Прашање за Христијанството III

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
[DOUBLEPOST=1395928340][/DOUBLEPOST]
Што има врска сево ова твое самомалтретирање со Светоста на Црквата !? Читај наназад може ќе разбереш нешто, има доста пишувано. Досадни сте за публика.(n)
А не ти текнува ли за благословените лопати на Грујо и Стефан.Ама народот Македонски не пие нафта,да му мачка очи некој.Некој ќе одговора за многу работи,не пред Бога,ама кога ќе си замине оваа гарнитура на власт,тек тогаш ќе се разоткријат многу работи и дека целото свештенство ја штитело владеачката партија и сите нивни заеднички криминални тендери.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А не ти текнува ли за благословените лопати на Грујо и Стефан.Ама народот Македонски не пие нафта,да му мачка очи некој.Некој ќе одговора за многу работи,не пред Бога,ама кога ќе си замине оваа гарнитура на власт,тек тогаш ќе се разоткријат многу работи и дека целото свештенство ја штитело владеачката партија и сите нивни заеднички криминални тендери.
Ауууу, сигурен сум дека дома имаш знаме со сина боја, со роза и со стисната тупаница у неа, а на ѕидот окачена слика од лицето Б.Ц....:sneaky:

А народецот македонски, сам за себе говори, нема потреба да го утепуваш од фалење: простотијата македонска не е за пофалба.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Остај монолого‘...Со монолог, можеш до крајот од животот, убедувајќи се себе си дека си прав.

Муабетот ми беше: од кај па Ти, како сеирџија, знаеш што прави Црквата?
Miki ti kazav pismen sum ....Lektoriranje ...monolozi ...i ostali finiti na babite u crkvite mozes da im prodavas.

Drugo..Veke ti pisav...Eve pak posto ne citas....Spremen ...ajde...
Tuka kade sto sum crkvata e izgradena so donaci sto od tukasnite iselenici sto od drzavata i vajlda MPC (neznam za poslednovo)
Na vencavka...krstevka i ostali raboti se naplakaat pari...Ima sala vo sklop na crkvata...kade sto se organiziraat veselbi so tarifa....Se prodava alkhol(so originalni markici) a parite odat za crkvata....Se kanat pevajlki od MK folkorna (plasticna) estrada i se pravat zurki do 3 AM sabjle normalno uz alkohol i pijani vernici. Utre sabajle idat vernici na molitva. Ete i sea sto mislisih ti kako crkovno lice....kako slika se gradi tuka ?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ауууу, сигурен сум дека дома имаш знаме со сина боја, со роза и со стисната тупаница у неа, а на ѕидот окачена слика од лицето Б.Ц....:sneaky:
Не да ми продаваш тука на форумов магла,Исус така рекол,вака направил,туку дали некој од владиците и свештенството даде осуда на проектот Скопје 2014?Дали е Христијански и дали има црковна поткрепа во каноните да се подржува власт која поставува идолопоклонство во својата држава и меѓу својот народ,разноразни антички споменици,од паганскиот период,кои кога се вршела Христијанизација на Македонија и Европа,сите биле разурнати и закопани.И што сакате со тоа,сакате проклетство кон својот народ,и ќе добиете,бидејќи ја погазивте својата улога како заштитници и продолживачи на Христијанството во Македонија.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Eве сериозно, јас атеист ти верник, еве го прашањето, некој игумен му е мака пеш да оди до манастир в планина па зато некој му поклонува возило во вредност од 9000 евра - луксузен џип, - гранд чироки.
Јас како атеист велам, подобро и поекономично е попо да оди со Лада Нива од 2000 евра која е и полесна за одржување и за делови и за мајстори и помалце троши и пропроодна е од чирокито а рестото од 7000 евра - па подај му на сиромашниот, да направат пакети од по 100 евра со неопходни продукти (брашно, сол, шеќер, масло, сапун, прашок, грав, леќа, ориз.... ќе можат да им помогнат на многу семејства или неколку најзагрозени да помагаат со месеци додека да се снајдат. Или нека му поправат на некој грев покрив пред паѓање со 2000 евра, на друг нека му купат некое медицинско помагало, на некое дете кое оди пеш 5 километри до на школо нек му земат точак, нек пратат една недела на летовање некои убоги дечиња....

