внуките имаат такви мислам од Австрија донесени ама навистина се познава дека не се фушерски, ептен квалитетни колку само ги ставаа во уста, ги трескаа ама немаат трепнато.
Kvalitetni ima vo aptekite na euro farm, jas kupiv pred nekoja godina mnogu ubavi, samo nemam zabelezano sega, inaku se dosta edukativni, i tie od dzamboto tesko se unistuvaat, t.e. nemame iskrseno do sega a imame okolu 6-7 tabli. mozno e da se toksicni, inaku se dosta evtini za kvalitetot okolui 80 denari mu gi zemav

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Козјото млеко е убаво ама има мирис кои децата па и возрасните не го сакаат. Некои деца пак не го сакаат ни домашното кравјо млеко.
Мене ми кажаа дека млекото треба да биде со поголема масленост затоа што било добро за развјот на мозокот на деца до 3 години.
За деца над една година мислам дека нема потреба млекото да биде основна храна и да пијат по 1 литар дневно.
За ова со играчките не се сложувам. Цело детство го поминав со играчки купени од тезги, а не од аптека и познати произвдители.

Последно уредено:
Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Има, ама со отрови, за жал http://www.toxic.mk/toys.php

Продуктот претставува:
  1. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 180 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
  2. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 230 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
  3. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 205 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
  4. хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 230 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg

Овие играчки се означени со „Не се за деца под 3 години“, иако е очигледно дека се направени за помали деца.

Овој производ не е според директивата за играчки и на европски стандард EN 71-9.

Имаше во Рамстор трговскиот порано (сега не знам) најгоре продаваа дрвени играчки за кои тврдеа дека ги прават рачно самите и дека користат нетоксични бои, ако има уште, најдобро е таму да се види.
Па да тоа е проблемот што кај нас е се така, повеќето се токсични. Ги има во ЕУ можеби се поскапи, но сигурно не се исти како тука, макар и цената кај нас да е иста. Како и сите останати производи што се разликуваат по квалитет почнувајќи од прехрамбени па се останато.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Моево му дадов пенкало гледам пишува со лева, а кога пие или јаде е со десна. o_O
Го учам само со десна рака ама за некои работи одбива. Има некое решение за ова?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Моево му дадов пенкало гледам пишува со лева, а кога пие или јаде е со десна. o_O
Го учам само со десна рака ама за некои работи одбива. Има некое решение за ова?
И каде е проблемот ако пишува со лева? Помина таа комуњарската каде ги тепаа децата да не пишуваат со лева. Не му стварај дополнителни тешкотии и притисок, со која му е полесно нека си пишува, битно е да пишува :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
И каде е проблемот ако пишува со лева? Помина таа комуњарската каде ги тепаа децата да не пишуваат со лева. Не му стварај дополнителни тешкотии и притисок, со која му е полесно нека си пишува, битно е да пишува :)
Па проблемот е што не сакам да пишува со лева. Ме нервира што се друго работи со лева, а за пишување се прави многу паметен. :D

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Па проблемот е што не сакам да пишува со лева. Ме нервира што се друго работи со лева, а за пишување се прави многу паметен. :D
Епа кој тебе те прашува... Не е паметување, детето му е полесно да пишува со лева. точка. Не би требало да има повеќе дискусија.
Е сега ако сакаш со сила да пишува со десна и му правиш притисок, и кога ќе порасне да мора да навива за Милан не по негова воља, тогаш јас би рекла дека е во тебе проблемот, а не во детето ;)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Епа кој тебе те прашува... Не е паметување, детето му е полесно да пишува со лева. точка. Не би требало да има повеќе дискусија.
Е сега ако сакаш со сила да пишува со десна и му правиш притисок, и кога ќе порасне да мора да навива за Милан не по негова воља, тогаш јас би рекла дека е во тебе проблемот, а не во детето ;)
Глупаво е да пишува со лева. Тоа што веќе го напишал со раката се ќе измачка и треба секогаш да седи од левата страна на клупата. Не дека е некој проблем ама знам еден што пишува со лева рака и целиот е врз тетратката.
Е ако де за кој сака нека навива сеедно ми е само да не посака да си го смени името. :D

Последно уредено:
Член од
24 август 2009
Мислења
89
Поени од реакции
169
Ја да сум ко тебе еден ќотек ко ќе му удрам. Нема сакал нејќел, има да те слуша и крај. Тој на тебе со лева рака ќе ти пишува. Срамота! :facepalm:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
E da be do tolku sum retardiran pa da go tepam. Ako mi e za tepanje ne prasuvam tuku baram nacin da go smeni toa dodeka e pomal i seuste ne razbira.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
^ А зошто да се смени ако нему природно му доаѓа да пишува со лева рака? Гледај од посветлата страна, двете страни на мозокот ќе му бидат исто развиени и активни, зашто велиш дека сѐ друго прави со десна, ама сака да пишува со лева. Во предност е. Според мене тоа не е ама баш никаков проблем, мене ми е дури и симпатично. Подобро да пишува со лева, отколку да му направиш фрустрација, да не сака воопшто да пишува за да не го караат :).
Ако ептен толку, ама баш ТОЛКУ многу ти значи тоа, пробај да го мотивираш со игра (каква-зависи од возраста) и да му правиш некаков предизвик за воопшто да сака да се обидува да пишува со десна... Ама пак би ти рекла- не го малтретирај детето и не прави проблем каде што го нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom