Дали имаш купувано од тие, дали се квалитетни? Јас не сакам да се обложени со хартија која може да се одлепи туку дрвото да е бојадисано и бојата да не се лупи. За подарок ми се ама сакам навистина да купам убави и квалитетни. Внуките имаат такви мислам од Австрија донесени ама навистина се познава дека не се фушерски, ептен квалитетни колку само ги ставаа во уста, ги трескаа ама немаат трепнато.Vo dzamboto!
Има, ама со отрови, за жал http://www.toxic.mk/toys.phpVo dzamboto!
Kvalitetni ima vo aptekite na euro farm, jas kupiv pred nekoja godina mnogu ubavi, samo nemam zabelezano sega, inaku se dosta edukativni, i tie od dzamboto tesko se unistuvaat, t.e. nemame iskrseno do sega a imame okolu 6-7 tabli. mozno e da se toksicni, inaku se dosta evtini za kvalitetot okolui 80 denari mu gi zemavДали имаш купувано од тие, дали се квалитетни? Јас не сакам да се обложени со хартија која може да се одлепи туку дрвото да е бојадисано и бојата да не се лупи. За подарок ми се ама сакам навистина да купам убави и квалитетни. Внуките имаат такви мислам од Австрија донесени ама навистина се познава дека не се фушерски, ептен квалитетни колку само ги ставаа во уста, ги трескаа ама немаат трепнато.
Па да тоа е проблемот што кај нас е се така, повеќето се токсични. Ги има во ЕУ можеби се поскапи, но сигурно не се исти како тука, макар и цената кај нас да е иста. Како и сите останати производи што се разликуваат по квалитет почнувајќи од прехрамбени па се останато.Има, ама со отрови, за жал http://www.toxic.mk/toys.php
Продуктот претставува:
- хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 180 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
- хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 230 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
- хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 205 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
- хемиски ризик бидејќи сложувалката ослободува 230 mg/kg formaldehyde кој ја надминува максималната граница од 80 mg/kg
Овие играчки се означени со „Не се за деца под 3 години“, иако е очигледно дека се направени за помали деца.
Овој производ не е според директивата за играчки и на европски стандард EN 71-9.
Имаше во Рамстор трговскиот порано (сега не знам) најгоре продаваа дрвени играчки за кои тврдеа дека ги прават рачно самите и дека користат нетоксични бои, ако има уште, најдобро е таму да се види.
И каде е проблемот ако пишува со лева? Помина таа комуњарската каде ги тепаа децата да не пишуваат со лева. Не му стварај дополнителни тешкотии и притисок, со која му е полесно нека си пишува, битно е да пишуваМоево му дадов пенкало гледам пишува со лева, а кога пие или јаде е со десна.
Го учам само со десна рака ама за некои работи одбива. Има некое решение за ова?
Па проблемот е што не сакам да пишува со лева. Ме нервира што се друго работи со лева, а за пишување се прави многу паметен.И каде е проблемот ако пишува со лева? Помина таа комуњарската каде ги тепаа децата да не пишуваат со лева. Не му стварај дополнителни тешкотии и притисок, со која му е полесно нека си пишува, битно е да пишува
Епа кој тебе те прашува... Не е паметување, детето му е полесно да пишува со лева. точка. Не би требало да има повеќе дискусија.Па проблемот е што не сакам да пишува со лева. Ме нервира што се друго работи со лева, а за пишување се прави многу паметен.
Глупаво е да пишува со лева. Тоа што веќе го напишал со раката се ќе измачка и треба секогаш да седи од левата страна на клупата. Не дека е некој проблем ама знам еден што пишува со лева рака и целиот е врз тетратката.Епа кој тебе те прашува... Не е паметување, детето му е полесно да пишува со лева. точка. Не би требало да има повеќе дискусија.
Е сега ако сакаш со сила да пишува со десна и му правиш притисок, и кога ќе порасне да мора да навива за Милан не по негова воља, тогаш јас би рекла дека е во тебе проблемот, а не во детето
Ја да сум ко тебе еден ќотек ко ќе му удрам. Нема сакал нејќел, има да те слуша и крај. Тој на тебе со лева рака ќе ти пишува. Срамота!Па проблемот е што не сакам да пишува со лева. Ме нервира што се друго работи со лева, а за пишување се прави многу паметен.