Тоа е моето мислење, кое е твоето мислење на темата..... вернику?
Бољи си невернику! Свака част! :facepalm:[DOUBLEPOST=1395939394][/DOUBLEPOST]
Ај да ти преведам што збориш гледам се мачиш:
ГОСПОДИ, ЗАРАДИ ОВИЕ ГРЕШНИЦИВЕ ТЕ МРАЗАМ!

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
[DOUBLEPOST=1395939394][/DOUBLEPOST]

Ај да ти преведам што збориш гледам се мачиш:
ГОСПОДИ, ЗАРАДИ ОВИЕ ГРЕШНИЦИВЕ ТЕ МРАЗАМ!
На грешен пат си невернику.Господ не можам да го мразам,бидејќи Господ е во мене,истотака и во тебе,во сите нас.Тој не е на некое далечно место.Господ нема да го мразиш кога би им помагал на сите кои имаат потреба,кога би бил хуман,кога би давал од твојот вишок на тие кои страдаат и имаат потреба.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
На грешен пат си невернику.Господ не можам да го мразам,бидејќи Господ е во мене,истотака и во тебе,во сите нас.Тој не е на некое далечно место.Господ нема да го мразиш кога би им помагал на сите кои имаат потреба,кога би бил хуман,кога би давал од твојот вишок на тие кои страдаат и имаат потреба.
Не си си сомнителен на волку самопофалба? Корисно е да се преиспиташ.
Класично продавање морал, филетизам, само да се оправдаат нецрквени ставови и Богоборство.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не да ми продаваш тука на форумов магла,Исус така рекол,вака направил,туку дали некој од владиците и свештенството даде осуда на проектот Скопје 2014?.
Што има врска Црквата и нејзиното учење со „Скопје 2014„?[DOUBLEPOST=1395959058][/DOUBLEPOST]
Дали е Христијански и дали има црковна поткрепа во каноните да се подржува власт која поставува идолопоклонство во својата држава и меѓу својот народ,разноразни антички споменици,од паганскиот период,кои кога се вршела Христијанизација на Македонија и Европа,сите биле разурнати и закопани..
Историските ликови не се никакви идоли, туку колективно сеќавање од еден народ.
Паралелно со тие историски настани и ликови, постои и Црквата и нејзините Светии.
Не мешај баби и жаби...[DOUBLEPOST=1395959145][/DOUBLEPOST]
И што сакате со тоа,сакате проклетство кон својот народ,и ќе добиете,бидејќи ја погазивте својата улога како заштитници и продолживачи на Христијанството во Македонија.
„Сакате...„?
„Ќе добиете...„?

Чо‘ек, во која Галаксија живееш...На кој народ му припаѓаш....[DOUBLEPOST=1395959323][/DOUBLEPOST]
Miki ti kazav pismen sum ....Lektoriranje ...monolozi ...i ostali finiti na babite u crkvite mozes da im prodavas.
Еве, и тебе ти продавам, ама некако не доаѓа до твојот ум...
Но добро, не си ниту прв, ниту последен.[DOUBLEPOST=1395959541][/DOUBLEPOST]
.
Drugo..Veke ti pisav...Eve pak posto ne citas....Spremen ...ajde...
Tuka kade sto sum crkvata e izgradena so donaci sto od tukasnite iselenici sto od drzavata i vajlda MPC (neznam za poslednovo)
Na vencavka...krstevka i ostali raboti se naplakaat pari...Ima sala vo sklop na crkvata...kade sto se organiziraat veselbi so tarifa....Se prodava alkhol(so originalni markici) a parite odat za crkvata....Se kanat pevajlki od MK folkorna (plasticna) estrada i se pravat zurki do 3 AM sabjle normalno uz alkohol i pijani vernici. Utre sabajle idat vernici na molitva. Ete i sea sto mislisih ti kako crkovno lice....kako slika se gradi tuka ?
Во мојот парохиски храм, на секој Великден, се дешава фешта, со жива музика, а за Петровден се поставуваат тезги за продавање се‘ и сешто...
Лично, во мојот парохиски храм одам по верска и верничка должност, а на журките и на панаѓурите, не ми паѓа на памет да присуствувам.

