MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
точен одговор према твојата црква, никако одговор од други христијански цркви?
Ја наведов Библијата во која е даден одговорот на моето прашање, а не некои „други„ па дури и „христијански„ цркви...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
точен одговор према твојата црква, никако одговор од други христијански цркви?
Среќен си мики што баш православието го одбра, замисли да беше роден во саудиска арабија, сега ќе се дереше на сиот глас АЛЛАХУ УЕКБЕР со Куранот в раце пред америчка амбасада, или да беше индиец, па цел ден ќе мантраше пред статуа на бог во облик на слон, или да беше Италијанец па чекаш на плоштадот да се појави папата да те благосиља, или во Ирска ќе фрлаше со другите протестанти камења на католици или на малезиските острови ќе им беше главен врач во селото...Ја наведов Библијата во која е даден одговорот на моето прашање, а не некои „други„ па дури и „христијански„ цркви...
Среќен си мики што баш православието го одбра, замисли да беше роден во саудиска арабија, сега ќе се дереше на сиот глас АЛЛАХУ УЕКБЕР со Куранот в раце пред америчка амбасада, или да беше индиец,
А од кај се знае дека така постапил Адам!? Така пишува во стариот завет, да, но клучното прашање е- како дошле до таа информација?...и така натаму...
А да дадеше одговор на моето прашање, намсесто да ми префрлаш кривицата? И Адам тоа го стори: не призна дека е виновен, туку вината своја ја префлри на Бога и на жена си. Очигледно е дека ја повторуваш Адамовата грешка.
Адам е добар пример на кој се темели црквата...и така натаму...
А да дадеше одговор на моето прашање, намсесто да ми префрлаш кривицата? И Адам тоа го стори: не призна дека е виновен, туку вината своја ја префлри на Бога и на жена си. Очигледно е дека ја повторуваш Адамовата грешка.
А од кај се знае дека така постапил Адам!? Така пишува во стариот завет, да, но клучното прашање е- како дошле до таа информација?
Адам е добар пример на кој се темели црквата
Казни ги сите кои бараат знаење. Тие што знат се незгодни, прашуваат, истражуваат наоѓаат пропусти и грешки сфаќаат.
Најлесно се држи во покора неписмена маса. Ко на времето попо единствен писмен во селото - шо ќе каже тој тоа е вистина, или светите писма ко беа само на непознати јазици, на латински, грчки, старословенски, па нешо в брада мумла попот не знаеш шо, не разбираш си велиш “можи така треба“
Значи ни ти самиот не знаеш.Ја нашле информацијата во некое од македонските дневни печатени изданија, напишана од Богоборечки новинари...[DOUBLEPOST=1395924198][/DOUBLEPOST]
....или како што би рекол јас, цитирам:
„....О.К.
Продолжи со монологот....„.
А оние мои непријатели, што не сакаа да царувам над нив, ...
Знај дека без Духот БОЖЈИ и Христов, човекот никогаш не ќе може да го разбере Светото Писмо, бидејќи таквиот слично на фаризеите го сваќа буквално а не Духовно!
A шо ќе му е свето писмо на тие со дух божји?
тие веќе си се со исус, свето писмо е за оние кои се без духот, да се зпознат со исус и неговите учења и да го прифатат.
Ич не мислиш бе спиро
имаш подклекнато пред уцени и заплашувања, ти се заканија со пекол и мачења и одма се предаде, спиро, ја не би сакал да си до мене во некои критични ситуацији, одма ќе испаничиш, не дај боже во некоја војна и в грб ќе ми пукаш па ќе се предадеш на неприателот.Безкрајно повеќе од моето, твоето и секое друго мислење е Духот и Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите (кои нема да Ја одбијат) отелотворена во Исуса Христа - за Кој/а прекрасно сведочи Светото Писмо!
Тоа дека тебе (исто како на твојот духовен отец и фамилија) ви сметало и смета Светото Писмо, е потполно јасно и разбирливо!
.
имаш подклекнато ...
Исус беше востаник против Римската окупација.
додека ти и твојата духовна фамилија, (ко најголеми лигави ороспии) му клекнувате на вашиот духовен отец (шејтанот),
кој ве мами со нација, со востанија, со филозофија, со богатства, со слава, ... и со 1001 друга лага (илузија) на ден, без да сте свестни за тоа.
.
док ти га пишују овој еду и падна ми виљушка, немој стфарно да постои да се удаву од храну : D
Ке ме тепа сугестија еј
Одговори стфарно, на кој начин ти у реалан живот искажуеш дека си праф верник и како га осеќаш сфе тој, не ми е јасно,ич : )