Не да ми продаваш тука на форумов магла,Исус така рекол,вака направил,туку дали некој од владиците и свештенството даде осуда на проектот Скопје 2014?.
Што има врска Црквата и нејзиното учење со „Скопје 2014„?[DOUBLEPOST=1395959058][/DOUBLEPOST]
Дали е Христијански и дали има црковна поткрепа во каноните да се подржува власт која поставува идолопоклонство во својата држава и меѓу својот народ,разноразни антички споменици,од паганскиот период,кои кога се вршела Христијанизација на Македонија и Европа,сите биле разурнати и закопани..
Историските ликови не се никакви идоли, туку колективно сеќавање од еден народ.
Паралелно со тие историски настани и ликови, постои и Црквата и нејзините Светии.
Не мешај баби и жаби...[DOUBLEPOST=1395959145][/DOUBLEPOST]
И што сакате со тоа,сакате проклетство кон својот народ,и ќе добиете,бидејќи ја погазивте својата улога како заштитници и продолживачи на Христијанството во Македонија.
„Сакате...„?
„Ќе добиете...„?
Чо‘ек, во која Галаксија живееш...На кој народ му припаѓаш....[DOUBLEPOST=1395959323][/DOUBLEPOST]
Miki ti kazav pismen sum ....Lektoriranje ...monolozi ...i ostali finiti na babite u crkvite mozes da im prodavas.
Еве, и тебе ти продавам, ама некако не доаѓа до твојот ум...
Но добро, не си ниту прв, ниту последен.[DOUBLEPOST=1395959541][/DOUBLEPOST]
.
Drugo..Veke ti pisav...Eve pak posto ne citas....Spremen ...ajde...
Tuka kade sto sum crkvata e izgradena so donaci sto od tukasnite iselenici sto od drzavata i vajlda MPC (neznam za poslednovo)
Na vencavka...krstevka i ostali raboti se naplakaat pari...Ima sala vo sklop na crkvata...kade sto se organiziraat veselbi so tarifa....Se prodava alkhol(so originalni markici) a parite odat za crkvata....Se kanat pevajlki od MK folkorna (plasticna) estrada i se pravat zurki do 3 AM sabjle normalno uz alkohol i pijani vernici. Utre sabajle idat vernici na molitva. Ete i sea sto mislisih ti kako crkovno lice....kako slika se gradi tuka ?
Во мојот парохиски храм, на секој Великден, се дешава фешта, со жива музика, а за Петровден се поставуваат тезги за продавање се‘ и сешто...
Лично, во мојот парохиски храм одам по верска и верничка должност, а на журките и на панаѓурите, не ми паѓа на памет да присуствувам.
Како што можеш да видиш, има(м) чаре и за тие недолични дејанија.
Разбира се, Ти и понатаму ќе преповротуваш веќе напишани ставови и ќе ги бараш туѓуте раски, но не и своите греди.[DOUBLEPOST=1395962795][/DOUBLEPOST]
Miki ti kazav pismen sum ....Lektoriranje ...
Штом си, смени ја поддршката од тастатурата и почни да пишуваш со кирилично писмо.