Како што можеш да видиш, има(м) чаре и за тие недолични дејанија.
Разбира се, Ти и понатаму ќе преповротуваш веќе напишани ставови и ќе ги бараш туѓуте раски, но не и своите греди.[DOUBLEPOST=1395962795][/DOUBLEPOST]
Miki ti kazav pismen sum ....Lektoriranje ...
Штом си, смени ја поддршката од тастатурата и почни да пишуваш со кирилично писмо.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Во мојот парохиски храм, на секој Великден, се дешава фешта, со жива музика, а за Петровден се поставуваат тезги за продавање се‘ и сешто...
Лично, во мојот парохиски храм одам по верска и верничка должност, а на журките и на панаѓурите, не ми паѓа на памет да присуствувам.
Toa seto e ubavo....Sto pravime so partie od alkoholot koj go prodavate....Dali e Hristijanksi da se prodava i konzumira alkohol na Velikden?

Разбира се, Ти и понатаму ќе преповротуваш веќе напишани ставови и ќе ги бараш туѓуте раски, но не и своите греди.
Штом си, смени ја поддршката од тастатурата и почни да пишуваш со кирилично писмо.
Mico crkvata e taa sto ni stava gredi i dzipovi crni vo ocite !
Jas bi sakal da pisuvam so kirlicno pismo ama nemozan ni da instaliram!

PS: Ima edna vika...Koga nemozes protiv argumenti lektoriraj go sogovornikot!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Toa seto e ubavo....Sto pravime so partie od alkoholot koj go prodavate....Dali e Hristijanksi da se prodava i konzumira alkohol na Velikden?
Од моите 13 г. поминати во Црквата, немам присуствувано на недолични дејанија, како оние кои веќе ги наведов, а за кои не е виновно моето/нашето парохиско севештенсто, кое не се вклучува во ниту една нецрковна актривност, туку вината е во црковниот одбор, кој е збирка од атеисти, кои немаат блага врска од верата.

Продавањето алкохол можам да го сретнам по манастири и тоа е дел од манастирската екомонија, но продажбата на алкохол не е со цел да се поттикнува алкохолизмот. Пиењето алкохол, пред се‘ вино, е препорачливо: не е препорачливо пијанчењето.

Самиот ден Великден е ден за славење и не е забарнето пиењето, туку пијанчењето.[DOUBLEPOST=1396014240][/DOUBLEPOST]
Mico crkvata e taa sto ni stava gredi i dzipovi crni vo ocite !
Не бе чедо Божјо: Ти ја гледаш Црквата преку самиот себе, преку својата огревовена ментална оптика па затоа се занимаваш со џипови и попови, а веројатно и самиот посакуваш такво возило...[DOUBLEPOST=1396014301][/DOUBLEPOST]
Jas bi sakal da pisuvam so kirlicno pismo ama nemozan ni da instaliram!
Барај по регионалното сетирање во ОП „Виндоус„ и ќе најдеш македонска поддршка...не е голема философија.[DOUBLEPOST=1396014357][/DOUBLEPOST]
PS: Ima edna vika...Koga nemozes protiv argumenti lektoriraj go sogovornikot!
Се‘уште не видов ниту еден твој аргумент против Црквата., а кој веќе не е кажан од други Богоборци.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Се‘уште не видов ниту еден твој аргумент против Црквата., а кој веќе не е кажан од други Богоборци.
Самата црква, се што прави го благословува и тоа веќе не е погрешно. Ќе сменат календар да се усоглсат со католиците - тоа е исправен потег, ќе купат луксузни возила, тоа е одлука на црквата а шом црквата одлучила - тоа е исправно.
Јас би бил добр поглавар на црквата, ги сакам таквите зафрканции, порано на работа ќе му речева на некој врабтен “Директорот ми се јави и кажа да направиш тоа и тоа, и рече да не го прашуваш оти е така како што то кажав“
Црквата си зеде улога на бог (пошто бог веќе не комуницира со луѓето) и сега црквата одлучува што е богоугодно што не. Пример, како што се регистрира црквта за работа со недвижнини, осигурување, работа со пари, алкохол, карти за играње.... секоја здрава логика вели дека тоа не е достојно за една црква, но тие донесле таква одлука и таа е рамна на божја одлука. Било кој испоад скандал... мантијата го покрива. Пред неколку години синодот заседаваше со силно приватно обезбедување. И сега ќе речеш, нели бог е семожен, ако тој решил да ги сотре - шо ќе направи еден грст бодигарди против 2-3 насскани ангели со огнени мечови ?? Ако бог решил ништо да не им се случи - тој ќе ги сочува и од најопасните ситуации, но сепак - пореална е заштита на десетина набилдани момци од колку некој замислен дедо со бела брада на облаците.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Самата црква, се што прави го благословува и тоа веќе не е погрешно. Ќе сменат календар да се усоглсат со католиците - тоа е исправен потег, ќе купат луксузни возила, тоа е одлука на црквата а шом црквата одлучила - тоа е исправно.
Јас би бил добр поглавар на црквата, ги сакам таквите зафрканции, порано на работа ќе му речева на некој врабтен “Директорот ми се јави и кажа да направиш тоа и тоа, и рече да не го прашуваш оти е така како што то кажав“
Црквата си зеде улога на бог (пошто бог веќе не комуницира со луѓето) и сега црквата одлучува што е богоугодно што не. Пример, како што се регистрира црквта за работа со недвижнини, осигурување, работа со пари, алкохол, карти за играње.... секоја здрава логика вели дека тоа не е достојно за една црква, но тие донесле таква одлука и таа е рамна на божја одлука. Било кој испоад скандал... мантијата го покрива. Пред неколку години синодот заседаваше со силно приватно обезбедување. И сега ќе речеш, нели бог е семожен, ако тој решил да ги сотре - шо ќе направи еден грст бодигарди против 2-3 насскани ангели со огнени мечови ?? Ако бог решил ништо да не им се случи - тој ќе ги сочува и од најопасните ситуации, но сепак - пореална е заштита на десетина набилдани момци од колку некој замислен дедо со бела брада на облаците.
Црквата низ цела историја е газена и плукана од „надвор“(од вакви типчиња како тебе), но за жал и од „внатре“.
Сепак Христос јасно кажува дека „вратите на пеколот“(небитието), нема да ја надвладеат.(y)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Црквата низ цела историја е газена и плукана од „надвор“(од вакви типчиња како тебе), но за жал и од „внатре“.
Сепак Христос јасно кажува дека „вратите на пеколот“(небитието), нема да ја надвладеат.(y)
Првите неколку века, навистина христијаните си имаа мака зато што римјаните и нив ги сметаа за евреи (си го почитуваа Исус евреинот кој го нарекуваа цар, бог им беш ееврејскиот) а римјаните баш тој исус го распнаа како неприател на Рим а со евреите водеа безпоштедна борба, евреите беа неприател број 1 на Римјаните. Но од 4-5 век, црквата седна заедно со власта и почна да се богати и управува со царства и закони. Црквата во овие 15 века владеење убаво си наплати и преплати се шо има истрпено во првите 3 века. То имоти, објекти злата лимузини мермери палати.....
Кога почна христијанството се состоеше од неколку боси проповедници без никакви имоти, сега христијанската црква тежи трилиони долари во недвижнини и движнини.
Тоа се вика успешна компанија

Kajgana Shop

На врв Bottom